heartbeat

Selasa, 21 Julai 2009

22hb7thn2009


genap 20 umo aku...hahahaha...x sangka aku sudah membesar..lg2 umo 20....esok lak 2 besday aku..esok gerhana matahari...g putrajy...aku arp..bile dh lepas burfday aku neh...bertukar r diri aku neh..aku nk lupekn segala2nye...aku xm00 igtkn spe2 agi...yg pena menyakitkn ati aku..

biala aku disini...hehehe....life is a climb but the view is great...i will climb it until my last breath..aku bersyukur sbb dpt idup smpi skg...alhamdullilah...

usia aku semakin bertambah..ketika aku kechik..aku x perasan akn kehidupan ini...bile dh membesar neh baru aku pike kehidupan..1st lurve aku..2nd lurve..3rd..4th..5th..6th..

eh..eh..eh...sudah2..bg aku usia aku ketika berusia 19 tahun merupakan detik2 plg menyeksakan..aku mcm org giler..aku menyayangi org tuh..tp bleh die tgglkn aku kerna kerjaya dia???sungguh aku x caye..akhirnya aku tau perkara senar..die dh de org len..jauh lbh cantek dr aku..jauh lbh lawa dr aku..jauh lbh manis..n segala2nye dr aku..

tp igtla..muke, harta, wjh tuh sumernye package je kt dunia neh..ALLAH bg ko kacak sbb nk uji ko supy jgn takbur..ALLAH bg ko lawa supy ko menjaga pandangan ko...ALLAH bg ko harta supy ko berzakat...

aku x pena nyesal ditinggalkn..even aku menanges bgi nak rak tiap2 mlm...aku sedey..pointer aku 2run mendadak...muka aku masam..aku x pena hepy dengan life aku sewaktu umo 19 thn..tp dlm kesedehn 2..aku mengumpul kekuatn aku spy teroskn kehidupn aku..aku tau..aku nages air mata darah pun dia x kn kembali kpd aku..so aku reda n aku tgglkn kenangn tuh sumer..

Jumaat, 17 Julai 2009

about me

aku dr kecil lg mmg pendiam..aku just talkative wit org yg tertentu..blog ni pun aku x perna bg tau kt org..bg aku blog neh sekadar tempt aku luahkn feelin..kahkahkah..aku ade sorg abah..sorg mak..sorg kakak..3 big bro...1 sis....aku ank 2nd last..jd ank 2nd last neh x best lgsg...lgsg x best..
aku dilahirkn d PD..1 bndr yg trknl dgn pantainya..n aku bangga..aku dikelilingi oleh org2 bkn melayu..jd mse aku kechik2 dlu..aku brkwn dgn org cine n org india..kechik2 dlu aku selalu wat hal...x caye??mse aku baby agi...aku msuk hospital sbb doc kte usus besar aku rosak..but alhamdullillah..skg aku cehat..n trlbh cehat..n then nme aku de dlm list org2 yg ilg di BALAI POLIS PORT DICKSON...crik r rekod 2...hahaha..i'm so proud wit myself...
ehm..family aku x sekaya sultan terengganu pd waktu 2..tp aku bahgia...umah aku x sebesar istana datuk yusoff haslam.....tapi aku bahgia dgn umah kotakku.....dlu family ku tiada motokar..tp kiteorg bahgia blik kg tiap kali ry nek ktm....kiteorg tiap2 ry blik..yg len2???ntahla...aku semakin mmbesar..n membesar sehingga size pinggang pun membesar..hehehe...akhirnya..penghujung upsr aku...aku menjejakkan kaki ke KL...mcm rusa masuk kg..seyes dowh...umah besar...sblom msuk prkarangn umah baru aku 2..aku igt umah aku banglo r..sekali tengok???umah kechik saja...tp x pe la...dok kt KL neh best..tp x sonok sgt sbb cni org melayu...org melayu ntah pape...tp ape2 pun aku brsyukur tggl kt KL neh...
tp byk perkara berlaku kt KL...family aku jd porak peranda....

tp papehal pun,..aku mendoakn org yg aniaya family aku 2 cpt2 r taubat ye..klu lueh taubat nasuha...chow...

n 1 more..aku dh lupekn chenta lama aku..tp aku x pena lupekn utang die dgn aku...

kelas ukur binaan

she's just an ordinary girl
she's nothing seems to me
she's just like a plain white paper
without any colours...
it's empty
she's was scared with her life..
unprepared whar will come to her
but
i know
she will survive
without me by herside
life is a climb
but the view is great...

new spirit

aku nk g memandikn diri n g kelas...
dadadada

pagi - pagi ini...

well...
bangun pagi - pagi ini kene solat subuh...ari ni aku x pose..
semalam aku tertarik tol ngn ape yg aku blajar..
aku blajar mengenai hydrrography...
aku tetibe mnt plak ngn hydrography..
tapi aku mmg mnt ngn air neh..
hydro kn air...
aku kene ngukur kt air nnt...

Khamis, 16 Julai 2009

sebelom tidor..

esok kelas kol 9 am..
so..
leh bngun lewat cket..

tp aku kene pose..
napelah aku ni terowk..
muet pun tah pape..

dr zmn spm agi..
sedey aku...

biarla ku membawa diriku ini...
menyepi..

hahaha....
ehm..ngantuks...
aku mau tidow ya...