heartbeat

Selasa, 29 Jun 2010

mencintai dirimu atau tidak???


adakah ini dikatakan sayang???
adakah ini dikatakan benci???
atau rindu???
atau kasih???
atau simpati???
atau bodoh???

bodohkah saya mencintai dia???
membazirkah tenaga saya mencintai dia selama ini???
berbaloikah segala-galanya untuk saya korbankan kepada dia???
adakah dia turut mencintai saya seperti saya mencintai dia???

adakah saya seorang sahaja yang dipersalahkan??
sayakah yang bertanggungjawab dalam hal ini???
kenapa dia selaku lelaki hanya tahu meninggalkan saya???
kenapa saya pula masih setia menunggu dia???



mengapa setiap soalan yang diajukan tiada jawapan???
mengapa hal ini terjadi kepada setiap insan yang sedang bercinta???
berpisah sesudah dua hati menjadi satu???
mengatakan kita sudah tiada jodoh???

bersalah kah saya bertanyakan soalan ini??
siapa yang arif mampu menjawab soalan ini???

ya...
Ya Rabbi mampu menjawab segala persoalan saya ini..
kembalilah saya kepada yang asal..
saya diciptakan dari segumpal air mani...
kesatuan cinta dan kasih sayang ibu bapa saya...
lalu saya dilahirkan didunia yang fana ini..
untuk menjalankan tugas sebagai seorang manusia yang penuh kedaifan...
namun kedaifan itu akan dijadikan kayu ukur saya untuk meneruskan kehidupan yang penuh pancaroba ini...






nak menangis...

Ya Allah..
bila aku dapat nk isi borang PTPTN neh???
Ya Allah..
bagilah hamba Mu ini peluang sekali lagi..

Ya Allah...
aku menangis neh...

Ahad, 27 Jun 2010

syukur!~

akhirnya aku berjaya daftar di dalam ptptn..
esok aku isi borangnya lah..
thanxs kepada bad a.k.a asmam abadi yg inform kt aku kene pakai internet explorer..
songeh jugak ptptn neh...
neh baru nk isi...
belom agi nk uptodate die punyer dokumen..
nk sign agi..
sah2 aku kene belajar copycat signature my fatherlah...
hahaha.....

ptptn


maseh x dpt lagi...
so sah..
balek neh aku menangis kuat - kuat....

sampai berdarah mata aku....












berdarah....berdarah..berdarah..berdarah....

Jumaat, 25 Jun 2010

macam sial


dah macam sial aku nak isi ptptn neh..
entah bila nk submit daftar aku neh..
nak tunggu kene tunggu time free...
takde org pki internet..


giler r....
nyampah...
sial...
naik hangen neh..
semakin darah naik..
temperature high!!!
hot!!!

kali neh syazyan x merepek, tetapi naik hangen

Selasa, 22 Jun 2010

macam dulu

Don't walk away like you always do
This time baby you're the only thing
That's been on my mind
Ever since you've left I've been a mess
(You won't answer your phone)
I'll say it once and I'll leave you alone
But I gotta let you know
I wanna get back
To the old days
When the phone would ring
And I knew it was you
I wanna talk back and get yelled at
Fight for nothing like we used to
Oh, kiss me
Like you mean it
Like you miss me
Cause I know that you do
I wanna get back
Get back
With you
Don't look at me that way
I see it in your eyes
Don't worry about me I've been fine
I'm not gonna lie I've been a mess
Since you've left and every time I see you
It gets more and more intense
I wanna get back
To the old days
When the phone
Would ring
And I knew it
Was you
I wanna talk back
And get yelled at
Fight for nothing
Like we used to
Oh, kiss me
Like you mean it
Like you miss me
Cause I know that you do
I wanna get back
Get back
With you
You were the only one I wanted
And you were the first one I fell for
You're the only one that I've been needing
And I don't want to be lonely anymore
I wanna get back
To the old days
When the phone
Would ring
And I knew it
Was you
I wanna talk back
And get yelled at
Fight for nothing
Like we used to!
Oh, kiss me
Like you mean it
Like you miss me
Cause I know
That you do
I wanna get back
Get back
With you



mahukan farid yg dulu, mahukan cinta yg dulu, mahukan klcc yg dulu, mahukan mcd yg dulu, mahukan mid yg dulu, mahukan ktm yg dulu, mahukan lrt yg dulu,mahukan seperti yg dahulu!!

biarlah rahsia

Pernahkah Kau Bermimpi Seketika
Berada Di Tempatku
Membayangkan Pahit Manis Berlalu
Entah Siapa Yang Tahu
Mungkin Nanti Kau Jua Merasakan
Berdepan Dengan Kata Menyesakkan
Takkan Tugumu Kebal
Tiada Pertimbangan
Keheningan Malam Membangunkan
Kepayahan Jiwa Meluahkan
Andai Kau Jujur Memahami
Tiadaku Menjauhi
Dan Kisahku Yang Masih Panjang
Menambahkan Berat Yang Memandang
Lantas Ku Pendam
Ku Putuskan Biarlah Rahsia

Semakin Aku Hidup Dalam Cinta
Tiada Kuasa Mampu Menghalangnya
Hentikan Kata Kata
Bertulangkan Dusta
Pernahkah Kau Bermimpi Seketika
Berada Di Tempatku

kadang - kadang lagu melayu ni elok jugak, cuma aku lebih suka mendengar english, preferlah..
kadang - kadang nak juga orang lain merasai penat aku ni, pedih aku ni, perit aku ni, sedih aku ni, hilang aku ini...
tp aku pendamkan, biarlah rahsia, seperti lagu ct nurhaliza ni, satu - satunya lagu yg menarik perhatian aku..

flowchart


carta alir perjalanan ke terengganu ( terang ke nu ) ( terang mata sy )

bandar kinrara
kuala lumpur
karak highway
bentong
raub
kuala lipis ( laluan bukit 7, fevret adik aku )
gua musang
kuala krai
machang ( uitm machang, adk aku dh brangan nk msuk )
pasir puteh
jerteh
jabi
kg Oh!!! ( nyanyi ala2 girl's generation tu )

rumah kakak saya ( sampai..alhamdulillah )






oh..oh..oh...

cuti - cuti malas - sia di terengganu...

setelah memujuk abah aku ( yg mcm merajok mcm bdak kechik ), kiteorg brjaya pergi bercuti ke ganu...tp nk pergi tu..otw tu..tak abis - abis bertempik..

"kiri kiri kiri""straight straight straight"

peninglah aku..tak boleh tidur aku dibuatnya..so, sepjg jln aku g ganu, aku lgsg x tdow..and then entah macam mana boleh plak stop sbb slh simpang..padahal bleh u-turn je bukannya ade divider..tp tu la..kene setempik lagi..smpi je rumah kakak aku yg..err...aku terus mandi dan tidur...hahahaha...

esoknya bangun terus mkn nsik lemak buatan ganu kite..adoi..manisnya tak tertahan..last2 aku minum air banyak2..

and then pergi jalan - jalan kat besut..cari ikan, cari makanan, merasa kepok lekor..hahaha..sedap..sedap..lapo plak aku kat sini...petang tu plak aku mcm sotong tersalai kt dlm rumah tu, panas, last2 aku dok kt pangkin..duk lah situ sampai kul 5..kul 5 masuk mandi..hahaha...malam tu plak pergi psr mlm..nothing interesting..but only one je yg wat aku bengang..de budak2 sane panggil aku anak bandar???

"apasal neh??rse nk mencarut je..mencarut dan belasah bdak hulu tu..BELASAH je bdak hulu tu"

esoknya plak g air terjun..lata belatan..sejok dowh air dier!!menggigil2 aku...

"wey, kita kat LB yeh..bukan LA.."
"hah?pe tu LB?"
"Lata Belatan"

aku n adik aku tergelak mcm org giler smpi bdak2 len panggil kiteorg neh org darat..rasa mcm nak belasah je bdak2 tu...

"belasah je..belasah je..BELASAH je jantan tu!!!"

tapi aku terus mandi dan bermain gitar..sebab aku bwk gitar aku g LB..men gitarlah kerja aku tuh...lpas tuh mlm aku g mkn mee rebus..diakibatkan not my taste ( kte org puteh ), atau BM nye, x kene pd selera, aku tak dpt nk habiskan mee tuh, baby fruit aku, akim ksik habiskan je..x lrt dh sy..esok paginya, last day kt ganu, aku g psr dgn mak n abg Mie, abg ipar aku..aku jumpe beraneka kuih lah..pelik2..akok la, ufo lah..ntahlah..abg Mie suruh beli sumer n rse sumernye..perut aku dh memulas mse tuh n 1 je terlintas difikiran aku, MANIS..semua kuih ganu n kelantan manis..akibatnya perut aku memulas..sakit perut..hahaha...

kt umah kakak aku tuh, ade byk rahsia..antaranya, akak aku yg lyn kucing ganas gler..ade die men baling je ank kucing tuh kt rumput mcm baling bola..nseb tak mati ank kucing tuh,lepas dh baling boleh plak manjakan semula kucing tuh, mcm pyscho dowh..hahaha...aku tak pernah campak kucing aku..apatah lagi nk pukul diorang..tak sampai hati..tp klu mrh2 selalu r...hahaha

sudah, sampai cneh syazyan merepek....

Jumaat, 18 Jun 2010

tangisan

tangisan ini berserabut...
yang pastinya bukan kerana lelaki, tetapi kerana utm...
aku keliru,
despress,
tension,
hyper,
not in mood,
i want to cry,
cry until the last blood,
untill the tears become blood,
untill i become blind???
oh Allah???
what should i do right now???
syukur to YOU??
or what???
Ya Allah, help me....
buntu..
mati kutu.....

suprise paling besar..

aku dpt GIS....

aku baru nak sedap bekerja...
hape ni???
hape ni???
shit..
shit..

(T_T)

Selasa, 8 Jun 2010

kenapa???

kenapa umah sy xde internet???
klu x ari2 sy update post sy neh..

sy suke menulis..
apa2 je yg boleh ditulis..

aku igt agi..
waktu aku drjh 4...
aku dh wat 1 novel..cerita tuh ala2 bhs budak2 agi la kan...
so cite pun lbh krg mcm digimon, pokemon, sailormoon..
ala kire mcm citer menyelamatkan dunialah...
(actually ituh mmg cite2 i yg sebenar..bknnye surveyor ke..ahli ukur tnh ke..engineer ke..cikgu ke..)

and then aku mula giat menulis..
karangan bm aku tulis dgn chanteknya...
tp karangan bi..hampess saja...
smpi skg aku x terer agi...

smpi skg aku masih agi menulis cerpen..
and aku smpn dlm pc..
mcm2 dh aku tulis...
anything...
karya yg aku suka..
sudah pasti Ramlee Awang Murshid, Nizam Zakaria...
citer diorg unik...unik sgt2...

aku suka menulis...

hapelah aku merepek agi neh???

hujahan merepek

aku jarang nak merepek..
memang sgt2 jarang...
tp klu dah merepek...
x boleh berhenti...

tadi x stop org menjengok opis aku tuh..
pnt nk membuka opis...
kejap2 aku g bukak..
tengok2 org courier..
kjp2 org anta document...
kjp2 peon dtg..
kjp2 despacth yg dtg..
betol ke x aku eja tu...

hahaha...
sudah merepek lagi...
ntahla...
semakin ari semakin aku mls...
mls utk memikirkn segalanya..
pnt..
jiwaku pnt..lelah...sesak...
otakku buntu lagi...

mati kutu..
agknye kutu2 kt kepala aku pon dh angkt white flag...

"syazyan..kiteorg surrender..x larat nk duduk kt ats kepala ko agi"

agknye tuh kowt kutu2 tuh berkata...

ish...sah syazyan dh sewel..aduh...
syazyan..berhenti merepek!!!!

Sabtu, 5 Jun 2010

ketakutan lelaki...

yg jelasnya...
lelaki cuma mempunyai 2 ketakutan di dlm idop diorg...
2 je ke???
yg len2 tuh brgantung kpd diri sendiri ea...

2 ketakutan itu ialah::::::::

  • berkhatan
  • akad nikah
hahahaha...
ketakutan neh akn menyebabkan mereka gelisah spjg mse...x tdow mlm...x sng duduk....x kyg even dh makan 3 pinggan...rse mcm nk blek jaa....xnk lakukn pun ade gak...nk lrik pun ade gak....

hahaha..kelakar bila difikirkan..tetapi ituh yg mnjd daya tarikan...
daya tarikan kpd kaum wanita utk memujuk supaya be strong...

KERANA

seorang ibu akn memujuk ank terunanya supaya mnjd lelaki terkuat utk berkhatan...
manakala seorang bakal suami akn cuba mnjd lelaki terkuat dihadapan bakal isterinya utk melafazkan akad nikah...


percayalah kata - kata saya ini...

see guys??its obvious thats men need woman in their life???
thumbs right up for the ladies!!!

malam - malam ini

wau...mcm tak percaya je aku brjye on9 memalam neh...

hahaha..
aku pki broadband yg mcm tahi neh...
hahaha...

weyh, kepada gadis ini..
aku dh x brmnt nk kcu ko..
cume aku nk mohon maaf jaa...
xpela klu ko xnk maafkn ea...
aku tetap akn mntk maaf kt ko..
aku sentiasa berdoa agr ko maafkn aku..
aku x brniat nk kcu ko..

em...
mntk maaf kt org ea...
aku minta maaf sgt2 kt sumer org....

biler korg bce blog aku ( klu de yg bce r ) perasan x yg aku x pena berstori moro bout family aku???
entahlah..aku x suke berbicara ttg family aku di laman sesawang neh...
riso r....
klu perasaan or seseorg..
bleh jugak kan????
tp family???
biarlah rahsia....
aku cuma nk bg taw...
aku bahagia dgn family aku...
and aku bangga dgn family aku neh...

x penah aku rse begineh...
rse nk sedey pon ade...
yg neh plak mengenai aktivis kite yg nk ke GAZA...
jika aku lelaki...
aku akn pergi join sekali..
sbb ituhlah cita - cita aku yg sebenar...
aku nk selamatkn sumer org di dunia..
tp aku taw..
ituh cuma suatu khayalan yg x mampu aku jd kn realiti..
realitinya aku tetap seorg gadis yg menggunakan nama lelaki...
tetapi aku brbangga dgn impian aku..
aku percaya, suatu hari aku akn membuatkn family aku berbangga dgn diri aku...
aku percaya yg itu...

hahahha..
sekian shj utk mlm neh aku merepeks!!!

Jumaat, 4 Jun 2010

muhasabah diri sangat penting

seorang diri di opis agi...

alah kak jun dtg lmbt cket...

amek kesempatan on9...
hahahaha...

kegemaran utk update post neh...
pastinya aku akn mempelajari sesuatu..
iaitu :::::


  • aku perlu tahu bahawa kita x leh paksa org utk mencintai kita
  • kita perlu memaafkan org yg membuat keslhn terhdp kita
  • org yg mulia ialah org yg sentiasa memaafkn keslhn org len trhdp dirinya
  • bkn mudah utk mengecapi kejayaan, tetapi bukan susah utk kegagaln.
  • selagi aku idop..selagi itulah enjoy dgn kehidupan kita ( tp bkn berpoya2 ea )
  • hargailah org yg mencintai kita walaupun dia tidak lagi mencintai kita
  • menerima kelemahan dan kelebihan kita
  • mencintai diri ini lebih dr segala2nya
  • agama itu sgt penting
  • kedamaian itu harus
  • percintaan itu keperluan
  • perkahwinan itu sunat,wajib,makhruh,harus,haram

ituhla aku...aku x mau ade org agi buruk2kn aku...

tlg lah...

aku maafkan sesiapa sahaja yg berbuat keslhn trhdp aku..

aku ign meminta maaf sekiranya aku trbuat keslhn trhdp sesiapa yg mengenali aku...

mohd faridzuddin, i cintakan u..i x ksh pe u pike psl i..i taw i byk wat slh kt u..tp u tlglah..u tlg brpike n bygkn diri u di dlm diri i..u akn taw nape i mrh sgt kt u..u akn phm...tp xpe..sekiranya kite mmg xde jodoh..i terima..i bahgia klu u dh jumpe jodoh u..i memohon maaf..u tglkn diri i..i cuma bersedih shj..n i x mampu agi nk pengaruh u or pujuk u,,,u dh besar..u mesti phm perasaan i..i masih tunggu u..even berapa rmi lelaki i jumpe..i akn tetap cintakn u...

Rabu, 2 Jun 2010

selamat tengah hari....

selamat tengah hari!!!!

dpt gk aku on9 tgh ari neh...
hahahaha...

aku nk ckp cket r...
aku syg ke x kt farid neh???
kjp2 syg...
kjp2 mencarut bgi nk rak kt die...

ish2...
mencintai dia atau membenci dia???

membiarkn dia atau menunggu dia??

aku sangat2 keliru neh...
siapa2 bleh bg option len???

agi 1...
aku cukup menyampah dgn gadis ineh...
hangat2 taik ayam...
kejap add..kejap remove..
neh adik aku pggl org negro mkn ladu..
ladu..alah makanan org india tuh..
hahahaha..
ituhla aku ibaratkan..
sket ati...
kang aku block dia padan muka...
aduh...

wat aku ilg mood tol r...

Selasa, 1 Jun 2010

penat otak berfikir

penat dh otak aku berfikir ni...
rse mcm rugi plak kan???

aku belaja ukur tanah..
alik2 keje gtuh2 jaa...

sbb nk jge ati family aku jd gneh jaa.....
aduhai....
nape jd begineh ea????

hahahahahahaha
hahahahhahaha
hahahahha

(syazyan dh giler!!~)