heartbeat

Selasa, 30 November 2010

ShahrulSyazyanShahbudin

( gambar suka tiada kene - mengena...suka sangat2 )


itulah nama aku..aku cuma seorang gadis yang suka menulis di dalam blog, tetapi mendapat beberapa kekangan...kekangannya :
  • aku xde internet kat rumah
  • lp aku mcm siot je
hahaha


aku suka bercerita and menulis ikut hati...rasa - rasa nak tulis, aku tulislah...dalam lp aku neh, melambak dah cerpen yang berjaya aku siapkan..kalau sajak, xyah cerita, semak je dlm lp aku tuh..nk delete...bangga pula..even orang x baca..
aku juga rajen membaca blog orang, tp x rajen nak beri komen...aku akan komen..kalau internet selalu ada..means 24 hours internet itu ada di lp aku...
boleh aku update cerita aku dan guitar, cerita aku dan kucing, cerita aku dan cerpen, cerita aku dan cinta, haaah.. dan segala - galanya..
hahaha.....


sekarang tahun baru 2011 hampir tiba, musti byk cerita tentang azam....bukan lelaki bernama Azam..tetapi azam dan keinginan sepanjang tahun baru...
r.....jangan risau...aku akan cerita tp di dalam post yg akan datang...
aku juga dalam perancangan sedang menulis apa yg berlaku sepnjg thn 2010 ini..
owh ea.....aku lupa....gambar2 aku x kira dimana2 aku upload, aku akan make sure ade watermark syazyan...itukan nama aku...
aku juga akan elakkan bercerita tentang cinta...hahaha..cinta dn kekasih..klu cinta len, aku boleh terima...agi pon hati aku masih sayangkan dia..tetapi rindukan org lain....macam mana tuh ea????


hah...! abaikan ayat - ayat touching aku tadi...
aku seronok plak dgn dunia blog....aku pon sdg memikirkan..bagaimana nk fofularkan blog neh.aku sdg pikir2kn...
entah..pening giler dowh..
serabot...
klu ade pembaca diluar sana yg taw bagaimana nak fofularkan blog neh, plez r inbox aku ea....
and kalau nak tunjur ajar, pon boleh jugak....
aku sudi menerima segala ilmu...nak berkawan pon boleh..nak ajak couple, pon boleh.. hahahahha..ajak kawen...GILA!!!!! hahahaha... x ready lagi...



by the way...aku igt aku nak sajikan beberapa post utk korg...tp dlm persediaan nk mengarang...maybe aku akan bercerita mengenai :
  • kisah hidup aku
  • apa yang aku benci
  • kenapa nama aku macam lelaki
  • kisah cinta dongeng aku
  • rahsia aku sentiasa nampak muda daripada adik aku
  • cerita seram
  • siapa BFF lelaki aku
  • cerita kucing aku

banyaknyer...hahahaha...just nantikanlah ea...jujurnya aku tak tahu bile lagi aku dapat menulis...

owh ea... aku perlu kemaskan barang2 sekarang..
papehal lawatilah Facebook aku..
addlah..nescaya aku approve korg...catat rekod kalau aku rejected...
okay...salam..
pergi dahulu!!!

Isnin, 29 November 2010

KernaMulut....AkuBinasa

kerna mulut aku ini...aku kehilangan dia...
mungkin dia tak suka aku lagi...
dia sudah menjauhkan diri daripada aku..
entah bila lagi aku boleh dapat orang macam dia????


"yang neh gelak ngengade..yang neh gelak manja..yang neh gelak gedik"

semuanya pasal dia aku rindu...aku admit...aku dah mula rindukan dia...dan sukakan dia..tp dia cakap..

"awak, biarkan masa yang tentukan segalanya"

so aku taw..dia menolak..terpaksa aku menerima...
tetapi skrg..dia menjauhkn dirinya drpd aku..
lagi r aku terpaksa terima...
hahahaha...
lain kali kengkorg...
jgn dsbbkn mulut..
korg kehilangan peluang,...

grab it my dear....
dun losing anything...
haaaah.....
biarkan masa pula sembuhkan kecewa aku neh...

Isnin, 22 November 2010

TakLamaLagi

okay pembaca blog aku..
tak lama lagi nak masuk tahun baru,...
so kalau takde masalah...
aku akan sedaya upaya update blog neh and aku akan create post yg menarik sepanjang thn 2010 neh ea...
klu xde papehal r...
InsyaAllah..
sekarang neh, mulai 23.11.2010 sehinggalah 29.11.2010 aku akan bekukan wat sementara akaun FB, Blog, Ms, and segala - galanya...
aku akan utamakan dulu exam..
after that i will updatelah blog i..
i sanggup abis kredit semata - mata nak update blog...
and kalau si noorwan akhmal sms aku pon... errr... tengok dululah nk reply ke tak... tp mcm ye je..
muehehehehehe.....

SMSSeramSeorangLelaki ( credit to the author!)


Satu lagi pembacaan saya yang membuatkan saya tersentak. SMS ini memang sengaja ditulis dengan penulisan seorang lelaki. Ceritanya memperlihatkan bagaimana seorang muslimat di'rosak' dengan mudah hanya dengan kata-kata manis! Wahai sahabat-sahabatku... Moga Allah peliharamu daripada semua ini...

**********************************************************************

1. salam. Blh sy kenal awk? Sy tertarik dgn prwatakan sopan awk. Dah lama sy prhatikn awk. Awk dak baik n sy trtarik la dgn tudung labuh awk. Sy harap kite bleh brkenalan.. ukhuwah fillah org kate..sy x terer sgt arab ni…

2. Trima kasih krn mnerima sy. Sy akan try sedaya upaya sy mnjaga awk dan mgikut syariat. Sy tau sy bukan baik sgt, tp demi Allah, sy cuba buat yg trbaik utk awk…

3. Ingat tau, jaga aurat leklok..jgn bagi org lain nmpk..kuar ngan kwn2 tau.. jgn sorg2..blk contact sy ek..sy doakan awk selalu..

4. awak,nape x contact sy. Sy risau awk kuar lama2..ye..mmg sy xde hak pun..sy tau sy percaye awk, tp sy x tau la nk kate cmne. Kite slalu nmpk dari jauh je ek.Tp sy rasa awk mcm dkt je ngan sy. Mgkn ni org kate cinta kot, wak..awk cinta sy x? xnk bgtau.. tp sy tau awk cinta sy..awk da malu nk jln tmpt sy lepak sbb malukan?..kih3. .tq.. i love u too..

5. Wak,selain family, Allah dan rasulnyer.. awk sayang sape ek? Sape saya dlm hati awk?

6. Wak wak..dr kawan kite just pggl sy awk je..mcm x special plk diri sy utk awk. sy tringin gak nk jd cm room8 sy ni. Pggl syg.. bole ke? Awk pggl sy bi ek? Rasa mcm baby sket. X salah kan.. just panggilan je..thanks syg.. love u... ..

7. Yang. kekdang bi tgk syg ni mcm x prcaya bi je. Yela, bi just tanya syg pkai apa je kan .. tq ek gtau, mkin dalam pulak rindu kat syg ni... .hihihi..

8. Yang bi nak syg tau, sayanglah segalanya utk bi, syg la pmberi semangat utk bi... yang... ..bi harap bi ngan syg xde rahsia lagi ek.. jgn risau..inikan membuktikan bi caring.. so jgn risau..k..yeye. . bi janji kan jaga rahsia kite..just msg je kan..love u..papai.. mmuahh!

9. Syg..da lama kite msg, leh kite jumpe x? ye..ayang bwk la kawan2 k..tq yunk! i love u.... ..

10. Tq pggl bi ngan pgglan abg.. abg tggu lame da..abg tau..kite x leh pakse dlm hubungan..la iqra hafiddin..hehe. . sikit sikit je..kih3..

11. Hi syg, watpe 2? Nk ckp sket.. nape syg bwk satu battalion nak jumpa abg?... syg x caye kat abg eh.. huhu..

12. Syg..kite jumpe k?..abg suka syg pakai tudung yg abg beli tu..cam wardina lak..bkn syg x cntk.. just nmpk mkn cntk la..nipis sikit je.. nnt jumpa nnt syg bwk sorg dah la k..

13. Syg..abg sory ngan apa jd td.. abg trsentuh jari syg td.. Tol gak ckp syg eh, trsentuh xpe..TER.. hehe..makin tebal la pulak cinta abg kat syg..

14. Thanks jumpa td, syg cntk la.. Ololo..abg romantik sket pun salah ke? Ske abg romantik ek? Hehe.. Eh, td jumpa abg da berani tenung abg ek..hoho.. tgk td kwn syg cam ske kat kwn abg je.. senang la kita jumpa pasni.. tgk..Allah memberkati hubungan kite.. syg solat dah ke? Doakan abg skali ek..miss u..

15. syg..just nk tanya.. syg cinta bg berapa percent? Apa tandanya eh? 50% je... huhu..yang. . just nk tanya..rambut syg panjang x? just thinking of u at the moment…

16. Td terbeli tudung pendek.. yg abg bg kat syg tu.. syg..bg la gmbr syg special untuk abg yg pakai tudung td 2.. Cntk nye syg..gambar ni nak wat wallpaper hp ngan kompter abg la..

17. Yang.. syg cintakan abg berapa percent? Sepenuh hati Thanks syg..love u too.. abg janji, abg akan jaga syg baik2 dan xkan tinggalkan syg...

18. Syg..da lame kita couple kan.. xkan abg pegang tgn pun nak marah.. Syg kan milik abg.. Thank 4 being understanding. .

19. Syg kata Syg cintakan abg sepenuh hati.. kalu gitu..apa buktinya Syg cintakan abg..?

SELEPAS ITU BARU BERMULA ZINA YANG SEBENAR...

****************************************************************

20. huh!... syg mengndung? tahu kat ne... cube check balik dgn doktor... xkan sekali buat dah mengandung, check balik k..

21. huh! btol la syg mengndung ni?? syg, utk kebaikan kita berdua, lebih baik syg gugurkan kandungan tu.. gugurkan k..

22. Nape plak xnak? xberdosa la klu bunuh benda yang masing xbernyawa.....gugurkan jelah!!! jgn buat masalah bleh x!!

23. xsakitlah!!! nape manje sangat ni! xkan bnda mudah cam tu pun xbleh buat..

24. sori syg, abg xbleh temankan syg ke klinik tu, abg malu klu terserempak dgn family or member, malu la abg klu diorg nmpak abg bwk syg dgn perut syg yg besar tu..

25. Ape!! RM 5,000?? kau yg mengandung... kau cari sendiri la duit nak gugurkan anak tu.. bukan masalah aku.. lantak kau la... bukan masalah aku jgak keluarga kau pulau kau.. kau tu yg bodoh!! kau ingat kau tu cantik sgt?? aku dah xingin kat kau!! pergi mmpos!

26. jgn kol n msg lg bleh x?!.. aku sbuk.. xde masa nk layan kau!...

27.(terputus hubungan)- wanita itu mati akibat kegagalan proses penguguran..- si lelaki mencari mangsa baru..- dan kejadian terus berulang..

ITULAH KEBANYAKAN YANG TERJADI DI DUNIA KITA INI...


diambil dari :http://tintanuraniku.blogspot.com/2010/11/couple-sms-seram-ini-daripada-agen.html


KhairulFahmiCheMat

Angin kelabu berarak mendung,

Membawa petanda akan hujan,

Akibatnya aku tidak dapat menonton televisyen,

Astro takut dengan hujan, chet!

Punah harapan aku nak tengok Malaysia V.S Iran,

Tiba – tiba aku teringat akan Khairul Fahmi Che Mat,

Berjersi ungu, berseluar hitam, berstokin ungu, berkasut merah,

Beraksi di atas padang sebagai penjaga goal....

Bila kau ingat Khairul Fahmi Che Mat,

Ingatlah kepada aku kerana aku sangat kagumkannya,

Bila kau ingat Khairul Fahmi Che Mat,

Ingatlah hari jadi aku kerana nombor jersinya 22,

Bila kau ingat Khairul Fahmi Che Mat,

Ingatlah bahawa dia lelaki, botak, tinggi, kurus....

Tidak seperti aku seorang wanita, renek, berambut, comel....

Ha ha ha ha ha,,

Terpuji diri sendiri pula,

Bila kau ingat Khairul fahmi Che Mat,

Dia pernah menjadi pemain terbaik,

Manakala aku pula rakan terbaik kamu semua,

Bila nama Khairul fahmi Che Mat terlintas di fikiran engkau,

Ingat pula nama aku yang unik dan susah untuk disebut,

Bila kau ingat Khairul Fahmi Che Mat,

Ingatlah segala kenangan kita bersama sebagai rakan,

Bila kau melihat aksi Khairul Fahmi Che Mat di atas padang,

Ingatlah kelakuan aku yang membolehkan engkau senyum semula,

Bila kau ingat kepada Khairul Fahmi Che Mat,

Ingatlah aku dalam kenangan,




Awan mendung berarak semula,

Cahaya mentari menerjah ke retina ku,

Aku senyum sendirian,

Ingatlah aku dalam kenangan engkau.


agak - agak siapa lelaki ini???? hahahahaha...

my new next BFF... Best Frens Foreva!!~


Selasa, 16 November 2010

DieDahKawen

Tadi aku tengah nak buat friend list kt frens aku yg dh nk cecah 500 orang..
namun aku tetiba sangat2 tertarik dengan 1 pic neh....



Die dh selamat bernikah dengan wanita atau gadis pilihan dia....
Tetiba hati aku sayu...kerana teringat janji - janji manis dia...namun aku tersenyum semula...aku tahu jodoh dia dengan gadis atau wanita itu...he deserve nothing but the best...InsyaAllah aku pula akan menyusul....


Menyusul dengan First Class Degree!!!
Amin!!!
InsyaAllah!!!!

p/s : Amat Apaisz tu ex boy friend aku yg 1st...hahahaha

Rabu, 10 November 2010

KauMuzikDiHatiKu


Suaranya mendayu – dayu memecah ruang kesepian itu.Dia menangis lalu dikesatnya air mata itu.Suaranya masih mendayu – dayu memohon kepadaNya.Telekung yang membaluti tubuhnya kelihatan lusuh.Sejadahnya sudah koyak sana, koyak sini.Garisan – garisan kedut semakin ketara muncul diwajahnya.Helaian muka surat senaskhah Al – Quran terselak kerana pusingan kipas.Air matanya bercucuran jatuh ke atas sejadahnya.Suaranya muzik di dalam hatiku.Suaranya yang merdu menusuk ke jantungku.Lahirnya aku dibumi kerna perjuangan dia melahirkan aku.Maka, perjuangan hidup aku kerna dia juga.

Muzik tercetus kerana bunyi yang berlaga.Bunyi – bunyi yang berlainan berlaga menghasil irama yang enak didengari.Telingaku tancap medengar muzik jazz.Suaranya menjadi alunan lagu berunsurkan jazz apabila dia membacakan zikrullah mendodoikan aku.Suaranya yang lunak begitu lembut mengalunkan bunyi – bunyian muzik jazz ditelinga aku.Zikrullah menjadi muzik jazz didalam hidupku.

Namun suatu masa telinga aku berdesing dengan rentak yang keras.Sewaktu itu aku melihat dia sedang rancak mengalunkan kalam – kalam suci Allah S.W.T.Semakin lama dia semakin rancak mengalunkan irama rock yang sebati dijiwa aku ini.Kepala dianggukkan kerana memuji kebesaran Ilahi.Kadang – kala suaranya menjadi perlahan dan rancak semula.Muzik pop rock menusuk ke jiwa aku.Aku mendengar dia mengalunkan selawat ke atas nabi junjungan umat Islam sedunia.Suaranya tenggelam timbul tetapi masih kudengari semangat daripada suaranya itu.

Pabila malam menjelma, suaranya akan menjadi sehalus – halus cicipan burung pipit di awangan.Cicipan – cicipan itu merupakan suara balada yang memecahkan suasana sunyi malam.Ketika semua manusia di seleruh pelusok dunia sedang nyenyak tidur, dia perlahan – lahan membaca doa dengan iringan muzik balada yang memohon maaf dan taubat daripadaNya.Tiada apa yang dipinta kecuali keampunan dan kerahmatan Allah S.W.T.Air matanya mengalir kerana mengenangkan dosa – dosa terlampau.

Esok –esok muzik ini akan hilang daripada jiwa – jiwa anak muda remaja zaman sekarang.Tiada lagi istilah – istilah muzik itu di dalam diri mereka.Yang ada cuma muzik techno, muzik yang membingitkan telinga aku.Muzik rock hardcore hanya membuat kan kotak suara kita rosak.Muzik ini menyesatkan jiwa kita sebagai umat Islam.Berbaliklah kita kepada muzik semulajadi...alunan suara dan rentak nyawa kita.


Isnin, 8 November 2010

KuAdaKamu


Di kala ku kehilangan di dalam kegelapan,
Kau suluhkan sinar petunjuk,
Di kala ku kesedihan,
kau ukirkan senyuman,
Dengan penuh sabar memujuk,

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh.

Andai hari esok langit akan runtuh,
Tabahlah menjunjung bersamaku,
Andai hari esok dunia gelora,
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu.

Di kala aku tak pasti,
Kau tampil dengan berani,
Membimbing agar lebih yakin,
Dan bila hidup penuh soalan,
Kau berikan jawapan,
Melengkap semua kekurangan...

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh,

Andai hari esok langit akan runtuh,
Tabahlah menjunjung bersamaku,
Andai hari esok dunia gelora,
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu.

Tidak mungkin diri ini mampu,
Hidup tanpa doronganmu,

Andai hari esok langit akan runtuh,
Tabahlah menjunjung bersamaku,
Andai hari esok dunia gelora,
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu.

terima kasih mak abah!

YangTerindah

Sentiasa aku memerah otak aku untuk menghasilkan tulisan terindah,
Setiap hari aku berfikir,
Sedar atau tidak,
Aku sendiri kehilangan kata - kata indah,
Kepada pembaca setia, jangan diungkit segala kenyataan di dalam hasil tinta aku,
Hasil tinta aku, hasil hati dan otak aku bergabung,
Menghasilkan satu karya yang bagi aku terindah,
Jika ada lagu tajuk Yang Terindah,
Maka karya aku yang terindah,
Aku tahu, kata - kata aku akan disangkal,
Tetapi peduli apa aku dengan kata - kata orang,
Karya aku adalah yang terindah di hati aku,
Tetap dihati aku,

Maafkan aku...
Jika merasakan aku sedang memarahi, tetapi sudah lama aku ingin utarakan...

Still feels like our first night together
Feels like the first kiss
It's getting better baby
No one can better this
Still holding on, you're still the one
First time our eyes met
Same feeling I get
Only feels much stronger
Wanna love you longer
You still turn the fire on

so if you're feelin' lonely don't
you're the only one I ever want
I only wanna make it good
so if I love you a little more than I should

Please forgive me I know not what I do
Please forgive me I can't stop loving you
Don't deny me this pain I'm going through
Please forgive me I need you like I do
Please believe me every word I say is true
Please forgive me I can't stop loving you

Still feels like our best times are together
Feels like the first touch
Still getting closer baby
Can't get close enough
Still holding on you're still number one
I remember the smell of your skin
I remember everything
I remember all your moves
I remember you, yeah
I remember the nights, you know i still do

So if you're feeling lonely don't
You're the only one I ever want
I only want to make it good
So if I love you a little more than I should

Please forgive me I know not what I do
Please forgive me I can't stop loving you
Don't deny me this pain I'm going through
Please forgive me I need you like I do
Yeah, believe me every word I say is true
Please forgive me I can't stop loving you

The one thing I'm sure of, is the way we made love
The one thing I depend on, is for us to stay strong
With every word and every breath I'm prayin', it's why I'm saying
Please forgive me I know not what I do
Please forgive me I can't stop loving you
Don't deny me this pain I'm going through
Please forgive me if I need you like I do
babe, believe me every word I say is true
Please forgive me if I can't stop lovin' you
no, believe me I don't know what I do
Please forgive me if I can't stop loving you
Can't stop loving you


Maaf kalau rasa macam aku merepek lagi,.....

Ahad, 7 November 2010

KalauAkuOrangGila

Kalau aku orang gila :
· Aku akan kutip semua bangkai – bangkai haiwan yang berselerak di tepi jalan.
· Aku akan menjerit sesuka hati aku.
· Aku akan berlari di sepanjang kaki lima di Central Market.
· Aku akan menyanyi sehingga Datuk Siti datang kepada aku dan meminta tunjuk ajar.
· Aku akan berlakon watak yang aku idamkan.
· Aku akan berjalan dengan kaki aku sehingga aku penat, lelah.
· Aku akan menggunakan jari – jemari aku menunjukkan kesalahan orang.
· Aku akan menari di dalam hujan.
· Aku tidur bersama – sama dengan kucing – kucing jalanan jauh lebih mulia.
· Aku akan sentiasa membebel.
· Aku bergerak mengikut kata hatiku.
· Aku akan mengarang surat cinta versi orang gila.
· Aku akan mengarah orang – orang gila menjadi pelakon aku.
· Aku akan terbitkan sebuah cerita yang berkisahkan orang gila.
· Aku akan menciptakan lagu untuk orang gila.
· Aku akan membuat kerja yang dikatakan oleh orang ramai “ Gila ke?”
· Aku akan mencaci maki orang yang mengatakan aku gila kerana mereka lagi gila daripada aku, gila kuasa, gila harta, gila dunia, gila pangkat, gila ikut syaitan.
· Aku akan korek segala tong sampah yang ada keran tiada orang yang simpati kepada aku.
· Aku akan jadikan langit sebagai selimutku, jalan tar yang kelabu itu katil aku, air hujan yang menitik ke badan aku sebagai air cond aku.
· Malamku dihabiskan dengan meratapi nasib diri ini.
· Memandang kepada gambar yang sentiasa dikepit dicelah – celah ketiak.
· Menjerit sekiranya ditindas.
· Menangis sekiranya lapar, dihina, dicaci, dimaki.
· Gigit kuku kalau rasa keseorangan.
· Memintal rambut aku yang busuk.
· Sengih, senyum, gelak, ketawa seorang diri untuk merawat duka dan lara diri ini.
· Kira semua burung yang berterbangan di atas awangan.
· Menyambungkan jari – jemari yang sudah tentu tidak dapat disambungkan.
· Memandang kelakuan orang.
· Main anak patung.
· Sumpah seranah setiap orang yang melalui kaki lima.
· Aku nak jumpa dengan presiden US.
· Main dadu berulang kali.
· Akan kujeritkan nama orang yang tersayang tanpa rasa malu, tanpa rasa takut, tanpa rasa segan, tanpa rasa was – was sehingga 1 dunia tahu aku cintakan dia.
Jika aku orang gila ..... ~ kotaq musik 6.49pm 6.11.2010