heartbeat

Sabtu, 30 April 2011

Royal Wedding




as salam dan selamat sejahtera kepada semua





wah hari neh memang semangat aku nak meng-hapdet blog, sebab aku ada banyak inspirasi nak membuat entry baru. wokeyh, semalam kan Prince William n Princess Kate berkahwin, excuse me, I use better words untuk mereka berdua sekejap. wokeyh, macam perkahwinan Datuk Sheikh Muzaffar Shah dan isterinya, macam tuh la penantian untuk royal wedding neh. 






pandangan aku lebih kepada Prince Harry, sebab dari kecil lagi, aku cuma perhatikan Prince Harry, even orang - orang di Britain mengatakan Prince Harry neh " nakal ", ye ker? aku masih memerhatikan Prince Harry sebab wajah dia lebih menyerupai mendiang Lady D, ibu die yang meninggal dunia tuh. wooahhh, 1 dunia kowt terkejut apabila mengetahui Lady Diana meninggal dunia. ada ura - ura mengatakan yang Lady D nak convertlah, scandallah, dan aku pon tak tahu sangat pasal cerita kerabat diraja.






aku pernah terfikir, kalaulah aku neh anak diraja, pastinye hidup aku penuh protokol yang harus dipatuhi, sorrylah, aku neh bukannya jenis ikut arahan or displin pon. aku hidup macam anak - anak biasa, anak - anak jalanan seni, chewah, mana ayat aku dapat neh.






wokeyh, stop disitu cerita mengenai angan - angan aku. so, entry kali neh nak aku nak tunjukkan beberapa gambar yang aku rasa sangat indah, :), so saksikanlah, :), semua gambar neh aku dapat dari link di atas sekali sebelum aku mulakan entry neh, :)




still good looking




amaze



she's beautiful



good looking, hot!



harry, i'm still looking on you, eventhough u allready have chelsy, urrrghhh!




sweet <3



Jumaat, 29 April 2011

Aku Minat Ex BF Nanad????!

as salam dan selamat sejahtera kepada semua




hari neh ada 2 entry, hehehe. tajuk? baca dah tajuk? kontroversi tak? tak kenal Nanad? alah, aku tak buat lagilah bloglist. bukan tak nak buat, tapi hilang ke mana bloglist tuh. nanti aku buat. esok nak mengulangkaji pelajaran, so, malam neh ambil kesempatan untuk meng-update blog sebelum bersawang lagi blog aku neh, :)




korang tahu kan first paper aku ialah Advanced English for Academic Communication, so, pada waktu petang tuh, mula - mula nak dibuat ceritalah, aku ternampak cikgu Arif, tapi aku takut nak tegur, takut salah orang, tapi apabila aku pandang kereta dia, aku rasa aku tak salah orang, nak tegur, tapi kawan aku dah tarik bawak masuk ke dalam N24.




sampai di N24, ada pulak kucing hitam yang ambil exam English neh, bertuah, kucing Communication neh, :). siap ikowt kiteorang masuk dalam dewan exam, keluar pon sekali dengan kiteorang jugak. aish, aish, patutnya anak - anak muda zaman sekarang kene mencontohi semangat yang ditunjukkan oleh kucing tuh.




wokeyh, ketika jam menunjukkan pukul 2.28pm, pengawas peperiksaan pon menyatakan seksyen - seksyen yang memang mengambil exam disitu. entah macam mana, boleh pulak, seksyen 24 sesat kat N24. diorang sekelas pulak yang sesat, memang kesianlah. lawak pon ada, siap diorang menjerit kat luar " malu!!! ".





kelas yang salah seksyen tuh ialah bdak sport ( patut body taff!! i like!! ). salah seorangnya dah aku tertarik. hitam manis orangnya, tinggi, body builder. petang tuh dia pakai baju hijau lumut, tepi - tepi ada warna agak kuning - kuning kusam. yes! i remembered it. 





ketika menjawab English tuh, aku memang tak berhenti menulis, sehinggalah aku berjaya siapkan, tengok - tengok, aku ada lagi 30 minit untuk merehat - rehatkan jari - jemari yang dah letih bagai nak rak tuh. kalau aku tahu, aku jawab dengan rileks je sepanjang paper tuh.





abis menjawab, sampai bilik, aku terus komen - komen dalam utm bloggers. aku tanya siapa kenal sport science, hehehe, nanad give the respons. haiyak, aku pon dengan hati berbunga - bunganya terus bercerita pasal lelaki yang aku minat tiba - tiba tadi tuh.





neh lah part paling aku sedih kowt, sampai aku post kat FB sedehy aku tuh, aishhh, tak pernahlah aku sesedih begini. hahhaa, poyo je taw aku neh. rupa - rupanya lelaki yang aku dok ushar tuh ialah EX bf Nanad. huwaaaaaa, memang sedeyhlah jiwa neh. 



bukti aku sedeyh dan ade kucing di dalam dewan tuh

jejaka - jejaka neh semua sudah berpunyer :)


apasal tah, bila aku dah minat kat seseorang lelaki tuh, mesti lelaki tuh dah berpunya tak pon, akan berpunya. benci taw, i hate this part right here, eh, lama tak dengar lagu tuh. pulak, apasal Windows Media Player aku mainkan lagu This I Promise U - N'Sync. adessss, merembes - rembes air hidong aku menangis neh. selalu sangat macam tuh. mula - mula neh, adalah aku minat kat seorang jejaka neh, asalnya TUT, nanti korang kenal. lagi pon, dia follow blog aku. tup, tup, selang 2 - 3 hari, aku tengok, dia sudah dipunyai oleh seorang gadis ( freehair pulak ), adess, memang melepaslah aku. jangan nak salahkan die pulak syazyan!





wokeyh, fullstop pasal lelaki tuh. lepas je Nanad cerita yang lelaki tuh EX dia, terus aku cakap taknak kenal, hahahaa, kecian kat aku neh taw.





p/s : siapa nak berkenalan dengan saya? sila angkat tangan macam saya.. hehehe :)

Fenomena Sasa dan Lebat

as salam dan salam sejahtera kepada semua :)




hari neh beta ( perasan sikit sebab hari neh kan Prince William and Princess Kate kawen ) ingin mengisytiharkan sesuatu. hari neh merupakan hari " Fenomena Sasa dan Lebat ". 




hehehe, actually, sebenarnya, neh semua kes blogger seorang neh, buat entry pasal putus cinta, so, aku dan Nanad ( blog itik kuning ) pon mulalah komen - komen, sampailah terkantoi. terkantoi apa? sila skrol down, thats mean, baca sampai habislah, hehehe, :)




bertemankan lagu yang temanya memang pasal cinta, hamek ko, hehehehe. apa yang kantoinye ialah Nanad rupa - rupanya sangat meminati lelaki yang berkening lebat, hahahahhaaaaaaa. tak sangka rupanya Nanad, hahahaa, minat kening lebat. shaz tak minat lelaki kening lebat. 




aku minat, minat, minat, minat, rasanya semua orang tahu apa yang aku minat neh, hehehehe. nak cakap juga. hehehehe. aku minat sangat - sangat kat lelaki yang berbadan sasa dan berkulit hitam manis, hehehehe. lelaki berkulit putih jambu, i tak minat, bosan! lelaki kepeng, i yang kene jaga mereka! lelaki kening tebal? hahaha, kalau body die body builder, minat je, ooops, hehehe :) tetapi, sekiranya lelaki tuh berbadan sasa tapi berkulit putih melepak, aku tak minat, tak tahu kenapa. 




memang memilihlah aku neh, kan? kan ? kan ? hehehe.




sekian aku bercerita mengenai lelaki yang aku minat. kenapa? kenapa? owh, nak tahu yeh kenapa aku minat lelaki macam neh? ehmmmm, aku minat lelaki body builder, sebab, aku kan dah besar, so kenalah minat kat lelaki berbadan besar jugak, peliklah kalau aku tiba - tiba ber-boyfriend-kan lelaki kurus, hahaha, lagi - lagi kalau pinggang 29, hahahaa. aku suka orang kulit hitam manis ( tapi bukan gagak hitam ), sebab aku dah bosan putih melepak. kulit sawo matang pon tak seberapa minat. hitam manis juga sebab black is beauty, kucing aku pon warna hitam. hehehehehehe :)




owh, once more, i don't need a boy who can really play guitar or others musical instrument, because i can play a guitar and i can singing, just my voice not talent as dato siti nurhaliza.




sekian, dadada, nanti update lagi, :)



sasa tak kucing aku neh??? hehehe

sila jangan jeles nanad, :)

tekalah spe awek kening tebal neh, :)

Khamis, 28 April 2011

Peneman Hidup

ku buka tinta indah ini dengan salam pembuka kata, 
benarkan aku singgah di fikiran kau, 
biarkan saat indah itu sebagai penyembuh rindu kita, 
jadi, pejamkanlah mata untuk menyelami perasaan indah itu.

apabila memetik bunga di taman, petik dengan cermat,
jangan tamank haloba, jangan petik sekali dengan daun dan batang, 
jangan bagi bunga itu merasa kesakitan, 
setelah di petik, siramkan bunga itu dengan air,
pastikan bunga itu hidup segar,
pastikan kelopak bunga itu terus bermekar, jangan sesekali lupa untuk menukarkan air,
jangan lupakan bunga itu, 
sayangi bunga itu, 

kata - kata bermakna ini sekadar mengusik rasa rindu yang menerjah hati ini,
jangan buka mata lagi,
aku pinta kerana aku dapat melihat hati kau yang menyesal,
tetapi, jangan terlalu rasa kesal,
ada hikmah di sebalik yang berlaku ini, 
aku dapat mendengar hati kau menangis, 
dapatkah kau merasa hatiku juga sedih?
dapat?
baguslah, kau masih berperasaan, 

jangan sesekali memandang ke belakang,
jangan undur!
maju!

kata - kata itu sahaja yang membolehkan hati kau gembira,
sekarang, tinggalkanlah kenangan itu, dan bukalah mata,
berdiri dan bangunlah, 
melangkahlah engkau dari situ,
namun, percayalah,
aku masih disini menanti, 
menanti kepulangan kau disisiku sebagai...
peneman hidup aku sehingga ke dunia akhirat sana.





Selasa, 26 April 2011

Tips Mengenai Bulu Mata.

hye and as salam to all my readers


beautiful eye




Lirikan mata boleh mentafsir pelbagai maksud. Maka tidak lengkap sekiranya solekan tanpa bulu mata yang cantik dan memukau. So, disini, aku, sebagai seorang gadis yang sangat teliti terhadap solekan mata, maka aku mendapat beberapa tips mengenai kehebatan mata ini. Bak kata orang, dari kerana mata, jatuh ke hati. Hahahahahahaa, mari berkongsi.




Sebelum memakai mascara, sila lentikkan bulu mata anda dengan menggunakan pelentik bulu mata. Alah, kalau beli dekat kedai – kedai, dalam RM5 hengget dah boleh dapat.




Bagi memastikan bulu mata tak kelihatan gumpal, so sila bersihkan dahulu berus mascara anda dengan tisu untuk membersihkan lebihan mekap.




Kalau pakai pelentik bulu mata tuh, aku panggil eyelashes, korang kena masukkan semua bulu mata ke dalam dan tekan around 10 saat. Then, korang boleh lepaskan, baru dapat bulu mata yang mengancam, awww gituh. Hehehe, J




Sapukan mascara secara ziq zaq untuk mendapatkan bulu mata yang lebih panjang dan lebat.




Jangan masuk, keluar, masuk, keluar berus mascara korang dari botolnya. Aktiviti kurang sihat itu cuma membuatkan anda semua mengeluarkan duit lebih untuk membeli mascara baru sama ada di Elianto, Watson, Guardian, or pape je kedai yang menjual alat mekap kerana, kalau korang degil juga, cecair itu akan menjadi lebih kering dan dikhuatiri masuk bacteria dan segala jenis kuman.





I recommend u all to use black mascara, tapi kalau tiba – tiba rasa nak ubah tabiat tuh, boleh r try warna lain contohnya macam warna ungu ke, cokelat ker. It’s up to you, J





Neh paling bahaya, don’t sleep with your makeup in your face. Wash your face before sleep, okay?




Before put mascara, cuba letakkan sedikit bedak untuk tampak lebih kemas.




Siap sudah tips mekap daripada cik shahsyaz. Simple dan mudah kalau follow betul – betul. Oh, lupa, sekejap, ada benda patut aku cerita. Neh tips terakhir nak berkongsilah. Kan kalau pakai mascara, kena sapu elok – elok berus kan supaya  tak comot, tetapi, hahahahahhahaahhahaha. Mr. Muscle sudah menemui jalan terbaru. Tidak perlu susah – susah lagi memberus, hanya tuangkan sahaja. Hehehhee, wokeyh, abaikan iklan pencuci toilet tuh. Korang gunakan kad sewaktu nak beruskan bulu mata korang yang vogue da bas tuh. Habis cerita, J


neh lah yang aku cakap, letak kad.

Hahhahaaa, sampai disini sahaja cerita mengenai bulu mata. Esok aku ada paper, daaaaa. Wish me goodluck. Omaigod! Kawan aku eksiden, depan UTM plak tuh. Oh, risau nyer.

Isnin, 25 April 2011

Usaha Tangga Kejayaan

As salam dan selamat sejahtera to all my readers. 

today I would like to write about examination and how I get prepared with examination. BTW, sorry if a bit long time that i didn't update my blog with my story or others storylah. takde masa lah yunk. wokeyh, we may begin the story right now!

well, today, I'm hangout with my bestF, hangout for a while at Angsana, going to take some fresh air, fresh kah? hahaa, tepuk dada tanya selera. and then planned makan dekat Pizza, memang duit aku melayang je r, dah r nak membayar duit sewa kereta lagi kan.

but, something worst happen, I leaved somewhere my stuff that I bought from Mydin. I'd tried to contact back the owner of rental car ( someone says that his name is Farid, OMG! ), but, that boy not reply my SMS untill now.! fedup lah kalau macam neh. manalah taw kalau - kalau aku tertinggal barang - barang aku dalam kereta dia. tapi bila aku pikirkan, aku tak rasa aku tertinggal dalam kereta dia. sahlah tuh, adoi, memang burn macam tuh je la.

sebenarnya, datang ke Mydin sebab nak beli kotak, almaklumlah, orang - orang yang jual kotak sumernye mencekik je, ada ke jual kotak dengan harga RM1.50, kat Mydin, aku boleh dapat RM0.50. chait, kedekut taik hidung mashin.cewah, hehehe. maybe barang - barang aku tertinggal kat situ kowt, :)

and with that, it's told how I get prepared for my coming paper on this Wednesday, English paper, wish me luck. :)

and, one more, I , as a UTM's student, I'm using everything that everybody said technology. right now, I'm discussing with my classmate using Skype, gunakanlah segala alat teknologi canggih anda, :)

thats also 1 of my way to prepared before the exam. goodluck to all UTM's student. 

p/s : add saya di skype - kotaqmusik ( ID name )

apsal senget neh??

neh pon same

maaf ler, photoscape neh bute



senget, bajet comeyh




bestF


kotaq musik

Rabu, 20 April 2011

Mood : Pulang Ke Rumah

as salam dan salam sejahtera to all my readers,



Good Bye Universiti Teknologi Malaysia,
Good Bye Skudai, 
Good Bye Johor Bahru,
Good Bye Johor, 



Welcome Kuala Lumpur, 
Welcome Selangor, 
Welcome Puchong,
Welcome Bandar Kinrara, 
Welcome My Home........


p/s : mood : pulang ke rumah, tak sabar - sabar, hihihi, :)

Selasa, 19 April 2011

Feels So Tired

aku tak tahu kenapa dengan hari neh, aku terasa penat sangat. sampai bila aku pandang katil, dia macam pandang - memandang dan lama - lama mata aku mula start nak mengecil dan layu. adoiyai. oh katil. senang cerita hari ini aku






FeeL sO TiREd



Isnin, 18 April 2011

Take Home Test

perrrggghhhhh, baru je habis mandi, tiba - tiba notification di Facebook. 

copyright of shahrulsyazyan.blogspot.com

kemudiannya aku klik. tetapi sebelum aku mandi, neh yang aku dapat daripada 2sgg.

copyright of shahrulsyazyan.blogspot.com

so, aku pon pergi mandilah macam biasa, setelah memabasah - basahkan body.... tiba - tiba aku dapat notification yang berkaitan dengan yang atas tuh.

copyright of shahrulsyazyan.blogspot.com

argghhh, buat penat je aku mandi pagi - pagi neh, :(


p/s : nak kasik HH jeles r, :P

Ahad, 17 April 2011

Pengaruh Izzaq Faris Ramlan


^_________________________^

curik kat Facebook dia :P


^_______*_______^

As salam and salam sejahtera to all my readers.


How are u all?? Sihat tak korang semua? Rindu pula rasanya nak bercerita dengan korang. Hari neh tajuknya agak simple, tetapi sangat misteri. Menjadi misteri kerana benda tuh tiba – tiba sahaja muncul di dalam kepala hotak neh sejak 2 menjak neh. So, memang sangat menghairankan.  Wokeyh, nak memendekkan masa, aku nak bercerita mengenai nama. Ya, tapi bukan keunikan nama aku. Ya, saya tahu, nama saya sangat unik. Aku nak bercerita mengenai nama yang tiba – tiba sahaja muncul di fikiran aku iaitu IZZAQ IZZANI.


Well, semua benda neh terjadi ketika aku meng – add Izzaq Faris Ramlan ( padahal jejaka bola sepak neh tak bersalah pon ). Ketika itu, aku tertarik dengan nama Izzaq dan semenjak tuh, aku tergabungkan nama Izzaq dan Izzani, maka ketika itu, nama yang terhasil ialah IZZAQ IZZANI. Kuat betol pengaruh Izaaq Faris Ramlan neh.


Tiba – tiba aku terfikir, apa kaitan nama tuh dengan aku? Boleh jadi nama itu untuk bayi perempuan. Mungkin nama tuh bakal dijadikan nama untuk bayi aku yang bakal datang ( kene letak “ BAKAL “ ) ? atau pun nama tuh merupakan nama seorang lelaki? Lelaki yang akan menyempurnakan kehidupan aku? Aku mash blur. Nama itu wujud setelah aku bermimpi. Aish, semakin merepeklah aku.

   
Sambung balik, jika nak difikirkan, nama IZZAQ IZZANI tuh sedap juga nak didengar dan disebut, kalau tambah Shahrul kat depan tuh pon okay juga. Tambah Nurul pon sedap juga, senang cerita, nama IZZAQ IZZANI  neh universal name. so everyone can have that name. but the point is, why is so mystery with me? And why I’m keep going remember that name??


Is that name belongs to someone will be my beloved? Second time I said this point. Maybe that’s name is so unique, hehhe. Yeah, FIY, I’ m already search that name in Facebook and Google, but, naaa, nothing. The result is nothing, just some crappy nasty result I got. Then I change my skype name to IZZAQ IZZANI  and I want to stick with that name. I’m not gonna change it anymore. Maybe I deserve a boy with that name.


So, boys or girls out there, who ever got this name “ IZZAQ IZZANI ” , please contact me. Yuuccks! Geli aku, hahaha, takdelah, aku nak berkawan dengan korang semua. Cuma aku hairan, kenapa nama tuh sangat abadi di dalam hati aku?



P/S : mentang2 aku dah bukak anonymous komen, jgn plak letak nama IZZAQ IZZANI kemudian cakap, IZZAQ IZZANI u dah sampai, mmg lu langsi lu mati r jawabnyer.

Final Menghampiri

Tak perasan aku yang final sudah menghampiri. Takut pon ada, gembira pon ada, malas pon ada jugak. Apasal malas? Sebab lepas final aku ada survey camping, thats mean, bersedia untuk menghitamkan muka. Duit pon hampir ciput. Hampir – hampir nak mencekik je neh. Terpaksalah aku ikat perut nak makan. Kadang – kadang tuh, malam aku tak makan. Huhuhuhu, part sadis neh.


Teringat pulak kenangan aku ketika belajar di zaman ( erk, xde r lama sangat ) diploma dulu. Masa tuh tinggal kat KL je, kalau tak cukup duit, memang aku balik je rumah. Dekat je dengan rumah aku. Malah, muka aku memang tak de kat hostel kalau hujung minggu kecuali kalau aku nak datinglah, hehehehee. Cerita dating kita tutup bukunya. Malas nak ingatkan, dan tak mahu ingatkan pon.


Aish, duduk kat Skudai, memang mencabar kredibiliti perut aku untuk menahan segala kelaparan. Kalau sebelum neh, aku lapar, aku retilah nak angkat punggung neh ke dapur dan menggerakkan jari – jemari aku untuk pecahkan telur dan kacau – kacau sehinggalah telur tuh menjadi telur dadar. Makanlah aku nasi berlaukkan telur dadar dan berkuahkan kicap. Tuh lauk paling malas. Neh, kalau kat Skudai, makanlah kau crackers, tak pon megi. Aish, tuh je lah yang aku mampu untuk fikir. Sekarang neh perut aku dah lapar.


Memang rasanya nak menangislah sekarang. Aku perlukan duit dan balik rumah. Rindu sudah aku di rumah tuh. Baru aku merasa kehidupan jauh tanpa family, huawaaawaaawaaa. Macam manalah apabila aku sudah berkahwin? Kemudiannya aku yang kene uruskan hal makanan dan rumah termasuklah untuk suami aku sendiri? Omaigod. Tak sanggup I nak memikirkannya. Baik jangan fikirkan sekarang.


Aku update blog neh pon nak bagitaw sesuatu. Kemungkinan besar, aku akan berhenti blogging selama sebulan or maybe sampai 2 bulan atas sebab kerja dan tugas. Minta maaf sangat kepada semua pembaca aku. Ada ker pembaca aku neh?? Ada – ada, positive thinking dear. insyaAllah, kalau ada masa terluang, aku akan cuba untuk menulis entry baru even short. Boleh tak? Hehehe.


Sebab – sebab aku kene berhenti blogging ialah :

  • Tak lama lagi final exam, so bertaubatlah kepada semua pelajar universiti teknologi malaysia.
  • Kemudiannya ada survey camping tanpa cuti. Berderet 3 minggu.
  • Kemudiannya memang buzy.



So mintak ampun kepada semua ye, J


seperti air ini, jatuhlah ia ke muka bumi, sepertinya jatuh air mataku kerana merindui rumahku, hehee :)

Jumaat, 15 April 2011

MEMOIR ~ part 3

as salam to all my readers,

wokeyh, entry yang dinanti-nantikan, bueek! sila perhatikan setiap pemakaian kami pada malam itu, :)
















ya Allah, dia main guitar, memang menarik perhatian aku!!!!

suara dia, hahahaa, tangkap chintan kejap






sekian, episod terakhir mengenai dinner aku, sudah pon tamat, :)