heartbeat

Sabtu, 28 Mei 2011

GIS Survey Camp I ( part 2 )

second part untuk GIS survey camp I, tapi yang neh kiteorang ada lawatan ke Ground Receiver Station Temerloh untuk melihat laluan / lintasan satelit di atas negeri Malaysia. secara live tuh aku tengok, ada yang panchromatic, ada yang multi-spectral. apakah itu panchromatic dan multi-spectral??? let me explain a little bit.

a panchromatic image / multi-spectral is about the color, the value of gray scale will representive the color of the satellite image. panchromatic is a black white image and multi-spectral is a color image.

sekian keterangan aku di dalam english, tak de option lain, tak kan tak paham english aku yang band 7 tuh?? hahahahhahaa. so, di bawah, silalah melihat picture - picture yang aku upload neh, :P













































Jumaat, 27 Mei 2011

GIS Survey Camp I ( part 1 )

as salam dan selamat sejahtera


pictures have thousand words on it, capture it and memorize it, :)



picture di bawah neh semua adalah di dalam GIS Survey Camp I, hehehehehehe, sepanjang 3 minggu yang aku tak update blog tuh sebab camp lah, mana ada masa nak update, hahahahahhahahaahahahhahaa, :) :). group aku group 6, diketuai oleh Nur Azalidah, hehehe :)

neh nak buat piket





piket yang terhasil

semangat dowh

caol-nickname aku agi

bersama dengan cik payung polka dot

curi - curi makan neh

seyes cik tah neh

hanis sedang setup alat aras

ye, saya tahu, saya peluk tiang

neh tak sure sama ada lakonan atau seyes

saya minat merempit tapi saya x suka lelaki rempit

paparazi

neh kat atas bukit yang sangat tinggi

neh dia tangki air

waktu neh aku kat mana ea????

tuh dia aku, sedang mencerap

hebak~~~~~~

kecian nazrul neh

gambar neh PQ plak, 

hebak tak lakonan kami?

korang teka siapa tangkap?

background tangki air

bayang - bayang
nantikan part 2 pulak, :)