heartbeat

Ahad, 25 September 2011

Result From Google - ing

assalammualaikum dan selamat sejahtera!!!

hari neh, aku ada masa lebih, so aku sengaja meng- Google - kan diri dalam Google Search Website. memang seronok habislah aku search nama aku dalam tuh. nak tahu hasil dia?? korang pon boleh cuba gak, yelah, nak tahu jugak, seberapa fofularnya diri ini kan??? hehhehehe :P

alkisahnya, aku pon taiplah keyword " shahrul syazyan ", dan inilah hasilnya.


keluarlah macam - macam gambar. neh aku guna image search taw.  


paling aku terkejut, gambar neh pon ader. terkedu aku sementara taw, :P



keluarlah gambar aku yang tak seberapa comel neh, hahaha, :P




yang neh aku guna web search, keluar blog aku, facebook, and twitter, eh formspring pon keluar jugak. aku just printscreen untuk twitter, :P


and then, aku pon menggediklah, aku try search guna keyword " faridzuddin ". siapa faridzuddin?? dia ex bf aku. so, aku gedik - gedik search. and nak tahu result dia??? tarraaaaaa...



fofular die makkkkkk. ko tengok, keluar 2 picture dia. adoi, disebabkan aku, dia fofular kat search neh, tapi tak sefofular Fatin Liyana, Hanis Zalikha, Anwar Hadi, Annas Easkey, or Zack Zuhairi. 




lelaki ini pernah mencuri...... ( sila sambung ayat sendiri ), hahahhaa. kebanyakannya source daripada blog aku and photobucketlah. 



cinta aku dan dia cuma sempat diselamatkan selama 2 tahun, 7 bulan, 3 minggu, dan 4 hari sahaja, :). itu pon bagi aku dah sweet taw, :).


itulah eksperimen aku sepanjang hari neh taw. korang cuba pulak guna nama korang tuh, :)


Sabtu, 24 September 2011

Hatiku Milikmu


Pernahkah engkau hargai cintaku yang sejati
Pernahkah engkau mengertikan diriku ini
Betapa hebatnya cintamu, memberiku sejuta pilu
Betapa agungnya asmaramu, membuatku terpaku

Disisimu ku terdiam seribu bahasa
Dihatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan ku cinta padamu
Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa pantas degupan jantungku
Mungkinkah hatiku milikmu jua
Ku sayang padamu
Kan ku abadikan dikau
Sewaktu kenangan yang manis
Yang tak mungkin aku lupa
Untuk selamanya
Kanku coretkan kenanganmu
Dalam sanubariku ini
Agar jadi yang terindah
Di dalam hidupku ini
Disisimu ku terdiam seribu bahasa
Dihatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan ku cinta padamu
Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa pantas degupan jantungku
Mungkinkah hatiku milikmu jua
Sayang padamu
Bagai bahtera dilanda badai
Gelora cinta mengoncang jiwaku
Berombak mencari daratan yang damai
Oh Cintaku
Disisimu ku terdiam seribu bahasa
Dihatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan cinta padamu
Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa pantas degupan jantungku ini
Mungkinkah hatiku milikmu jua
Sayang padamu
Kanku coretkan kenangananmu
Dalam sanubariku ini
Agar jadi yang terindah
Di dalam hidupku ini

~i love this song very much~

Jumaat, 23 September 2011

Hidup Mesti Senyum

assalammualaikum dan selamat sejahtera, :P




korang tengok makhluk tuh, dah penat, dia pergi eksesais r, chantek!!!!!! heheheehe

berdasarkan tajuk aku, semalam, erm, neh luahan hati sikit taw, semalam, lelaki yang aku suka gila - gila tiba - tiba called. aku memang berbunga - bunga sampai lupa mengantuk dengar suara dia. walaupun aku bosan mendengar cerita ( hakikatnya memang aku bosan mendengar cerita dia yang suka membangga diri ), aku tetap gagahkan telinga untuk mendengar cerita - cerita dia yang sudah berulang kali dia bercerita. tak tahulah cerita dia yang semalam tuh dah berapa kali dia rotate.

semalam dia called aku pukul 1 pagi. agak terkejut aku, tapi aku tetap jawab dengan ceria. even dia asyik cakap " awak mengantuk ke ? ", aku tetap nafi, sebab aku nak terus berbual dengan dia malam tuh. dia neh pelik sikit, kalau dia rasa dia nak called, dia called lah. ya, aku taw aku dipergunakan oleh dia, tapi aku percaya, suatu hari nanti pasti dia akan perasan kehadiran aku dalam hidup dia, :P

kiteorang terus berbual sampailah 1 detik tuh, kiteorang bergurau - gurau. sampai part tuh, hati aku mula sebak and aku terus cakap nak tidur. aku tak pernah mintak stop berbual dengan dia. selalunya dia lah yang off fon dulu, tapi kali neh, aku catat rekod, aku of fon dulu.

aku rasa, dia perasan suara aku jadi lain. tapi, bukannya dia paham pon. aku cuba untuk tidur, tapi hakikatnya, aku menangis. yelah, tiba - tiba je, last - last aku paksa aku tidur, sampailah aku bangun untuk hari neh pukul 7 pagi.

adesss, aku bangun terus cakap, hidup mesti senyum. so, aku terus senyum, :)


wokeyh, aku taw, inchik angry bird neh memang dok sibuk nak pakai spek mata aku.


seronok gilew si burung marah neh pakai spek aku, :P


yes, my spek is Loius Vuiltton. ( rm10 je cik kak oi! )


sekian luahan hati aku hari neh, :P

Gelak Besar

assalammualaikum dan selamat sejahtera,

atas permintaan pembaca setia blog aku ( die neh anynomous cket ), aku buat 1 entry mengikut permintaan tajuk die iaitu gelak besar.

asalnye pembaca setia aku neh merupakan BFF aku gak, hahahaha :). tp sejak die dah menjadi ahli palapes neh, die agak ........... senget, mereng, bengkok cket, hahahhaa. senang cerita, die agak gila - gila cket. almaklumlah, dah ada rakan baru neh, :P

korang tengok je lah apa dia komen kat FB aku neh, :P



ko tengok, nama nak Athrun Zala. tak kenal Athrun Zala???? alah, cerita animasi jepun yang Gundam Seed tuh, dulu aku minat gilew kowt citew tuh, :P. sebab hero die hensem yang amat - amat, :P. neh, aku kasik orginal pic hero die, :P

neh Athrun Zala and Kira Yamato.



yang rambut biru tuh Athrun Zala, yang rambut perang, siapa lagi kalau bukan Kira Yamato. tapi yang bawah neh memang hero pujaan hatiku hingga ke akhir zaman, :P

Ishida Yamato
hahhahahaaa, hero ku, huhuhuhuhuhuuuu, :)

okay, berbalik kepada tajuk. ye, aku taw tajuk agak silly, tapi nak cerita pasal pembaca setia aku neh. korang mesti ingat dia lelaki kan??? tet!!!!!!!!

gadis, hehehe, dia cuma seorang gadis, tapi mereng dan senget. aish tak baik aku neh, kutuk - kutuk kawan sendiri. " ampunkan saya wahai Athrun Zala ". hehehehhe, :P

kat bawah neh picture, alah, picture dia selalu masuk blog neh jugak, :P




wokeyh, aku taw, tak jelas wajah dia. yang berkerut dahi tuh akulah. neh time aku gemok, hahaha, dan aku memang sentiasa sehat, hehehehe :P. ade lagi 1 picture die, :)



nampak tak awek shawl merah? hehe, tuh akulah, alah, sebelah aku tuh lah Athrun Zala, hehehe, kan aku dah cakp, gegirl, tak nak dengar, :P.




hah ko, wajah old school die, hahahha, hamek ko Athrun Zala, aku kasik pecah semua rahsia kau hari neh dalam entry neh, :P


last, neh picture dia control ayu gituh.


hahhahaa, hamek kau Athrun Zala. gelak besaor ekau lopeh neh, hahahhaa, aden memang gineh yo, :P

baiklah, biodata dia??? nak taw?? baik, aku kasik, kalau nak kenal, add je dia kat FB, hehehe :P

FullName : Athrun Zala / N_r_l _z_d_ ( korang tekalah nama dia, hehehe )
Age : 22
Address : Seremban, Negeri Sembilan ( hobin jang hobin )
Email : tak taw pulak, hehehe :)
FaceBook : search guna nama " Athrun Zala ".

sekian, hehehehe :)

yang jadi paparazzi, :P

eeeeiiiiiiiiiiiiiiiiii



Isnin, 19 September 2011

Tipikal Apabila Mempunyai Nama Shahrul

as salammualaikum dan selamat sejahtera, :)

hari neh tiba - tiba aku dapat idea nak menulis. semua idea neh datang daripada nama owner si Petknode ( alah yang siksa kucing - kucing dengan kejam ). yes, nama dia Shahrul dan nama aku pown Shahrul. tuh, url aku pown start dengan Shahrul.

tipikalnya ialah, setiap kali nama Shahrul dilaungkan, pastinya anda terbayang akan seorang lelaki. mestilah, sebab Shahrul tuh sinonim dengan nama untuk budak lelaki. tak pown, nama tuh pastinya milik seorang lelaki yang kacak dan segak bergaya, dan nickname untuk lelaki bernama Shahrul tuh Shah.

tipikalnya, aku juga seorang manusia bernama Shahrul. tapi aku seorang gadis, bukannya lelaki hensem atau kacak. jadi, aku agak.......... ( apa yang aku nak cerita neh??? )

okay, terdapat beberapa masalah disebabkan nama aku yang unik ini. lagi - lagi masa sekolah dulu. antara masalah aku ialah :


  • nama aku sentiasa di kalangan budak - budak jahat. tiap kali list nama aku dibuka dalam sekolah, nama aku musti di kalangan budak - budak jahat. antara kesalahan budak - budak tuh ialah ponteng sekolah, mencarut, bergaduh dekat sekolah, panjat pagar untuk ponteng, menipu, dan segala bagai kesalahan lelaki yang biasa. 

  • aku sentiasa sesat di dalam kumpulan lelaki. kadang - kadang tuh kalau ada program motivasi ( moti-basi ), aku mesti sesat dalam group yang semuanya adalah lelaki. last - last dah kasik susah kat fasilitator. tapi salah fasilitator jugak, tak nampak ke BINTI kat nama aku tuh????

  • aku agak susah nak add minah - minah cun yang meletop dan hot dan voguedabas dalam FB. urggghhh, diorang sentiasa bajet bahwa aku neh merupakan seorang lelaki bernama Shahrul yang tak layak nak frens dengan diorang, so, fren request aku sentiasa lambat apprv. kejam disitu!

  • tiap kali nama aku dipanggil, musti orang tuh cakap " lah, ingatkan laki, rupanya pompuan "...sakit jiwa dah dengar ayat tuh. 

  • tiap kali nak berkenalan ( terutama lelaki ), musti tanya " betol ke nama awak tuh ? "....eeii, tak nak caye udah!

  • orang selalu panggil aku bro. aku bukan bro!!!!!!! aku girl. 



buat sementara neh, tuh je la masalahnya. tak de lah besar sangat problem, cuma memang kadang - kadang memberi masalah, terutama sekali masa aku nak cari database aku dalam sesebuah sekolah ke, tak pon time kerjalah. biasa kerja ada kerja yang request nak perempuan sahaja, kena pula nama aku lelaki, jadi, aku sentiasa terlepas daripada kerja. 



cuma, nama owner Petknode tuh memang sangat mengejutkanlah, tak kusangka nama dia Shahrul. aishh,...neh memang buat aku agi tensen. cuma yang aku heran, kenapalah dia nak buat macam tuh kat hewan - hewan tuh. kecian taw, nasib hewan - hewan aku bukan mangsa Petknode. kalau aku, aku sanggup tak balik kampung semata - mata nak jaga kucing - kucing aku, sebab aku tak percaya pusat jagaan haiwan. kalau pusat jagaan kanak - kanak pown ada yang cedera parah, ini kan pusat jagaan haiwan - haiwan sedunia, aish..........


Ahad, 18 September 2011

Bilik Single Tanpa Bilik Air

as salam dan selamat sejahtera, ye saya taw, blog saya semakin kurang pembaca, tapi saya akan tetap menulis.

hari neh, ( kenapa tajuk macam pelik ? ), nak start ceritalah neh ( jangan potong cakap orang! ), aku sem lepas, apply bilik single tanpa bilik air. so, result dia, yes, aku berjaya mendapatkannya.

tapi, bila dah tinggal lebih kurang 4 hari, memang terasa bosan. yang heaven duduk bilik single, internet dia sungguh kuat, dan bilik aku boleh dapat wi - fi, maka corby aku pon heaven wi - fi.

tetapi, bosan, tak tahu nak cakap dengan siapa?? dah lah bilik menghadap hutan. pukul 4 dah terasa macam pukul 7 malam. yang pelik, siap aku buka lampu lagi tuh dalam pukul 4 petang. adesssss.

last last, aku mainlah game angry bird, adessss,

:)

 | oh ye, aku de terbaca 1 status kt Facebook aku,

•♥• sy xbgs dlm ENGLISH,,tapi sy blh bgtwu yg..I LOVE YOU ♥ !•♥• sy xbgs dlm GEOGRAFI,,tapi sye boleh tawu awk tinggal dalam HATI saya ♥ !•♥• sy xbgs dlm SEJARAH,,tapi sy INGAT FIRST TIME saye kenal awak ♥ !•♥• sy xbgs dalam KIMIA,,tapi sy blh bgtauTINDAK BALAS sy bila awak senyum ♥ !•♥• sy TIDAK HEBAT dalam tiap2 subjek,, ♥ !•♥• tapi sy blh bgtawu awak yg sy hebat dlm semua SUBJEK ,,jika TOPIC nyer ialah AWAK ! ♥ ~~ (^_^)♥ ♥ ♥


 | aku rindu ED aku!!!!!!!!


Selasa, 13 September 2011

Starting The Second Day

okayyyyy, yang neh, aku tak failed, aku bangun dan pergi ke kelas, semalam je aku malas, cuma minggu neh, aku takde idea nak menulis apa, :)


warrrrrrrrrr

kan aku dah cakap,aku blur~~~~~~

Isnin, 12 September 2011

Starting The Day With Out Any Failure

macam mana ye nak mulakan hari pertama di UTM?????



selamat maju jaya kepada sesiapa yang berjaya pergi ke kelas pada hari neh, saya dah failed! 
hahahahhahahahhaaa