heartbeat

Sabtu, 31 Disember 2011

Short Briefly About My Past in 2011

as salam and selamat sejehtera




January 

Nothing interesting story between this month. Just a bored story with a polyphonic fon and some nuts to eat. Ouh, wait a sec, my blog in a top in this month.  Everyone read my entry about my obsess on Muslim Ahmad. Hahahahahhahaaaa, victory for me, even sikit je yang baca. Start a new student life again, and pheewwww, still single. 

February 

Still with a polifonik fon. Yaaaaa! Aku takde duit atau passion nak tukar kef on baru ketika itu. FYI, aku teringin nak pakai BB, tapi, BaBy je lah! Masih lagi kehidupan seorang mahasiswa berjaya. 

March 

Ehmmmmmmm, semakin aktif berblogging! Makin banyak kenalan di dalam blog. Aku mula rancak menulis blog, dengan cerita apa – apa pown. Oh ya, mengenai kehidupan u aku, aku semakin menghampiri final ketika ini.

April

Bulan ini mengujakan sedikit, sebab ada GIS Survey Camp. My group members are Aza, Nazrul, Che Tah , and Hanis. 5 people including me~~~. Masa tuh agak tensenlah, sebab takde cuti and siang malam kene perah otak, sampai aku boleh rasa kehidupan aku tak lengkap bersama dengan laptop tersayang. Muaaaahhhh! I lebiu laptop!

May 

Still lagi dalam mood nak menghabiskan GIS Survey Camp. Our class visit Temerloh Receiver Ground Station. Alah, tempat terima signal daripada satellite. Pergi sana lupakan sekejap tekanan, aku ingat nak balik rumah sebab singgah KL dulu taw, sekali daaaaaaaaa, parents aku pergi melawat adik aku PLKN pulak, hampeh!!! Sengal!!!!

June

Berakhirnya GIS Survey Camp. Meninggalkan u dengan gembira sebab cuti 4 bulan kooooooo! Sedang kebosanan tuh, aku mencari kerja, puas macam orang bangang mencari kerja, sekali dapat kerja promoter. Hahahhaha, tapi gua cakap, seminggu je r tahan, sebab tak best douh, maybe aku tidak dilahirkan sebagai promoter. Aku rather kerja lain daripada kerja promoter. Tapi tuh tak bermakna aku tak appreciate mereka okayyyhh? I really appreciate them in supermarket, just, well, I think a sec, maybe I’m not suitable with that type work, maybe I’m better as a clerk ( means kerja dalam opis ).

July

Ahhhhh, my birthday. Hahahahahhaaaa, setelah tukar kerja, aku jadi clerk dekat tuisyen. Sial r kerja tuh. Kene dengar cakap bos macam siot je! Kena jadi talam 2 muka. Sabar je lahhhh! Masa kerja tuh, aku jumpa banyak budaklah and banyak karenah budak – budak. Tapi kan, dekat tuisyen tuh, aku baik dengan bos yang sorang neh. Aku tak tahulah kenapa, dia telah menyebabkan aku jangan takut! Yaaaaa! Aku semakin berani dan semakin tidak takut untuk berhadapan dengan orang kalau tuh bukan kesalahan  aku lah! 

August 

Aaauuuuuww, bulan puasa dah start, and aku berhenti kerja sebagai clerk nak dekat raya, sebab rasanya tak larat r. penat kowt. Tetapi!!!!!!!!!!! I GOT A NEW FON!!!!!!!!! But no BB lah T_____T  ! Samsung Corby Yellow, so sweet!!!! I love this fon and jaga sangat – sangat. Ouh, raye kali neh agak hambar! Tapi aku merasa seronok, mungkin sebab aku dah semakin besar dan ….. ( sebenarnya ade orang luahkan feeling dia kat aku, so, aku perasan sikitlah ). 

September 

Guess what? Hahhahaa, I’m driving from KL to Skudai. After 4 month bela lemak at home, time to go back to our beloved ( banyaklah!!! ) university. Komen????? Highway sangat boring, mengantuk  aku dibuatnya. Just jalan panjang yang lurus, semuanya laju, dan non – stop. 

October 

Korang bayangkan, aku tak dapat lagi duit PTPTN, tak tahu nak salahkan siapa. Gerammm! Banyak pulak aku menconteng calendar aku bulan neh. Tapi tak tahu pulak amende yang aku conteng, lupe, hehehhehheeee. Tapi tak lama lepas tuh, aku dapat duit PTPTN aku, hehehhee, aku dah sengkek baru dapat, memang heaven sekejap r. 

November 

Balik untuk Raya Haji pulak, makanan memang sedap – sedap r, seronok aku dapat balik. Lepas tuh, balik pulak u, aku bela hamster, aku bagi nama Hemo. Aku bela yang jantan, taknak betina, tensen. Nanti mengada – ngada, tapi, yang jantan neh susah betul aku nak jinakkan, last – last aku giveup. 

December 

Back to December, haaaaaaa. Tarik nafas sekejap. Rasanya, sekejap je nak habis tahun 2011 neh. Banyak kenangan yang tak mungkin aku lupa. Walaupun aku agak tekanan, tapi aku cuba atasinya. :), always smile!!! 





Tahun 2011 sangat bermakna terhadap aku, untuk tahun 2012 pulak, aku harapkan sesuatu kelainan, mungkinkah aku akan terus dipunyai atau terus single???? Warrrrggggghh! Gilew Awie aku neh, jiwang! 

Hahhahaha, 

goodbye 2011, welcome 2012