heartbeat

Sabtu, 28 Januari 2012

Group Facebook

as salam dan selamat sejahtera 


hari neh berkesempatan untuk update blog. terima kasih kepada matching bola malam ini kerana kami sebagai kaum Hawa dapat beristirehat di dalam bilik untuk 2 hari, :). aku memang sayangkan kaum Adam 3SGG taw, hahahahaa, sayang bangat!


jadi, dapatlah aku update blog yang lari daripada bercerita pasal survey camp. bosanlah asyik bercerita pasal survey camp, so, hari neh bercerita mengenai yang lain. tiba - tiba aku nak update blog pasal group - group yang aku join dalam Facebook. 


seperti yang korang semua tahu, lately, banyak group dalam Facebook. contoh group untuk ping entry - entry blog. tuh merupakan group yang bagus especially untuk blog aku yang selalu kurang readers neh. ade juga group yang merepek - merepek. dengan group merepek - merepek tuh lah aku dapat frens sampai seribu lebih kat FB tuh, sampailah ramai yang cuba mengorat aku. errrkk??? sudah, lupakan. 
tapi, ada 1 group yang aku suka, iaitu group kelas aku, iaitu group 3SGG salah cakap..tershasyul puler~ .
group tuh merupakan group paling best bagi aku, tapi sorrylah, orang lain tak boleh request, sebab group dia cuma budak kelas aku jew, :). 




neh lah tujuan sebenar group 3SGG salah cakap .. tershasyul puler~ diwujudkan. hanya sekadar suka - suka. bila aku nampak group neh, aku dah bajet, tak nak nama aku jadi mangsa dalam group neh, fulamak! aku memang dah simpan angan - angan tuh. jadi tukang post, boleh, tapi mangsa tershasyul, tidak sesekali. 


namun, apekan daya, kusangka panas hingga ke petang, rupanya hujan di tengah hari. sepandai - pandai tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah jua, begituhlah keadaannya aku. aku tak dapat nak pegang rekod tersebut, malah 2 kali namaku direkodkan. hahahahhaha, puas aku menahan mulut agar tidak shasyulkan????? ppfft~



ini kes aku tersasul, nak sebut nama Fain actually, entah macam mana, mulut aku tershasyul sebut FATIN. aduhhh, terus masuk dalam group neh, hehehheee, rekod kedua neh sebenarnya, :P


 

yang neh memang lawak, sebenarnya dalam chat neh. aina tanya kenapa macam banyak barang kat area bilik aku. aku nak jawab "PALAPES lautlah tuh, siap basuh bilik air" , so aku telah shortform, terus PALAP air, hahahhaa, gila lawak, entah macam mana boleh buat kesilapan tuh. 
well, banyak je group yang aku join, tapi banyak aku leave, sebab merepek sangatlah group tuh. yang paling aku bertahan pown, sekadar group Persatuan Single Mencari Cinta ( PSMC ). tuhlah group paling aku bertahan selama neh. hahahaha, kalau group lain, 3 minggu je bertahan, selebih, aku terus leave. hahahahhahaaaa, :D


cuma, sekarang neh, aku lebih suka meluahkan perasaan di twitter. twitter sangat best, even dia kelihatan terbuka, tapi jangan risau, sebab twitter neh TimeLine, lama - lama twit kita tuh akan hilang macam tuh jew. bila ada twitter neh, aku rasa macam bercakap seorang diri, dan aku suka sebab takde respon. tak macam FB, sebab sekarang neh FB dah de Kaki Like status orang, entah mereka baca ke tak aku punyer status tuh. ngengs, hehehheee, lagi 1, tolonglah, aku tak pernah percaya cinta muka buku. dan, sememangnya aku takkan percaya, hokkayhh????


lastly guys and girls, Facebook memang best, Twitter pown apa kurangnya, :) . silalah follow twitter aku, taip shahsyaz dan korang akan nampak twit aku, followlah aku ea, tolong, tolong, tolong, tolong, hehehhe, :D. 


peace yaaww , Y


camera tuh bukan aku punyer, yang lelaki bercermin mata punyer, :)



Rabu, 25 Januari 2012

Aku Dan Survey Camp 4

as salam dan selamat sejahtera

well, masuknya hari ini, bermakna, ada lagi 13 hari untuk struggle macam budak - budak PALAPES UTM struggle untuk camp diorang. sedangkan aku, struggle untuk survey camp. takpe, takpe.

well, aku peliklah, sejak 2 menjak neh, aku ternampak hamster sesat, tiba - tiba ade je yang keluar. so, aku mula keluarkan macam - macam teori. sampailah ke teori kencing tikus. siap aku search wikipedia agi pasal wabak kencing tikus, hahahahha, hamster punyer pasal, :). hebat pengaruh hamster neh dalam hidup aku. so, tadi, masa aku bawak cik Tam ( siapa cik Tam??? ). cik Tam tuh seekor kucing yang telah aku adopt, secara mutlaknya, cik Tam hak milik aku, even aku tak bawak dia masuk dalam bilik, sebab dalam bilik neh ade 2 orang buat sementara waktu neh. so, entah macam mana, aku dengan Nabila pown sekodeng bilik sebelah, memang ada makanan hamsterlah!!! so, hamster dia lah neh. kene pulangkan balik, tapi awak dah bela, kenapa tak bawak balik?? kalau tak dapat nak bawa balik, cakaplah dekat saya, saya boleh tolong jagakan, :). saya jiran bilik awak je.


neh cik Tam, dia jantan



kemudian, aku terfikir untuk habiskan sisa - sisa cuti hari neh. nak buat apa ea??? nak twit untuk sepanjang hari neh?? boleh gak, dah Fesbuk buat hal, aku beralih kepada Twitter. lepas tuh, bila aku bukak Twitter, tiba - tiba ade seorang twtitter neh, dia twit pasal Rasulullah. puas punyer fikir, rupa - rupanya, 5hb2 neh Maulidur Rasul. Nasib aku cuti hari tuh, kite sebagai umat Rasul, kita kene tahu dan mengambil iktibar. menyesal aku sebab tak alert mende - mende macam neh. aiiihh, malu Rasul kalau tahu perangai aku neh.


jadi, aku pown search kat YOUTUBE lagu Rasulullah yang dinyanyikan oleh Hijjaz. tenang hati aku sekejap, ilang sakit kepala atau kemarahan atau tension di hati ini. lupakan sementara. ouh, sudah masuk waktu Zohor bagi kawasan Johor Bahru dan sewaktu dengannya. Kuala Lumpur lewat sedikit, dalam 5 minit gituh, :).




jom, kita berselawat ke atas Rasul kita, Nabi Muhammad S.A.W, :)



aku nak sign out, solat, lepas tuh, buat kerja, hehehehe, :)

Ahad, 22 Januari 2012

Aku Dan Survey Camp 3

as salam dan selamat sejahtera

gong xi fa cai!!!!!!!!

heheheehehehe, wish dulu happy chinese new year untuk chinese readers blog aku neh, errrkk, kalau adalah kan???hehehhee. 

nabila dan lyn dah sampai ke bilik aku tadi. ouh, neh baur tengok berita, fulamak!!!!! jammed pulak raya neh kannn??? 

neh cerita pasal survey camp aku pulak. progressed terbaru ialah kiteorang dah buat database dalam Microsoft Access, dan belum buat query lagi. macam dah nak okayh je. naik cuti neh pulak, ade kelas pasal Visual Basic. VB pakai untuk interface system kiteorang tuh. insyaAllah, amin, :)

bak kata nabila, ade lagi 18 ari bermula daripada hari neh, :)




gong xi fa cai


Jumaat, 20 Januari 2012

Aku Dan Survey Camp 2

as salam dan selamat sejahtera, 

hari neh dapat update blog buat sementara waktu neh, sebab ketua and the others pergi makan, aku pulak, duduk lab, pikir idea, tapi update blog, warkahkahkahkah

so, sudah 3 ari berlalu untuk survey camp neh, perkembangan?? hahahahhaaa, 






itulah perkembangan Sistem Pengurusan Makmal menggunakan GIS, beberapa conceptual design, hihihihihihihihihihihihihihi. setelah meng - brainstorm - kan kepale hotak neh. aku tak brain storm, hahahahhaa, sebab aku memang tak terer mende - mende neh, :).

hahahahhahaa, sekadar berkongsi idea, jangan curik/print screen/or copy paste, nehi, nehi, nehi!


Selasa, 17 Januari 2012

Aku Dan Survey Camp

as salam dan selamat sejahtera. 

hari neh sudah bermula hari pertama untuk survey camp, :) . oleh kerana hari neh aku pergi ambil Sue dekat Larkin. aku terlewat, sebab salah jalan, ohmaiiii!!! delay 30 minit. memang aku bawak selaju mungkin, sampai mencecah 100km. terpaksa. 

masuk memang lambat ke taklimat camp, aku grab baju ape je, tudung herot - berot pon dah tak kisah, asalkan bertudung. serius memang tak selesa. sampai dekat lab, memang lewat, terpaksa aku duduk belakang sekali bersama dengan Nazrul. 

aku tak dengar sangat taklimat tuh, tapi apa yang aku taw, tajuk group dah bertukar. group aku dapat tajuk " Sistem Pengurusan Makmal FGHT dengan Menggunakan GIS " . agak luas tajuk aku tuh. so, masih lagi pening - pening lalat tentang tajuk tuh. petang neh dalam pukul 2.30 petang ada taklimat lagi pasal survey camp neh oleh Prof Safie, :)

lepas tuh, malam pulak, tensen betol! hahahahahahaaa, otak cuma ada voucher dengan Kinokuniya. tak habis - habis, hahahahhahaa, :D. well, semalam aku tak boleh tidur dengan aman sebab ada big spider, dan adrenalin aku terhadap spider ialah dia boleh bunuh orang, walhal tuh kalau spider yang dekat luar negara atau hutan. tapi, memang bilik aku sebelah hutan pown, T______T

x suke spider real, so letak kartun punyer, :)


entah pergi mana spider tuh, harap - harap dah mampuih, hehehhehehee, 

harap - haraplah aku boleh menghadapi survey camp ini dengan senyuman yang tabah, :)