heartbeat

Rabu, 29 Februari 2012

Wordless Wednesday #1

as salammualaikum dan selamat sejahtera
( baru nak menggedik ikowt trend blogger pada hari Rabu )


Rabu, 22 Februari 2012

Perutusan Raja Sehari Saya

assalammualaikum kepada semua pembaca blog saya. 





hari neh ada kejutan buat semua pembaca blog saya. actually, dari pagi tadi, saya dah puas berfikir masak - masak pasal hal neh. saya rasa, sudah sampai masanya untuk saya menyatakan dan menceritakan segalanya. yelah, perkara baik macam neh tak baik kita sembunyikan, nanti jadi perkara fitnah pulakan?? jadi dengan ini, saya nak menyatakan jemputan ke walimatuurus saya bersama dengan future hubby saya. sudah lama saya sembunyikan dia, so hari neh saya kasik bongkar sedikit. 





well, dengan ini, anda semua, dijemput hadir ke walimatuurus saya, datang dengan family. mana yang ada suami tuh, bawak sekali hubby tuh, tayang - tayang sikit. kalau yang dah ade anak, bawak je, i dont mind, yelah, my big day kan??? pheewww, sudah mula rasa debarannya, well, tak nak membebel lagi. 










berikut details walimatuurus saya : 

Tempat : Dewan Bouquet Kinrara Golf 5 ( terletak di sebelah IBP Serdang yang baru dibina )
Masa    : Pukul 11 pagi - pukul 5 petang ( lewat pon takpe )
Pakaian : Casual dan sedap mata memandang 
Hari      : Jumaat ( lelaki kene solat Jumaat ) 
Tarikh   : 31 February 2012

datang tau, saya menunggu kehadiran anda pada hari tuh bersama dengan future husband :)

(^_____^) 

datang taw, saya menanti 



u mad ???? hahhaaa
 

Selasa, 21 Februari 2012

Kisah Romantis Impian Aku

As salam dan selamat sejahtera!!!!!! 


Kembali kita di ruangan entry yang semakin membuhsankan. Yes! I knew it, makin lama makin boringkan blog aku neh??? Kan kan kan?? Tak payah sedapkan hati aku sayang – sayangku ( wah bodek neh!!! ). 


Hokayh, sebenarnya, aku ingat nak update entry neh time Valentine Day hari tuh. Tapi tuhlah, bila ada dekat rumah, keadaannya sangat dibataskan, kerana rumah aku takde internet. Sedih tak??? Padehal rumah dekat je dengan Stadium Bukit Jalil, tempat selalu ada event – event masyur tuh. Matching bola pown dekat situ jugak. 


Hokayh, aku taknaklah merepek jauh daripada tajuk entry aku neh. Selalu sangat aku neh bersimpang siurnya kalau bercerita taw, :P . aku neh selalu berangan taw sebenarnya. Lepas dah berangan, mulalah aku menulis macam – macam cerita ciptaan yang berasaskan angan – angan aku tuh taw. Kalau godek betol – betol lappy aku neh, haaaaa, macam – macam novel korang boleh baca. Ouh, aku lupa, ade someone dah minta aku tuliskan cerita mengenai dirinya, sabar, dalam perusahaan. Rosak Bahasa Melayu aku. 




Paling aku banyak berangan ialah pasal kisah cinta. Tak kisahlah, kisah cinta macam mana pown. Tapi tuh lah, aku tak minat pulak nak baca novel romantiskan??? Memang aku ada niat nak beli novel romentik – romentik neh, tapi bila tenung je, semuanya tak menarik perhatian aku pown. Aku minat baca hasil penulisan Ramlee Awang Murshid, Zaifuzaman, senang cerita, aku minat baca novel thriller and misteri. 


Sekarang neh, aku dah jatuh cinta dengan watak dalam novel Raungan Mantera oleh Serunai Faqir, Putera Fahmi. Putera Fahmi tuh ialah putera bunian yang sangat kacak. Aku dah mula terbayangkan wajah Putera Fahmi tuh sekarang. Pastinya dia seorang yang berwajah manis, bersih, berambut ikal mayang hitam berkilat, mempunyai badan sasa, tinggi, kulit berwarna sawo matang. Matanya berwarna dark chocolate. Bibir dia mengutum senyuman. Wallah!!!! Ya Allah, kuatkan semangat aku! 


suka baca dua bijik novel neh


Tapi sebenarnya, tuh semua khayalan aku. Macam juga kisah romantis impian aku selama neh. Antara kisah romantis yang masih bermain di minda aku sekarang ini ialah : 


·         Cinderella
Tiba – tiba datanglah fairy mother, tukarkan pakaian hodoh Cinderella kepada pakaian yang sangta cantik. Pergilah dia menari dengan putera raja di sana. TAPI sayang, magik tuh cuma berkesan sebelum pukul 12 tengah malam.  Jadi, berlarilah Cinderella pulang le rumah. Tak disangka – sangka, kasut dia tertinggal, dengan kasut tuhlah putera raja mencari kekasih hatinya. Wallah, kalaulah ada kasut / selipar jepun aku tertinggal, lepas tuh ada pula putera raja mana – mana jumpa and mencari gerangan siapakah pemilik kasut tuh. Perggghhh! Neh tak, asal, ada selipar / kasut tercicir, sepak terus masuk dalam longkang, GOL!!!!!! 



·         Frog Prince
Sumpahan terhadap seorang puter raja cuma akan terlerai jika dicium dengan ikhlas oleh seorang gadis. Aaauuuwww, sweetnya. TAPI!!!! YUCCKKKSSSS!!!! Gua benci katak, geli!!!!! Eeeiiii, sumpah, kalau aku Nampak katak, aku cium dengan tayar kereta or motor, sekian, tamatlah riwayat alkisah Frog Prince aku. 



·         Sleeping Beauty
1 ciuman dapat membangunkan semula puteri yang tertidur disebabkan sumpahan. Kalaulah aku puteri beradu tuh, mintak – minta takde orang kiss, sebab aku nak tidur, kerana, setiap detik adalah berharga buat diriku. 



Tuh kalau kisah dongenglah, memang bagi aku, 3 kisah tuh menjadi pujaan hatiku, hehehheheheee. Kalau cerita real pula, aku selalu nak kisah romentik macam Vanilla Coklat. Kunun – kunun mula tuh tak suka. Benci nak bagai, masing – masing membenci, tapi lama – lama jadi sayang. Sebab tuh lah perkataan benci dan cinta boleh digabungkan jadi BENCINTA. Lepas tuh, aku ingat lagi, aku ada baca 1 novel neh, aku tak ingat tajuk apa, tapi ala – ala Vanilla Coklat gak, kene kawen paksa oleh family. Lepas tuh diorang buat macam – macamlah peraturan, siap selofontape agi untuk menandakan boundary mana yang diorang boleh berada, hahahahhahaha. Lepas tuh, mulalah aku berangan dalam kisah romantis tuh. 


Kisah romantis impian aku pulak??? Haaaaaa, nak macam Cinderella pown ada jugak. Ala – ala Sleeping Beauty pown okayh gak. Tapi kalau boleh, aku taknak cium Frog Prince, gelilah lorh. Romentik gituhkan????? Bak kata Yuna, jika kau minta intan permata, takkan ku mampu. Maka, yang aku mampu, beranganlah. 


Aku cuma mengharapkan suatu hari nanti, ada lelaki yang bertanggungjawab, berlari dengan kasut sebelah untuk menyarungkan di kaki aku. Lelaki tuh juga akan bersedia menghadapi segala rintangan untuk mengejutkan aku di hutan belantara. Lelaki itu juga sedia menerima kasih sayang daripada aku sekiranya kasih sayang aku tuh boleh menjadi penawar kesakitan dia. Cukuplah seorang lelaki yang bertanggungjawab. 


Banyak pula aku merepek neh, hahahhaa, orait, nanti kita sambung lagi. 


Ahad, 5 Februari 2012

Birthday Girl, Siti Sapuraq Jusoh

as salam dan selamat sejahtera.



papehal, selamat menyambut maulidur rasul. kalau kat rumah neh, memang best, :). boleh masak - masak, ehhh, sejak bila aku suka memasak neh???pelik pelik pelik. :)


tengok, happy gituh puraq, siap buat peace

ouh, pada 3hb2 yang lalu, kiteorang, SEKELAS  sambut besday Puraq, baby girl birthday  kita yang sorang neh. lagi best sebab dia sorang je dalam bulan 2 kan??? memang bestlah, tak kongsi bulan birthday, :). selamat hari jadi Puraq, :)


nebes sebenarnya aku malam tuh pegang cake


blueberry cheese cake, favret puraq gtuh, pandai JAH pilih, :P, auuuuuww, shuuwitt

acara meniup lilin, agak - agak ape wish ko puraq???


apelah digelakkannya, :)



pak2 menyuapkan cake ke mulut puraq, :)

entah kenapa, aku sangat happy pada malam itu, tapi aku rasa, happy tuh, cuma untuk hari tuh sahaja, :). takpelah, Allah s.w.t sengaja memberi aku peluang untuk merasa kegembiraan itu. wallah, apehal dengan aku neh kan??mentang - mentang hari neh aku cuti, tapi petang neh aku nak buat slide untuk presentation hari Khamis neh. 


pokcen yang lebih - lebih neh


JAH shengal r, malu - malu kucing =.="


ouh, buat pengetahuan anda, kiteorang ade 4 hari lagi untuk menghabiskan survey camp neh sebenarnya. hahahhaa, tapi kalau tolak hari presentation iaitu pada hari Khamis, dan menolak hari cuti hari ini, kiteorang cuma ada 3 hari untuk menyiapkan segala - galanya. so, better gua get ready the slide before. bukan get ready, tapi prepared, bahasa Inggeris aku dah semakin mundur nampaknya, =.="


 


lepas tuh, semua warga 3SGG boleh balik ke rumah dengan hati yang senang dan lenang. dan berakhirlah kisah dongeng aku untuk semester ini. cuti untuk 10 hari dan aku naik semula untuk semester baru. wallah, itu adalah sangat awesome, hehhehe, :) . kenapa aku suka sangat sebut perkataan wallah neh?? adoi =.="


 


sejak - sejak akhir neh, aku perasan, yang warga SGG ( girls ) macam gila dengan twitter, maybe kesan Shahjazle reply twit aku, hahahhaa, aku sendiri terkejut sebenarnya Shahjazle reply twit aku taw, biasanya dia tak reply, tapi bila dia reply, memang hilang PMS aku. hahahhaa, happy gile - gile, :)




lepas tuh, aku perasan, warga 3SGG ( lelaki ), rupa - rupanya peminat Siti Nurhaliza. aku ingat Ina sorang je peminat Dato Siti, rupanya, ramai lagi ( lelaki ) yang minat, hahahahahahahaaaaa. takpe, takpe, takpe geng, aku paham, aku takkan cerita, ehhh, aku dah cerita dalam blog, hehehhe, takpe geng, diorang tak kenal korang, hahahaha, lagi 1, mereka suka sangat play lagu Adele - Set Fire To The Rain. ohmaigad, aku serius memang suka lagu tuh. lagu tuh sangat ohsem bagi aku. lagu paling sedih, :)


sebahagian peminat Dato Siti


eh, cerita dalam entry neh dah lari daripada tajuk entry, hahaha, biasalah, entry neh tak masuk dalam exam pown, tuh ayat aku kalau aku still bersekolah, sekarang aku dah masuk universiti, :) . kenalah tukar ayat tuh sikit, ouh, taw tak, sebenarnya, aku sudah tidak sabar untuk pulang ke rumah, :). nak cuddle - cuddle dengan kucing aku. ouh, musti aku balik je, kucing - kucing aku dah bagi aku hadiah set BESAR  untuk aku, ahhahahaaa, jahat kau kucing. hahaha, :)


ouh, lupa aku nak cerita 1 lagi, entah macam mana malam birthday girl kite yang sorang neh, aku boleh pakai selipar lain, oh jilaka sungguh, hahahaa, :D


oh lawak!!!!! =.="