heartbeat

Isnin, 30 Julai 2012

Tanggal 22 Julai 2012

Assalammualaikum dan selamat sejahtera semua pembaca. 


Happy birthday to ME
Happy birthday to ME
Happy birthday to ME
Happy birthday to ME



Hokayh, orait, even sudah seminggu lebih birthday aku melepasi, ( that’s mean usia aku pown sudah meningkat lagi ), maka barulah aku mahu bercerita mengenainya. Well, birthday aku tak disambut dengan party besar – besaran mahu pown kecil – kecilan. Malah, aku tak pernah sambut pown, cuma, masa aku form 4 and form 5 je lah birthday aku disambut. 


Sebab tuh la aku suka kecohkan birthday aku, lepas tuh aku lupa, bhahahaha, sejak azali begitu. Cuma, aku ada lah dapat banyak wish daripada rakan – rakan dan Facebook. Segala wish mereka amat aku hargai sebenarnya. Tapi yang paling pelik, nombor telefon aku bukan kemain agi dapat wish dari pelbagai ADUN. Bhahahaha, tahula nak PRU neh, hahahaha. Nak buat aku terharulah teeewwww kan?????


Well, sempena birthday neh, aku dapat free called seminggu dan panggilan free Maxis untuk sehari tuh. Aku jadi naik gila nak called siapa, hahahha, sebab rasa rugi pula kalau tak guna free called tuh. Kalau dulu, adik aku perhabiskan free called tuh sampai ke tengah malam gituh, tapi tahun neh, aku pandang je la telefon tuh, telefon tuh pula pandang aku. Tapi, ade jugaklah tengah malam tuh aku bergayut sekejap. Dah dia sibuk nak tidur, katanya esok pagi nak travel gi Jalan Ipoh dia, haaaihh, geram aku. 


Hokayh, fine, lepas tuh, Celcom pulak, tuh satu problem, tak tahu nak called siapa selain daripada NURUL  seorang. Kalau Nurul tahu neh, gerenti kembang hidung dia habis, terharu gilewww sampai merembes air hidung sebab die sorang je aku selalu called. Yang lain, aku nak aktifkan, tak boleh, sebab dah penuh. Aku tak berani nak main delete nombor – nombor yang di aktifkan. 


nurul, antara yang paling awal

Last – last, aku biarkanlah je free called seminggu tuh. Well, dah nasib badan hidup single, bhahahaha, bongoklah. Kalau dah sampai birthday aku, ini bermakna…… mungkinkah tahun hadapan birthday aku selepas raya atau raya? Jeng jeng jeng jeng, kita perhatikan calendar yang akan datang. Diam tak diam, sudah hampir 6 minggu aku praktikal, ada lagi 6 minggu, dan aku bakal jadi budak FINAL YEAR, sedangkan tajuk PSM tak aku fikirkan lagi. Aku taknak buat system, boring kowt. 


Well, aku harapkan birthday tahun depan aku, disambut pula, inshaAllah. Make sure, time tuh aku dah berpunya, alahaiiii…..!!!! 





jeng jeng jeng, kiut tak nurul buat untuk aku???

Rabu, 18 Julai 2012

GIS Family Day

As salammulaiakum dan selamat sejahtera everybody, 


ilusi aku sudah selim, keh keh keh

Hari neh, aku malas nak sambung isohytes, even, ade agi jutaan RBMU harus disiapkan dengan segera, sebab hujung bulan neh, department lain nak guna data tuh untuk buat report diorang pulak. Dalam masa yang sama, aku sedang memikirkan, apa entry yang sesuai untuk aku update pada hari ini. Dari tadi aku bukak acc blog aku, tapi tak taw nak update apa kan? 


warmup dulu !!!!

Ouh ye, aku baru dapat gambar – gambar GIS Family Day dekat Kuantan minggu lepas. Adalah cikit ( banyak! ) gambar CANDID aku, bukan aku POSE okayh??? Selepas tuh, aku pikir, entah bila nak edit pic tuh, harus di edit terlebih dahulu, tapi nak cerita apa pulak kan??????????


Hokayhlah, hari pertama, bertolak ke Kuantan dengan menaiki kereta Abang Kama. Kereta Abang Kama ialah Gen 2 berwarna oren. Perjalanan aku dipenuhi dengan air liuh dan mimpi – mimpi yang enak. Sampai di hotel, mood aku agak kelarian banyak, takpelah, perubahan hormon kowt. Tapi malam tuh, aku makan agak lewat, so angin dah berjutaan masuk ke dalam perut dan sampai sekarang tak reti – reti nak keluar angin tuh, pening aku. 


Hari kedua ( yakni hari Sabtu ), aktiviti dimulai dengan permainan Rounders. Chewah, aku pulak, dah lama sangat tak main Rounders, last aku main waktu aku sekolah, so, aku dah lupa rules dan points, yang aku ingat, bola pitch, aku pukul, tuh je. Well, ketika turn aku untuk memukul bola, aku dengar sayup – sayup berkata :


“ dekat dekat “
“ okayh okayh, kita relaks jap “

tuh aku

Sebab sebelum tuh, yang pukul bola tuh semua pukul memang jauh – jauh rabak, sampai boleh Home Run. So, team lawan agak penat mengejar bola tuh an?? So, masa aku pegang bat tuh, aku nak pukul sekuat hati guer dong. Cheh, bola sampai, wa pukul maaaaa, memang jauh, dan aku terus berlari, keh keh keh, tak sempat Home Run, tapi hokayhlah kan? Bagi mata jugak tuh. 


Lepas main Rounders, ada game untuk kanak – kanak pulak, game Harta Karun. Game Harta Karun tuh sebenarnya, game cari gula gula dalam pasir, hehehe, dah nama tepi pantai, ade pulak kiteorang nak cari props kan? So, gunalah pasir sebagai alternative yang lain. So, aku melihatlah kanak – kanak tuh mencari HARTA KARUN tuh, hehehehehe. 

 

 

Petang pula, aktiviti melukis peta atas bantal. Muehehehehehhe, aktiviti yang memang aku wajib masuk dan aku memenanginya. Eh, lupa nak cerita pasal game Ikat Kaki, aku berpasangan dengan Kaka a.k.a Fatin Liyana, eh, Fatin sudah, hahahahaha. Game yang ikat kaki dengan pasangan, pastuh berjalanlah, berlarilah ko, bhahahahaha. Aku main game just for fun, and memang fun lah. 

kak gee dan sekeluarga
kak zura dan sekeluarga

kak anne dan sekeluarga, kak anne neh supervisor aku, mampos, dah 3 minggu buku log tak dihantar

Abang Kama dan sekeluarga, sweet sangat, sama tinggi, sama kechik, sepadan sangat
girlllssss yang riang bergambar

kanak - kanak, suka gambar neh sangat

Malam pula aktiviti BBQ, memanglah aku nanti – nantikan aktiviti ini sebab perut aku dah krik krok krik krok mintak makan. Pulak tuh, boleh sebelah tuh buat party apa tah, ade pulak karoke kan? Aku dah lah gian karoke neh, dah lama sangat tak karoke, adelah dalam 3 bulan macam tuh, eeeiiiii, rindu time nak karoke kowt. 

aku pilih gambar neh sebab, gambar neh kelihatan sangat " hotttt " errrr
focused distracted!!!


Sedang aku menulis ( tulis? Taip dalam lappy kowt ), si Paien neh bermain – main mata dengan Aiman dekat belakang aku. InshaAllah, Amin untuk mereka berdua, bolehlah aku pergi dekat rumah Paien je, Aiman tak payah, wahahahahaha, best tak plan aku neh?? Keh keh keh keh keh. Aku pulak??? 


*bunyi cengkerik *bunyi cengkerik *bunyi cengkerik *bunyi cengkerik *bunyi cengkerik


Wokayh, senyap sudah, sambung cerita pasal BBQ malam tuh. Semangat gian nak karoke, boleh pulak malam tuh, langkahan hampir nak masuk ke party tuh. Nasib aku, Kaka, dan Paien ditegur oleh Abang Fazrol tak silap aku. Bhahahahaha. Kalau tak, dah masuk untuk sumbangkan suara di party ituuuuuuuuu.

girllssss ollss
Hahahaha, begituhla cerita aku yang tak seberapa menarik ini untuk dikongsikan bersama – sama. Tiba – tiba rasa rindu dengan keychain Bro Junko. Bro, sorry, keychain katak kau ada kat member kepada member aku, aku terlupa nak amek dekat kunci kereta dia, =.=”

department GIS dalam Dr Nik and Associates

sambung cerita pasal entry neh, entah macam mana boleh masuk pasal keychain pulak neh???????? neh, hot gossip, cheh, hot la sangat kan??? masa aku jadi pembaling bola main Rounders, my focus was distracted by Abang Fadly, errr, Fadhli, ehhh, aku tak tahulah nak mengejanya. 


abang Fadhli


obviously he looks hensem with that look!!! aku dah terasa macam dalam klip video Call Me Maybe by Carly Rae Jepsen, serius aku tak tipu. bhahahahha, over aku neh taw. actually, Abang Fadhli dah bertunang. hokayh??? so, tahniah abang, :). 


 
Call Me Maybe





 Hey, I just met you, And this is crazy, But here's my number, So call me, maybe?




gilo aku neh, keh keh keh, hokayhlah, gurauan semata - mata, hokayh???? saya sedar diri saya neh siapa, horait, mahu siapkan lagi RBMU yang sedang menanti - nanti. tatatatatattatata



CANDID aku terbaik, keh keh keh keh

Jumaat, 13 Julai 2012

Kaitan UPNM dengan Proton Saga

as salam mualaikum dan selamat sejahtera. 



entry sebelum neh ade mengisahkan apa kaitan Proton Saga dengan UPNM kan??? baiklah, jawapannya di dalam entry ini, well, :), terima kasih wahai tuan kereta, jasamu dikenang. 




trimas :)


Isnin, 9 Julai 2012

UPNM

assalammualaikum dan selamat malam. 


hari neh aku update blog aku malam - malam. tiba - tiba tergerak hati nak update. tapi, bila baca tajuk entry aku, musti korang pelik kan???


apakah kaitan UPNM dengan aku? entah, susah aku nak bercerita di dalam entry. 


weellll,,,, 




okayh, apa kaitan UPNM dengan kereta Saga baru neh? sila interprate


Selasa, 3 Julai 2012

Neelofa, Anzalna, dan Najwa Latif

as salam mualaikum dan selamat sejahtera semua. 



berkenaan dengan tajuk entry hari neh, aku bukan nak bercerita pasal gosip hangat pergaduhan Anzalna dan Neelofa atau tentang fesyen Najwa Latif yang tidak sesuai dengan umur dia. welll, dunia artis kan?? penuh dengan gossip yang sentiasa hangattttttt, panassssssss, hotttttt, fuuh!



mohon entry neh tak naik sebab Neelofa, Anzalna atau Najwa Latif. aku cuma nak bercerita tentang Aini, intern student dekat Dr Nik neh. entah macam manalah kan?? kiteorang ( aku, Paien, dan Aini ) gossip pasal Neelofa dan Anzalna neh. entah macam mana, boleh la pulak si Paien neh berangan nak jadi Neelofa, dia cakap Neelofa tuh cantik, dia memang cantik si Neelofa tuh, tak ku duga, tak ku sangka, tapi aku takde lah minat sangat dengan kecantikan Neelofa, aku lebih minat dengan bakat and talent dia. salute. kalau Anzalna tuh pulak, Aini dan cop awal - awal, muehehehehehe. yang Anzalna, memang lawa. aku dapat rasakan, kecantikan boleh jadi musuh, wahahahahaha. 



sementara aku pulak, entahlah, aku tak terpikir apa - apa pown, entah macam mana Anzalna ( Aini ) and Neelofa ( Paien ) boleh cakap, " kau jadi Najwa Latif r " .

Anzalna aka Aini

Neelofa aka Paien


jeng jeng jeng jeng jeng , 


" kita berkenalan di laman muka buku, ohohohohohoh" 



ouh, aku tak minat lagu Cinta Muka Buku, aku lebih minat lagu 


" untuk dia untuk dia untuk dia "



heheheheheh, lagu Untuk Dia, Sleeq ft Najwa Latif. hehehehe. untuk dia. 



hokayh, stop disini, sebab dalam pukul 9 pagi neh ade internal meeting, so, kene log out, sebelum log out, aku kene ping dulu entry neh, hehehehehe, :)






gambar extra, Neelofa bertudung, ayu gituhhh