heartbeat

Selasa, 15 Januari 2013

Homecoming

assalammualaikum dan selamat sejahtera semuanya, 


aku bakal pulang pada keesokan paginya setelah berhempas pulas menguruskan PSM aku. nyawa - nyawa ikan beby! 


before that, semalam, kami pergi karoke. memang nak tercabut rahang neh menyanyi. tergelak sakan saje. lagu - lagu yang aku hamek semua ada maksud. hehehehehe. the most best thing is, mereka try korek rahsia cinta aku, well, bukan aku taknak bercerita, cuma aku seorang yang sangat pemalu apabila ingin bercerita mengenai cinta. *bleerrggghhh!* memang aku tak pernah bercerita kisah cinta, sebab malu, orang cuma tahu aku putus cinta saje. 


jadi, sebelum pulang, kami berhibus sebentar. sengaja nak rasa brotherhood neh. indah kowt. 



saya akan insert and delete subjek! 





kereta pak2 kene servis 

neh la resit aku berjolly sakan selama 3 tahun berada di UTM





aku pasti akan menanti jejaka misteri untuk penuhkan kekosongan jiwa aku
hye bakal suami
aku tak tahu kau sedang buat apa sekarang,
mungkin kau sedang tidur, mungkin sedang baring, atau mungkin sedang berusaha keras
aku sentiasa rindu kan kau walau pun tak pernah bersua

Jumaat, 11 Januari 2013

Panas! Panas! Panas!

assalammualaikum dan selamat sejahtera rakan - rakan blogger ku sekalian!!!!



hari neh tajuk entry adalah PANAS! PANAS! PANAS! 



kenapa? sebab aku hot, yelah mahu tak nye hot, naik 5 tingkat setiap hari, addeehh, tapi berat, tak pernah nak turun, jarum melekat je kat nombor tuh, saket hati ( tuh baru panas betol ) tol!



wokayhlah, terus kepada isi entry. ehem! 



tahu tak? aku ada TER, maksud aku BER lah, berkenalan dengan seorang lelaki neh. memang aku akui, dia sangat hensem! lagi - lagi berpengaruh pulak tuh. kalau Google fullname dia, naaaahhh! terpampang gambar dia dengan ... eh, taklah, tuh tipu. tapi kalau search nama dia, memanglah wujud nama dia. kire abam femeslah dia tuh! walaweyh! abang konon, padehal 2 tahun MUDA daripada aku kot. 



dia memang hensem weyh! tak! manislah rupanya, cuma agak gelap, then, dia ada kemashuranlah. haaaaaa, ke mana semua tuh, setakat hal duniawi, rupa fizikal, mashur, pangkat, populariti, tak kemana weyh tuan!, hohoho, padan takde kekasih, huurrrmm, terlalu memilih. takpe, memang setiap manusia berhak memilih kan??? cuma, sadislah, memang kekurangan kasih sayang. 



dia memangla hensem mengalahkan Fizow Omar, Fahrin Ahmad, Zain Malik, even, even, even, adik TMJ yang Abd Rahman pon kalah dengan dia kowt! 


saya doakan awak bahagia dengan kekasih awak, :"(

eh, ooppsssss, kantoi pulak siapa kan? 


aku tak pernah minat Zayn Malik




tapi, aku rasa dia neh demandlah, sebab dia tak pernah layan twitter aku. memanglah, aku kunci twit aku kan? dia pulak tak follow aku, sah sah la dia tak dapat baca twit aku, hahahahaahaaa. demand dia mengalahkan Justing Bibir plak. 



neh Justin Bieber



tapi, entah macam mana, aku ada nombor telefon dia? korang yang perempuan, tengah single pulak tuh, nak berkenalan dengan dia??? haaaaaa, inbox aku yeh, :)



secepat Cheetah, sepantas Kilat BoboiBoy, selaju Cahaya aku bagi nombor telefon dia.  :)



dulu minat dia, sampailah sekarang 


Selasa, 8 Januari 2013

Jikalau Mereka

assalammualaikum, malam neh or pagi pagi buta neh bukan nak post jiwang, tapi jikalau jikalau jikalau

saya ambil keadaan mudah. jikalau rakan - rakan kelas saya bukan 4SGG, apekah mereka sebenarnya ????

( ikut abjad ) ( berdasarkan nama Facebook, so anda boleh search mereka di Facebook, hahaha )


Adam Zul 
Dia adalah jurulatih pasukan bola sepak ( untuk sekolah beliau mengajar )


Ahmad Amir Shahir
Dia adalah doktor veterinar di taman perumahannya kerana dia seorang yang menyayangi kucing.


Ainatul Illiyin 
Public Speaker in Parlimen sebab die suka bercakap dengan mic.


Alice Wonderland ( Aliya Atika Asyikin
Suri rumah 2.0 kerana beliau berhajat ingin berkahwin dengan segera selepas habis study.


Amalina Rostam
Beliau merupakan salah seorang tukang jahit terkemuka dan hijabster kerana mewarisi bakat ibunya. 


Amreez Meri ( Mohd Shahrul Amri )
Dia adalah ustaz di dalam komunititnya kerana beliau sering diberi tugas untuk membaca doa.


Asmam Maswan 
Beliau merupakan ehem ehem eheeemmmmmmmm ahli politik untuk kawasan jajahannya. 


Chee Chiang
Senang sangat! Beliau akan menjadi tauke kilang bapaknya. 


Chen Chen Tan ( Zieana Tan )
Beliau tak akan mengikut jejak langkah Ziana Zain kerana hampir sama nama, sebaliknya beliau merupakan seorang aktivis keamanan kerana beliau sangat sukakan keamanan.


Edogawa Ayong ( Fateen Nabilla )
Beliau menjadi Raja untuk negara FANARA


Fathiyah Farhan 
Beliau menjadi diri beliau yang sebenar, malu malu tapi mahu. 


Haras Yamashita ( Siti Sarah )
Beliau seharusnya adalah seorang penulis yang tersohor tetapi di dalam bahasa Inggeris kerana beliau kuat tweet dalam English.


Haziq Kamal 
Wajah beliau berada di dalam surat khabar di bahagian sukan sebagai seorang atlit Golf. 


Ian Andrew ( Faiz )
Beliau menjadi lelaki paling disayangi oleh isterinya kerana dia sangat sweet.


Jenal Jinggo ( Zainal )
Guru besar paling ditakuti oleh anak muridnya, kerana kegarangannya. 


Kamil Izzudin 
Pembantu jurulatih bola sepak kepada Adam Zul atau pun bersaing dengan Adam Zul. 


Lim Wei Liang 
Beliau menjadi atlit dalam berbasikal pulak selepas atlit golf.


Lin Alynn ( Shazlin )
Seorang lagi suri rumah tangga 2.0


Maryam 
Dia lah, Guru Bahasa Korea. 


Mashitah 
Usahawan berjaya.


Jahidi 
Dato Bandar di negerinya bersama - sama dengan isterinya.


Hanis Rashidan 
Tempat rujukan programmer di dunia kerana beliau sangat suka dengan bahasa komputer. Hanya beliau boleh berkomunikasi dengan komputer.


Nabila 
Pensyarah, walau bagai manapun, tittle Pensyarah tetap melekat padanya.


Nadhirah 
Pembantu tauke yang berjaya.


Nazarin 
Saya tahu, dia lah tempat saya untuk merujuk jika ada masalah, beliau merupakan pakar kaunseling dengan memperkenalkan aplikasi Camera 360.


Nazrul Faeez
Jika ada atlit berbasikal dan golf, dia pula atlit bola tampar di luar negara. 


Noe Gee ( Noji )
Pengarah drama sambungan untuk Merlin season 6 kerana ending season 5 Merlin sangat sedih! 


NorShafika ( Pak2 )
Sesiapa ingin ke Jepun, sila menuntut bahasa Jepun dengan beliau kerana beliau adalah seorang Guru Bahasa Jepun. 


Nur Azalida
Untuk perancangan perkahwinan yang lengkap, sila hubungi wedding planner kita. 


Nur Farhana 
Misinya mencari Edward Cullen melayu, dengan menjadi Bella, seorang pelakon. 


Nurfain 
Beliau merupakan doktor yang aktif memberi khidmat secara percuma di internet. 


Nurul Sharina 
Seorang penyanyi dibawah tunjuk ajarku sifu Siti Nurhaliza.


Nuzul Hakimi
Tidak akan mengikut jejak langkah abang - abang taff, tapi akan menjadi jurulatih fitness yang taff.


Pok Cen ( Mahusin )
Bakat tersembunyi beliau ialah menyembunyikan sesuatu dengan bagus, maka kerja spy sesuai dengan dia.


Sharifah Sukainah
Guru paling lembut di sekolahnya mengajar. Silap sikit, kene kau pukul.


Siti Sapuraq 
Bermain seiring dengan Dato Lee Chong Wei, waaauu! InshaAllah!


Syed Ashraff
Beliau menjadi ketua kepada ahli keluarganya. 


Syukriah Bee
Isteri yang loyal kepada suami askarnya. 


Wan Nazmeen
Pelakon utama yang bergandingan dengan Neelofa untuk filem terbaru, Cintaku Mekar Di MRSM. 




Joke only, please dont take it seriously, sekian terima kasih, anda pula menentukan saya sekiranya saya bukan 4SGG. 

Pada anggapan saya, jikalau saya bukan seorang 4SGG, saya adalah seorang gadis biasa yang membantu ibu bapanya menjual nasi lemak.



thanx give me some memories


Rabu, 2 Januari 2013

My Soldier


Buat awak di luar sana, mungkin sudah kembali ke Kem Majidee untuk mendaftar, untuk jadi Koperal. Saya sangatlah sakit hati, tetapi hari neh, saya ingin bercerita.




Ketika ada rakan rakan saya bercerita, mereka tidak percayakan kekasih hati mereka, saya disini pulak sentiasa mempercayai awak. Siapa lagi memerlukan kepercayaan awak, jika bukan daripada saya.

Semasa rakan rakan saya berborak dengan kekasih hati mereka, saya sentiasa memandang telefon dengan harapan awak akan call saya pada waktu itu.

Apabila melihat SMS awak, saya cepat – cepat membalas walaupun awak takkan balas lepas tuh, tidak pon awak balas lambat.

Saya sengaja tidur lambat, menunggu panggilaan awak pada pukul 3 pagi, hampir setiap malam saya menunggu.

Awak call saya pukul 3 pagi, dan setiap kali awak tanya saya sedang buat apa, saya akan cakap “ tengah tunggu awak call “.


Saya senyum bila rakan – rakan saya cakap boyfren dia milik dia, saya cuma cakap awak hak milik Allah, Kerajaan, dan orang awam. Awak berkhidmat untuk Negara, mempertahankan kedaulatan Negara, mempertahankan keselamatan orang awam dan termasuklah saya. Saya bangga mempunyai kekasih seperti awak.

Awak cakap awak akan jaga saya, takpe, cukuplah awak jaga Negara yang saya tinggal neh, seolah – olah awak menjaga saya juga.

Saya sengaja call awak, sebab saya rindu, tapi bila call, saya saja cakap menyampah dekat awak.
Saya sentiasa kuat, sebab saya taknak awak fikir saya tak boleh hidup tanpa awak.

Awak cakap dekat saya “ Abang sayang Awak “, saya hanya mampu balas senyuman, saya taknak harapan.

Satu saat itu, saya ambil keputusan tinggalkan awak tanpa sebarang khabar berita. Awak masih call saya, tetapi saya biarkan. Hati saya hancur, menangis. Tak tahu kenapa saya buat macam tuh.





Sekarang, saya gembira dengan kehidupan saya. Maafkan saya selama kita berhubungan ini. 






Selasa, 1 Januari 2013

Azam 2013


Assalammualaikum dan selamat sejahtera semua.


Entry pertama untuk tahun 2013. Mari mengumpulkan azam untuk tahun baru ini.
Untuk sejujurnya, frankly, aku blur pikir azam tahun neh. Tak tahulah apa yang aku fikirkan untuk azam kali neh. Ape yek??


Hurrrmmmmm, yang aku dapat fikir untuk sekarang neh ialah :



Azam 1
Nak grade on time. inshaAllah, iringi doaku Ya Allah



Azam 2
Nak kerja terus lepas grade. Anything job, asalkan dapat gaji yang halal. inshaAllah.



Azam 3
…………………………




Sudah, setakat neh, 2 azam je. Yang utama, primary, tiada sekunder. Hehehehehehe


Happy New Year from me, shahsyaz, the author for Pentas Hidup Aku. 

neh namanya Kucing Jadian



harap maklum, tiada Kucing Jadian di kawasan UTM ye