heartbeat

Jumaat, 8 Mac 2013

Entry Terpanjang


Assalammulaikum and good errr eveninglah.

kerana entry ini ditaip pada waktu malam

Sudah lama berkurun abadnya ( tipu! ) tak hapdet blog aku neh. Well, hari neh, aku bakal update. Inilah entry aku yang paling panjang, bukan panjang sebab gambar, tapi perkataan – perkataan sebabnya ialah aku nak mencerita segala – galanya.  Hahahhaa, silalah ambil cermin mata kepada sesiapa yang silau dan duduk lama menatap skrin laptop anda.



Kalau sesiapa follow Twitter aku, pasti diorang tahu bahawa aku ada pulang 10 hari dekat UTM sewaktu masih bercuti. Tensinya aku ketika hanya kerana PSM. Konon nak buat collecting data, tapi kerana menghadapi pelbagai masalah, maka,  collecting data dibatalkan. Kami pulang dengan segala campur rasa. Akhirnya, aku buat keputusan untuk pulang ke rumah sepanjang cuti Chinese New Year dan membeli handphone baru (eh! ).


Oleh kerana aku dapat rebet, jadi aku buat keputusan untuk membeli fon baru, setelah kufikirkan, aku membeli handphone jenama Ninetelogy Black Pearl Stealth 2 i9500. Hamboiiii! Nama nak gempak saje aku neh taw. Well, antara kelebihan ( means ciri – cirila or characterisitic or specification ) :


Camera = 8px, 2g/512mb, battery tahan lebih lama especially kalau korang tak main internet ( buat dek jeh, tahan 2 hari ), kalau pakai rebet free sim pack Digi Prepaid, free gift ( aku suka tanya ), skrin besar ala – ala Galaxy Note seyh! ( yang neh aku tak tipu, aku pergi Mines orang cakap aku pakai Note ), setanding dengan Samsung S3 lah.


Jadi, aku bahagia dengan telefon neh.  Aku nak beli powerbank, tapi tak tahu macam mana nak beli. Ouh ye, aku sudah ada akaun Instagram = shhrlsyzyn . silalah follow guwer! ( ugut neh! Hahahha ). Selepas neh, simpan duit, nak beli I – Pad. Hehehehehhe, wishlist!


Habislah cuti sesuka hati aku buat. Naik je cuti, aku terus buat permohonan tukar bilik dengan segera. Alhamdulillah, permohonan aku berjaya dibuat dan sekarang aku berada di bilik baru. Semester neh dapatlah kuruskan badan, dah kejenya berjalan je ( kuruskan duit adelah ). Tekanan terasa apabila data PSM sudah diterima, tapi takde progress. Orang lain aku tengok sudah mula tensen tuh la tensen neh lah.

lama tak buat fieldwork

neh tolong orang capture data

Kemudiannya, BB1M sudah dapat, well, aku habiskan dengan membeli kertas A4 untuk hujung semester neh di Mydin. Itu lagi 1 tensen! Boleh pulak setiap hari cuma boleh habiskan RM50 boucher, chaaiiit! Pulak tuh, certain – certain buku. Memang aku beli 5 buah kertas A4 leh! Hahahahhahaa. Sekarang, aku tggl RM50 je. Nak simpan.

cikit punya panjang aku kene beratur

Maka dengan itu, habislah duit aku. Habis macam tuh sahaja. Sekarang, aku perlu menagih bujukan simpati daripada abang – abang aku, kakak aku, adik aku, mak aku, abah aku untuk terus hidup di UTM Skudai ini untuk last semester. Pleaaassseee! Dengarlah rintihan adik engkau neh, hahahhaha.

duit! duit! 

Jadi kisah sudah berakhir pada perenggan ini. Tengok, ini semua poyo, tak panjang pon entry, hahaha. Jumpa lagi untuk entry yang akan datang. 


Burger Bakar UTM

Tom Yam Noodle at Secret Receipe

cicak dalam printer orang

mana tak habis duit kan? 

Salji di UTM Skudai 

bosannnnn! 


2 ulasan:

sila - silakan untuk berkomen...segala kritikan anda saya amat hargai