heartbeat

Isnin, 30 Disember 2013

2013!

Assalammualaikum semua kepada pembaca tegar blog Pentas Hidup Aku


“aku yang dulu bukanlah sekarang, dahulu ku ditendang sekarang ku disayang”


Nyanyi sikit lagu Tegar, hahahah! Blog dah semakin usang, semakin malas nak blogwalking, takde masa, takde itu, takde ini, takde segala – galanya, alasan semuanya.


Macam biasalah, nak hujung tahun, aku akan buat macam report untuk sepanjang tahun itu mengikut kepada bulan – bulan. Banyak aku lupa tahun neh, mungkin sebab terlalu banyak sedih, sedih ke? Tak rase sedih pon. Baik, laporan dimulakan, ehhh! Please start the music!


JANUARY
Wokayh, bulan January merupakan bulan pertama untuk semester 1 tahun 4 aku berakhir dengan menyiapkan test – test YB. Selain daripada itu, bulan setelkan PSM. Apa itu PSM? Aku rasa, dah puas aku membebel pasal PSM dalam blog aku neh, hahahahha!


FEBRUARY
Hurrmmphh, pada bulan ini, aku beli enfon baru, enfon boleh whatsupp, hehehehe! Dengan bantuan RM200 daripada SKMM tuh. Hahahaha! Semester 2 tahun 4 sudah bermula! Maka, PSM semakin membara.


MARCH
Pada bulan ini aku habiskan duit beli printer, sebab rase sangat penting, dan memang penting pon! Lepas tuh, subjek entrepreneurship buat perniagaan, so, meniagalah kami semua SGG. Hahahaha! So kelakarlah time meniaga, tiba – tiba teringat penat dekat rumah! Fuhhhh! Balik niaga, tidur, samalah dekat rumah, balik niaga, tidur terus.


APRIL
Haaaa! Start cuti semester, then, ade sorang kawan aku suruh install apps “Wechat”. Aku pon install r, seronok aku cakap, kemaen aku explore Wechat tuh haaa. Lepas tuh, aku join kursus kahwin, entah kenapa, kuat sangat aku nak join, so joinlah.


MAY
Bulan ini, bulan PRU, pilihan raya Malaysia, so dapat balik, pes time kau aku mengundi. Kecoh pulak koperal yang jage depan tuh. Balik je daripada pru, demmm! My lappy hancus! Boleh pulak charger pot die rosak, melayang RM120. Hahahaha! Sambung menyiapkan technical paper yang kene hantar segera. Aku siapkan dalam masa seminggu sahaja! Aku tak tahu macam mana aku buat. Viva pulak 29hb5, memang berdegup kencang. Alhamdulillah, viva berjalan dengan lancar, aku tak rase di panah – panah, or ditembak – tembak, kalau di down – down kan tuh, ambil sebagai ajinomoto penambah rasa saje.


JUNE
Bulan ini memang menguji jiwa aku berada di UTM. Almaklumlah, sisa – sisa terakhir di UTM. Ketika ini, jerebu memang teruk melanda di Johor, perggh, aku bangun, memang rasa macam dekat Genting, padehal, bau asap, hahaha! Gad – gad kat UTM semua aku tengok dah separuh ninja. Yang jage gate tuh, sumer pakai mask pakai spek rayban hitam. Tuh pasal aku panggil separuh ninja. Aku pulak, entah macam mana, aku boleh harung semua jerebu tuh semata – mata untuk siapkan penulisan thesis aku. Paling sedeyh ialah moment hantar thesis, aku orang terakhir hantar thesis sebab masa jilid tuh, nama aku tercicir. Sedeyh aku! T____T . menangis aku depan Encik Imzan, pergghh! Rasa malu pulak. Aku tak join diorang snap picture sebab aku terlampau sedeyh. Dah la tinggal sorang – sorang dekat blok MA7. Bila pukul 5 petang je, memang dah jadi tugas aku untuk bukak sumer lampu dekat row aku stay tuh. Bila tinggal sorang – sorang, aku boleh dengar suara budak – budak palapes tengah trening. Lepas tuh, aku tengok arked gelap gelita. Student dah habis, dah balik sumer. Teem dah balik awal – awal. Masa kemaskan barang, aku mula teringat kenangan sepanjang berada di UTM.

“ aku teringat masa mula – mula aku sampai UTM Skudai, aku sesat sampai ke kandang kuda, lepas tuh, baru 2 minggu tinggal, aku hilang fon, kalau takde Diela and Teem, kesian aku. Kalau takde kak Ain pinjamkan telefon, aku tak boleh kontek family aku. Lepas tuh aku mula bawak diri dekat negeri orang, aku mula biasakan diri dengan suasana baru seperti waktu solat yang lebih awal. Kemudian, boleh pulak aku sakit sampai masuk hospital JB depan laut tuh, lagi sekali, tanpa kak Ain and the gang, aku tak boleh pikir lagi. Sue juga sentiasa di sisi aku, walau dia tertidur dekat hospital, hehehehe! Thanks Sue! Lepas tuh aku kembali jadi roomate Teem, Teem cerita semua pasal scandal dia, well, dia masih seperti dulu yang aku kenal! Thanks ! “

Malam terakhir dekat UTM, aku sedeyh sebenarnya. Sedeyh tinggalkan kenangan yang membesar bersama dengan aku.


JULY
This is my month! And bulan denggi. Seluruh ahli keluarga di kuarantin sebab demam denggi. Kami tak boleh keluar sesuka hati. Doktor syak, nyamuk tuh dari Skudai, hhherrrkkkk!  Dapat wish daripada orang untuk besday! Terima kasih semua.


AUGUST
Raya and Merdeka Day! Job hunting.


SEPTEMBER
Dapat kerja, alhamdulillah, kerja sebagai staff sahaja.


OCTOBER
Lalalalalala! Convocation Day! Memang moment yang ditunggu. Nak nak pulak, aku orang last terima degree untuk sesi tuh. Haaddooii! Pes time keluar dengan dia, aherher. Pes time jumpa dia. Minta dia ambilkan jubah actually. Well, dia tinggi dari aku ( opkos lah ), sexy back ( aku mintak dia tak bace blog aku! Pleasssseeee! ), die comel sangat! Hokaayhh! Stop puji – puji dia, kang terbatuk terbersin dia tuh kat sane. Control beb! Control!


NOVEMBER
Berhenti kerja.


DECEMBER

Last month dalam tahun 2013, hurrrmmphh, well, aku lihat semula azam – azam aku, aku dapat capai hampir kesemuanya. Ada yang berjaya, ada yang kurang berjaya. Ouh, selamat pengantin baru Mel dan Kamil! Terima kasih Mel, beri aku peluang masuk dalam family, sangat fleksibel family you Mel! Nanti inshaAllah, bila – bila masa, aku datang lagi. Nanti aku kahwin, kau datang taw, jadi mak andam aku pulak, hahahaha! 


Sekian, herrrmmm, esok aku hapdet pulak blog untuk Azam 2014, tengah fikir! 




Isnin, 25 November 2013

Pernah

Dahulukan,aku pernah berangan hendak memiliki engkau.

Pernah berangan setiap status facebook engkau adalah ditujukan kepada aku.

Pernah berangan yang engkau balas perasaan aku.

Tetapi lama - lama aku faham

Aku cuma berangan.

Tahu tak rupa angan - angan itu?

*ambil cermin dan jatuhkan ke bawah*

Itula rupanya angan - angan aku

Isnin, 4 November 2013

Aksara Hati

Bila hati kata suka,
Sukar untuk lupa.

Bila hati kata sayang,
Sukar untuk benci.

Bila hati kata lupakan,
Sukar untuk tahan air mata tumpah.

Kita cuma ada kenangan,
Untuk aku sentiasa senyum,
Hilangkan rasa sedih.

Berpisah bukan erti untuk sedih,
Bersama bukan erti ada jodoh,
Pentingnya,kita punya kenangan.

T E R I M A K A S I H

Sabtu, 2 November 2013

Hari Konvokesyen UTM Skudai ke 51

Assalammualaikum semua! 

Waaahhh! Terlalu lama aku tak hapdet neh. Terlalu buzy dengan kerja yang huummmpphh!

Baik, jangan di cerita pasal kerja, sampai bila - bila pon aku tak paham.

Nak bercerita tentang hari konvokesyen aku. Ehem!

*pasang mic* *betol2kn mic*

Pada 27hb10 telah berlangsungnya hari Konvokesyen UTM Skudai ke 51 untuk Fakulti Geoinformasi dan Harta Tanah. Tak ingat seramai berapa ratus, tapi yang pasti, ade 3249 graduan yang konvo pada hari tersebut sebab aku merupakan graduan terakhir yang bernombor 3249.

Hari tuh merupakan hari yang agak debar - debar, jadi, sejak pukul 8 pagi agi dah bangun. Gosok baju. Mandi and pakai mekap. Ketika pakai mekap, oleh kerana hari sangat panas, dan berdebar dengan kehadiran family, maka, segala bedak, eyeshadow, eyeliner, blusher cayooorr dek panas. Hahahahaha!!!!

Lepas mendaftar dengan bantuan Mel, maka aku menunggu kehadiran family dengan penuh sabar dekat Masjid Sultan Ismail. 1st time la katakan. Lepas jumpa family, seronok kemain kau! Macam tentera US dapat balik daripada berperang.

Then, aku pon tunggula turn untuk beratur dan sebagainya. Ketika beratur, aku tahu, itula moment yang ditunggu oleh semua student UTM. Berjalan jauh tuh, daripada Pejabat Pendaftar sampaila ke dalam dewan.

Dalam dewan, sumpah serius aku mengantuk tunggu turn. Almaklum, orang terakhir. Bila jadi orang terakhir, komfem komfem dapat tepukan paling gemuruh daripada 1 dewan sebab tak sabar - sabar nak habiskan.

Bangga jugak nama aku disebut. Hahahahahaaaa!!!

Lepas makan - makan dengan family aku, maka family aku pon balik ke Port Dickson dan aku teruskan agenda dengan keluar berjalan - jalan dengan kawan.

Esoknya, aku dihantar pulang ke Sri Putri dengan bantuan kawan yang sama. Aku sengaja mintak dia hantarkan, sebab aku tahu, itu je peluang terakhir untuk aku lihat dia, dengar suara dia ( secara face to face la ). Lepas neh, aku mungkin tak jejakkan kaki lagi dekat Skudai. Jadi, itu je la kenangan aku ada.

Aku neh jenis yang cepat mesra dengan orang, cepat suka dengan orang, cepat selesa dengan orang baru. Cuma, bila aku dah berkawan rapat dengan seseorang tuh, sukar untuk aku lupakan seseorang tuh.

Inila cerita konvo aku. Sekian, terima kasih, nak dengar adik aku nyanyi lagu Imaye Imaye dia.







" perpisahan itu terjadi kerana Allah itu al-Waliy, Maha Pelindung, 
menjauhkan awak daripada saya iaitu seseorang yang belum tentu menjadi jodoh
supaya awak tak terluka lagi "
Ayat itu untuk awak

Isnin, 14 Oktober 2013

Aidil adha

Assalammualaikum all readers!

Tomorrow is raya Aidiladha.

I want to wish, selamat hari raya aidiladha kepada semua readers blog i.

Tiba - tiba hati aku tersentuh dengan topik Majalah 3 malam ini. Kadang aku terfikir,kalau lah 1 hari aku dikurnia kan anak istimewa,atau bakal suami aku terdiri daripada golongan istimewa,apekah perasaan aku ketika itu.

Mungkinkah aku menerima takdir itu? Atau aku akan menyalahkan takdir? Bahkan aku tidak boleh terima langsung takdir itu.

Entah,aku sendiri tak tahu jawapan aku. Masa depan sangat ilusi. Boleh sekarang aku cakap aku akan terima,boleh jadi aku tak dapat terima.

Cuma aku tahu,mereka sangat istimewa. Mereka tabah,mereka kuat,mereka cekal,mereka kuat senyum.

Adekah di kalangan pembaca blog aku neh golongan istimewa????

Rabu, 2 Oktober 2013

Suami dan Isteri

Assalammualaikum dan selamat sejahtera.

Malam - malam hapdet blog,saje,hehehehe. Aku tiba - tiba teringat dekat sepasang suami isteri neh. Aku kan meniaga,so,adelah aku perhatikan,sepasang suami isteri neh.

Mula - mula,aku tengok suami isteri neh berjalan kaki tunggu bus dekat dengan tempat niaga aku. Si suami nasi lemak sotong,isteri dia mihun goreng.

Tak lama lepas tuh,aku tengok suami isteri tuh naik motor ex5.
Menu diorang sama,nasi lemak sotong,mihun goreng.

Tak lama lagi lepas tuh,aku nampak suami isteri tuh dah ade kereta Gen2 warna merah. Mereka juga anak perempuan,menu,masih sama.

Well,aku saksikan perubahan mereka. Ada tak yang saksikan perubahan aku?

Tapi satu akan dapat pengajaran daripada suami isteri ini. Sentiasa bersama walau sesusah macam mana sekali pon.

Sekian,terima kasih.

Sabtu, 28 September 2013

Kenangan UTM

Assalammualaikum dan selamat sejahtera.


Sedar atau tidak, aku sudah habiskan study aku di UTM tercinta. Sepanjang 3 tahun aku berada di UTM Skudai, banyak pengalaman, dugaan, kenangan yang diterima, diperoleh, dan dirasai. Tiba – tiba rasa rindu pulak pada bilik MA7 tuh. Walaweyhh!


Aku sendiri lupa bagaimana aku kumpul kekuatan untuk terus bertahan dekat dunia Johor tuh haaaa. Aku sendiri lupa bagaimana aku boleh siapkan PSM aku sebab aku banyak main – main. Aku teringat, laptop rosak, 5 hari juga laptop aku dekat kedai Meranti tuh. Kunun kata hari Jumaat boleh siap, sekali aku pergi hari Isnin, tak siap – siap lagi.


Betol cakap orang, time PSM neh kita boleh cari siapa kawan kita. Huhuhuhu, masa tuh aku lihatlah siapa boleh dijadikan rakan, siapa boleh dijadikan kawan, siapa boleh dijadikan sahabat. PSM neh macam satu tirai untuk seorang student tuh. Tirai itu akan diselak untuk lihat diri sebenar student tuh. Kalau management PSM student tuh bagus, alhamdulillah, baguslah pengurusan dia.


Subjek pon stress jugak. Lagi stress kalau subjek tuh banyak kerja, hahahaha! Semuanya ada pro and contrast lah. Tak semua perkara buruk, ada juga baik kalau dipandang serius. Cuma, sesungguhnya, aku memang giveup dengan subjek TD, maafkan saya.


Kenangan banyak dekat UTM tuh. The most tak lupa ialah ketika aku hilang fon K530i, enfon kesayangan tuh kowt! Yang kedua, masa aku jatuh sakit sampai masuk hospital dekat Hospital Sultanah Aminah tuh haaaa. Yang terakhir, aku orang paling lambat hantar thesis, -_-“.


Semakin matang aku berada di UTM. Harapan, bila aku konvo ( InshaAllah ), aku dapat lihat semula balai cerap. Feel the moment. inshaAllah, kalau aku nikah, aku khabarkan berita indah itu. Kalau aku dapat kerja baru, inshaAllah aku cerita jugak.


Aku suka ayat yang satu aku dapat dari rakan aku, “ dapat kawan baru, kawan lama lupa, biasalah tuh” . die balas lagi “tak perlu terasa, masing – masing begitu,sedar atau tidak” . die mention lagi “kalau perfect,rasa bukan manusia,sebab tuh ade kesalahan”.



Well, lepas neh dunia baru pulak menanti guwer, doakan kejayaan aku, amin! 

WELL, DAH LAMA NAK HAPDET, TAPI TAK DE KESEMPATAN LANGSUNG!!! 



Sabtu, 14 September 2013

Bila Hati Suruh Jari Jemari Bercerita

kenapa sakitkan hati orang lain kalau diri sendiri terluka?
kenapa kau balas dendam dengan mempermainkan perasaan orang lain?
kau ingat aku suka gurauan mesra kau?
kau ingat kau sakit hati saje?
hati aku kau tak fikir?
kau fikir kau seorang kecewa didunia?
tak pulak kau fikir kecewa aku?
kau fikir kau seorang cukup kuat melawan perasaan sunyi?
heyyy!
kalau anda cukup kuat, anda takkan bagi harapan sinis terhadap aku
lain kali ambil batu, baling dekat kepala
kalau rasa sunyi tu kembali
itula rasanya aku sekarang.


Ahad, 11 Ogos 2013

Raya

Tahun ini raya seronok,ade pak ngah,ade ayah lang,ade pak uda,ade pak itam,tapi tak ade pak uchu

Semoga aku cepat kahwin,semoga engkau terakhir,semoga engkau terima aku seadanya aku sebagai makmum dalam hidup kau

Jumaat, 2 Ogos 2013

Tak Sempat

Oleh kerana teramat buzy dengan life sendiri, blog sendiri semakin usang

Terasa sedeyh pon ade gak

Tak sengaja wahai blog

Kan best kalau awak ade tuan blog lagi 1,aaaihhh

Blog sendiri,jaga sendiri la, hiks!

Isnin, 10 Jun 2013

Freedom!

Assalammualaikum and good afternoon everybody!


Ea, sudah lama saya tak update blog, sangat sangat buzy dengan kerja, PSM, dan sebagainya yang sama erti dengannya. Sekarang neh pulak, rahang cramp sebab asyik menggigit je, gigit kerepek tak henti – henti. Maka berat badan pon semakin naik tanpa disedari sehinggala ditegur pedas oleh someone yang sangat – sangat rasa nak punch je, hahahaha!

dah 2 bulan aku tak pergi Port Dickson, rindu abang - abang ashkar ( EH!!! )

Hari ini rasa free sedikit untuk menaip entry di blog. Sekarang neh mengira hari untuk pulang ke rumah sebenarnya. Tak lama lagi aku bakal keluar daripada UTM. Malah, bakal menjadi duta kecil UTM di tempat kerja ( entah bila nak kerjanya ). Aku nak rest dulu, lepas konvo baru cari kerja sebab lepas neh bulan puasa, my mom need me to be second housewives, yang sorang lagi tuh cari rezeki, yang sorang lagi tunggu pinangan anak dara untuk dia, sweet!



Sebenarnya, aku dah boleh pikir pasal jodoh! Yeeeaaaahhhh! Freedom weyh! Aku nak kahwin dengan siapa yeh? Hahahahha! Aku mohonlah, diperkenankan doa aku, kalau ade jodoh, tak kemana, pheewwww!
Lepas tuh dah boleh pikir kerja! Yeeeeehhhhhaaaa! Nak cari kerja jauh – jauh, tapi tak nak dekat Johor, kalau boleh Melaka, eh! Hahahahaha! Negeri Sembilan pon best jugak, oohhhh, cari je la kerja dulu dekat mana – mana, saya nak enjoy dulu kehidupan single saya.


neh gambar lejen!!!!!! tidak akan sesekali di delete kan!!! 


Bila kerja, mesti ade freedom, freedom itula yang aku hendakkan selama neh. Sebelum freedom itu dipegang oleh seorang lelaki yang bakal menjadi suami aku, ayah kepada bakal anak – anak aku, aku harus gunakan freedom itu sampai habis tamat tempoh waktunya.



Lepas dapat freedom itu dari ayah, mak aku, aku akan gunakan, hehehehe! Free! Free! Free teenage mind!



Okayh, gotta go now! See you next entry, ouh, lama tak berjiwang, sebab takde mood nak berjiwang.



 




Jumaat, 24 Mei 2013

Kami Budak Final Year


Assalammualaikum dan selamat sejahtera semua.



Ye aku tahu, sudah berabad aku tak update. Maaf, terlalu buzy dengan PSM sendiri. Terlalu fokus dengan final year sampai terabai blog. Tapi, twitter selalu update. Wechat selalu on9, sebab discus pasal study, ppuuuiihhh! Pendusta terbaik di alam fana ini.



Jadi, hari neh, merupakan hari – hari untuk meniti sisa – sisa hidup di UTM Skudai. Ade lagi beberapa tempat aku tak pergi iaitu JPO weyhhh! Lepas tuh aku nak makan steamboat. Itula permintaan aku, and then, aku nak naik balai cerap. Banyak kenangan dekat balai cerap kowt, hehehehe.



Terima kasih kepada roommate aku sebab die jadi driver aku bawak aku pergi sana, pergi sini, dengar aku membebel pasal PSM, melihat aku jadi down syndrome sebab result PSM aku yang salah, sudi pinjamkan lappy ketika lappy aku berada dalam wad sebab koma. Nanti tahun depan, roommate ko pulak tengok ko jadi down syndrome, wahahahaha! Lagi 1, terima kasih sudi paham aku dengan DIA, wakakakaka! Demm, guwa rasa dah macam dedikasi dalam buku biru pulak ( thesis ).




Semalam, kami sekelas bergambar bagaikan dah habis viva. Oh, mereka bercadang nak pergi pantai, tp lepas viva, please lepas viva aku ade hal, please please please, lepas tulis bukula, please please please. Itu sahaja peluang aku untuk jumpa, hahahhaha! Okayh, sambung pasal gambar, adela beberapa cerita sedih, tapi aku taknak cerita. Mereka mereka, aku ialah aku.


anak anak buah Encik Zamri


Tapi, at least, aku sangat bangga dengan diri aku. Berjaya menahan diri selama 3 tahun di UTM Skudai. Pelbagai cabaran dan dugaan aku terima sepanjang 3 tahun dekat UTM. Dari awal masuknya, sehingga hari terakhirnya. Syazyan, jangan lupa, anda ada hutang dengan Hema sebanyak RM47. Okayh, fine, ingat, pau abah lagi. Nanti musti abah kat rumah cakap macam neh :


Abah lagi


Hahaha, selagi adik tak kahwin, selagi tuh la adik dibawah tanggung jawab abah. Oh, selama 2 minggu neh, aku asyik dok ulang cerita Ah Boy To Men je, sampai aku dah hafal certain skrip diorang. Cerita tuh betol – betol bukak mata sehingga aku semangat siapkan PSM sebenarnya sambil tanya geng – geng lain. LEAVE NO MEN BEHIND! Yesss! Thank you. Okayh, akhir kata, selamat maju jaya gengs! I love you alls!









aza tengah berlatih nak jadi ibu pregnant 3 bulan, heheheh

Jumaat, 26 April 2013

Ada Apa Dengan Cinta?

hye! assalaammualaikum semua! perrgghhh! baru nak hapdet, ko hingat blog ko neh blog femes? hahaha, well, aku buzy dengan progress PSM ( Projek Sarjana Muda ). lepas tuh buzy dengan enfon baru, yelah, baru ade whatsupp tuh. sekarang nerh sedang berjinak - jinak dengan Wechat. aku install Wechat pon sebab Lisa Surihani and Shaheizy Sam. id Wechat? id = shhrlsyzyn


tapi, itu bukan fokus utama aku. fokus utama aku ialah pada komik di bawah, enjoy it! 










saat ini, sedang meletakkan diri di dalam gambar, tersenyum seorang diri. 








ada apa dengan cinta? 



thats all, guwa kene chow dulu, goodbye! 

Jumaat, 8 Mac 2013

Entry Terpanjang


Assalammulaikum and good errr eveninglah.

kerana entry ini ditaip pada waktu malam

Sudah lama berkurun abadnya ( tipu! ) tak hapdet blog aku neh. Well, hari neh, aku bakal update. Inilah entry aku yang paling panjang, bukan panjang sebab gambar, tapi perkataan – perkataan sebabnya ialah aku nak mencerita segala – galanya.  Hahahhaa, silalah ambil cermin mata kepada sesiapa yang silau dan duduk lama menatap skrin laptop anda.



Kalau sesiapa follow Twitter aku, pasti diorang tahu bahawa aku ada pulang 10 hari dekat UTM sewaktu masih bercuti. Tensinya aku ketika hanya kerana PSM. Konon nak buat collecting data, tapi kerana menghadapi pelbagai masalah, maka,  collecting data dibatalkan. Kami pulang dengan segala campur rasa. Akhirnya, aku buat keputusan untuk pulang ke rumah sepanjang cuti Chinese New Year dan membeli handphone baru (eh! ).


Oleh kerana aku dapat rebet, jadi aku buat keputusan untuk membeli fon baru, setelah kufikirkan, aku membeli handphone jenama Ninetelogy Black Pearl Stealth 2 i9500. Hamboiiii! Nama nak gempak saje aku neh taw. Well, antara kelebihan ( means ciri – cirila or characterisitic or specification ) :


Camera = 8px, 2g/512mb, battery tahan lebih lama especially kalau korang tak main internet ( buat dek jeh, tahan 2 hari ), kalau pakai rebet free sim pack Digi Prepaid, free gift ( aku suka tanya ), skrin besar ala – ala Galaxy Note seyh! ( yang neh aku tak tipu, aku pergi Mines orang cakap aku pakai Note ), setanding dengan Samsung S3 lah.


Jadi, aku bahagia dengan telefon neh.  Aku nak beli powerbank, tapi tak tahu macam mana nak beli. Ouh ye, aku sudah ada akaun Instagram = shhrlsyzyn . silalah follow guwer! ( ugut neh! Hahahha ). Selepas neh, simpan duit, nak beli I – Pad. Hehehehehhe, wishlist!


Habislah cuti sesuka hati aku buat. Naik je cuti, aku terus buat permohonan tukar bilik dengan segera. Alhamdulillah, permohonan aku berjaya dibuat dan sekarang aku berada di bilik baru. Semester neh dapatlah kuruskan badan, dah kejenya berjalan je ( kuruskan duit adelah ). Tekanan terasa apabila data PSM sudah diterima, tapi takde progress. Orang lain aku tengok sudah mula tensen tuh la tensen neh lah.

lama tak buat fieldwork

neh tolong orang capture data

Kemudiannya, BB1M sudah dapat, well, aku habiskan dengan membeli kertas A4 untuk hujung semester neh di Mydin. Itu lagi 1 tensen! Boleh pulak setiap hari cuma boleh habiskan RM50 boucher, chaaiiit! Pulak tuh, certain – certain buku. Memang aku beli 5 buah kertas A4 leh! Hahahahhahaa. Sekarang, aku tggl RM50 je. Nak simpan.

cikit punya panjang aku kene beratur

Maka dengan itu, habislah duit aku. Habis macam tuh sahaja. Sekarang, aku perlu menagih bujukan simpati daripada abang – abang aku, kakak aku, adik aku, mak aku, abah aku untuk terus hidup di UTM Skudai ini untuk last semester. Pleaaassseee! Dengarlah rintihan adik engkau neh, hahahhaha.

duit! duit! 

Jadi kisah sudah berakhir pada perenggan ini. Tengok, ini semua poyo, tak panjang pon entry, hahaha. Jumpa lagi untuk entry yang akan datang. 


Burger Bakar UTM

Tom Yam Noodle at Secret Receipe

cicak dalam printer orang

mana tak habis duit kan? 

Salji di UTM Skudai 

bosannnnn! 


Ahad, 24 Februari 2013

Lirik Lagu


Assalammualaikum dan selamat sejahtera semua.


Rasanya agak lama aku tak hapdet blog kan? Hahaha, dah masuk final semester, lagilah terbit rasa malas, lagi – lagi apabila kerja menimbun, semangat berblogging tak sama dengan semangat semasa 1st year atau 2nd year.


Cuma hari neh, aku nak hapdet chorus or bridge lagu yang aku minat. Lagu English yeh, lagu Melayu nanti – nanti aku hapdet. Ouh ye, hidup aku sentiasa bagus. Walaupun dilanda problem dengan PSM, senyuman tetap terukir di bibir. Walaupun Setia Hujung Nyawa tunggu ptptn masuk, tetap senyuman di bibir.


Di bawah terdapat beberapa lirik lagu yang aku minat. Cuba teka lagu apa.



Heart beats fast
Colors and promises
How to be brave?
How can I love when I'm afraid to fall
But watching you stand alone?
All of my doubt suddenly goes away somehow
( A Thousand Year – Christina Peri )



When you love a woman
you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one
Cuz she needs somebody to tell her
that you'll always be together
So tell me have you ever really -
 really really ever loved a woman?
( Have You Ever Really Loved A Woman – Bryan Adams )



You lift my feet off the ground
Spin me around
You make me crazier, crazier
Feels like I'm falling and I
I'm lost in your eyes
You make me crazier,
Crazier, crazier,
( Crazier – Taylor Swift )



But I see your true colors
Shining through
I see your true colors
And that's why I love you
So don't be afraid to let them show
Your true colors
True colors are beautiful,
Like a rainbow 
( True Colors – Cyndy Lauper [ sing back by Glee season 1 ] )



And I will love you, baby - Always
And I'll be there forever and a day - Always
I'll be there till the stars don't shine
Till the heavens burst and
The words don't rhyme
And I know when I die, you'll be on my mind
And I'll love you – Always 
( Always – Bon Jovi )



It's a beautiful night
We're looking for something dumb to do
Hey baby
I think I wanna marry you 
( Marry You – Bruno Mars )




I'll be your soldier,
Fighting every second of the day for your dreams, girl
I'll be your Hova
You can be my Destiny's Child on the scene girl
So don't stress, don't cry, we don't need no wings to fly
Just take my hand 
( As Long As You Love Me – Justin Bieber )




If I could, then I would
I'll go wherever you will go
Way up high or down low
I'll go wherever you will go
( Wherever You Go – The Calling )




On my knees, I'll ask
Last chance for one last dance
'Cause with you, I'd withstand
All of hell to hold your hand
I'd give it all
I'd give for us
Give anything but I won't give up
'Cause you know,
you know, you know
  ( Far Away – Nickelback )




Everybody's got a dark side
Do you love me?
Can you love mine?
Nobody's a picture perfect
But we're worth it
You know that we're worth it
Will you love me?
Even with my dark side?
( Dark Side – Kelly Clarkson )

nak ajak karoke sebenarnye, =.="


Selasa, 15 Januari 2013

Homecoming

assalammualaikum dan selamat sejahtera semuanya, 


aku bakal pulang pada keesokan paginya setelah berhempas pulas menguruskan PSM aku. nyawa - nyawa ikan beby! 


before that, semalam, kami pergi karoke. memang nak tercabut rahang neh menyanyi. tergelak sakan saje. lagu - lagu yang aku hamek semua ada maksud. hehehehehe. the most best thing is, mereka try korek rahsia cinta aku, well, bukan aku taknak bercerita, cuma aku seorang yang sangat pemalu apabila ingin bercerita mengenai cinta. *bleerrggghhh!* memang aku tak pernah bercerita kisah cinta, sebab malu, orang cuma tahu aku putus cinta saje. 


jadi, sebelum pulang, kami berhibus sebentar. sengaja nak rasa brotherhood neh. indah kowt. 



saya akan insert and delete subjek! 





kereta pak2 kene servis 

neh la resit aku berjolly sakan selama 3 tahun berada di UTM





aku pasti akan menanti jejaka misteri untuk penuhkan kekosongan jiwa aku
hye bakal suami
aku tak tahu kau sedang buat apa sekarang,
mungkin kau sedang tidur, mungkin sedang baring, atau mungkin sedang berusaha keras
aku sentiasa rindu kan kau walau pun tak pernah bersua