heartbeat

Khamis, 1 Januari 2015

Review 2014

Assalammualaikum! Selamat sejahtera kawan -  kawan.

Lagi beberapa jam kita akan masuk ke tahun baru iaitu tahun 2015. Dan banyaklah keyboard warrior kate " hekeleh, awal tahun Muharam taknak lak bangga sambut",  " abang, abang hafal bulan Islam x?",  " ermm errmm,  kejap, ingatkan balik lagu tuh".

Haram jaduh! Kau nasib baik ade group nasyid buatkan lagu tentang bulan Islam, kalau tak, hurrmmpphh, haram jaduh tak hafal gak. Same lah dengan aku neh haaa.

Back to our topic. Biasa aku akan buat review ikot bulan. Tapi, untuk tahun ini, aku nak buat secara keseluruhanlah. Overall, tahun 2014 agak memilukan bagi aku. Kejadian hilangnya MH370,selang beberapa bulan kemudian, peristiwa MH17 pula ditembak angkara pengganas. Bah melanda pantai timur. AirAsia pula mengalami nasib yang sama dengan MAS apabila pesawat QZ85.. aku tak ingat pula nombor tuh. Pesawat terhempas. Sedih dengar.

Kalau berita gumbira pulak, ramai orang kawen ( macam jual ikan kembung kat pasar). Yelah, tahun depan gst, tuh ramai - ramai kawen. Aku je terlepas. Hahahahahaha. Lagi berita gumbira, hurmmphh, hurmmpphh, kedatangan 2 ekor panda gergasi di Malaysia. Aku belum tengok lagi. Tapi ade orang fitnah 2 ekor panda gergasi tuh,  FuWa dengan FengYi. Amboi, kau nak kutuk Wosemah & Jib tuh, kutuklah. Takyah la kutuk panda kiut. Ko jeleskan.

Untuk aku, tahun 2014 neh seronok. Aku dapat kerja baru. Aku dapat beli kereta baru. Aku dapat beli motor baru. Hangout dengan kawan - kawan. Berdua. Jadi dewasa. Jumpa kawan baru. Rindu kak Ika, Yana, Sara, Guna, & Loges. Lepas tuh, aku dapat beli hedgehog. Aku berjaya selamatkan Puntong daripada kene langgar kereta kat traffic light.

Sedih itu diganti dengan kegembiraan. Allah SWT itu Maha Penyayang, Maha Pengasih. Dia tak bagi aku kahwin, tapi dia bagi aku rezeki lain. InshaAllah, set azam lain pulak.

SELAMAT TAHUN BARU 2015 RAKAN RAKAN &  DUNIA.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

sila - silakan untuk berkomen...segala kritikan anda saya amat hargai