heartbeat

Rabu, 4 Mac 2015

Men Effort

Assalamualaikum dan selamat malam. Aku buat entry ini sebelum tidur.

Baca tajuk. Kalau melayukan Usaha Lelaki. Aku ade simpan 1 gambar tentang usaha lelakilah. Aku baru sahaja nampak kebenaran itu.

Kadang -  kadang payah jugak jadi lelaki. Tak tahula, kalau diingatkan semula kisah itu, aku rasa malu sebab mengade2. Tapi mak aku cakap aku react cam tuh sebab di luar kawalan. Diganggu katanya.

Ceritanya, aku sendiri dail nombor dia. Aku tak ingat. Dalam tengah malam camtuh, dia datang dengan pakcik dia. Aku fikir dia tak layan perangai aku yang meroyan. Aku fikir dia takut dengan ayah aku.

Aku terharu, tetapi perasaan terharu tuh hadir esok harinya. Waktu dia datang, aku terpinga, gelak. Aku buntu masa tuh. Otak mula berfikir pada keesokan harinya. Masa tuh, perasaan malu keluar, hahahahaha.

Sebenarnya, aku dah lama tak cerita tentang lelaki dalam blog aku kan? Agak lama, balik balik cerita psm, hahahaha.

Kadang2 aku nak tanya dekat dia, ape perasaan dia malam tuh? Aku nak tahu ape perasaan dia jumpa ayah aku, face to face. Aku perempuan, tak rasa perasaan tuh. Aku cuma merasai perasaan malu, terharu, miahahahaha.

Ouh, ini kowt perasaan Hanis Zalikha. Kejap, apehal kau kaitkan Hanis Zalikha dengan ko. Hanis dilamar dalam Gegar Vaganza. Yang kau die cume datang mintak izin berkawan. Dem!

Untung aku bukan lelaki, tak perlu rasa dup dap untuk berhadapan.

Kepada lu, terima kasih layan perangai wa yang meroyan entah ape ape. Terima kasih sebab akhirnya lu beranikan diri berjumpa dengan family wa. Kita asyik gaduh hal neh. Kita asyik pikir hal neh. Akhirnya kita dapat kata putus untuk terus berkawan. Kalau lu nak berkawan, boleh. Bak kata lu, kalau ada jodoh, tak kemana. Ya, tak kemana mana pon wa. Wa tetap ada kat KL, hidup kat sini. Wa harap lu pon sama. Apa jadi, wa harapkan penerangan yang jujur daripada lu. Apa jadi, wa tak marah. Lu dah cukup bagi wa senyum, ketawa, marah, nangis. Wa sayang lu sebenarnya.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

sila - silakan untuk berkomen...segala kritikan anda saya amat hargai