heartbeat

Jumaat, 19 Februari 2016

Terabai

Assalamualaikum

Selamat sejahtera

Hai

Lama agaknye aku tak merepek dekat blog sendiri. Semalam ke, ke hari apa tah, aku throwback entry aku dolu - dolu. Sezaman Fatin Liyana tengah hot. Sezaman Irine Nadia gigi arnab lagi tagline dia. Sezaman Yuyu Zulaikha petite ( die sememangnya petite). Sezaman abang si Irine Nadia, ape tah nama dia, sebelum kahwin dengan model tudung tuh.

Zaman tuh orang sibuk ber-blog. Aku sendiri join blog neh. Aku create blog sebab aku takde medium nak menulis. Ada blog, aku join.

Selepas itu aku rancak menulis. Orang kata benda yang hot akan suatu masa die sejuk. Dia takkan sepanjang masa panas. Selepas aktif dalam blog, ada Twitter pulak.

Zaman Twitter baru hot kat Malaysia, zaman itu kalau artis reply twit kite, memang screenshot, post kat Facebook. Lepas tuh membahan siapa typo. Serius, itu zaman Twitter.

Dah wujud Twitter, wujud pulak Blackbery, itu phone. Alah, BBM tuh. Mase tuh sibukla kat Twitter screenshot via Blackbery, ape tah, watermark die kartun gigi.

Masa tuh aku pernah saving duit semata -  mata nak beli BB. Kemudian, Whatsupp pulak. Kebetulan gov bagi rebet rm200 untuk beli smart phone, aku pon beli. Telefon pertama aku Ninetelogy.

Lepas tuh muncul Wechat. Haaaa, Wechat lak macam FB, ada moment bagai. People Nearby pon ada, dulu nama lama dia "Near Location".

Maka, itulah alasan tegar mengapa Blog aku semakin bersawang. Maafkan aku. Entah ada ke tak membaca neh.

Sekarang, aku update entry pon dalam phone.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

sila - silakan untuk berkomen...segala kritikan anda saya amat hargai