heartbeat

Selasa, 22 Jun 2010

cuti - cuti malas - sia di terengganu...

setelah memujuk abah aku ( yg mcm merajok mcm bdak kechik ), kiteorg brjaya pergi bercuti ke ganu...tp nk pergi tu..otw tu..tak abis - abis bertempik..

"kiri kiri kiri""straight straight straight"

peninglah aku..tak boleh tidur aku dibuatnya..so, sepjg jln aku g ganu, aku lgsg x tdow..and then entah macam mana boleh plak stop sbb slh simpang..padahal bleh u-turn je bukannya ade divider..tp tu la..kene setempik lagi..smpi je rumah kakak aku yg..err...aku terus mandi dan tidur...hahahaha...

esoknya bangun terus mkn nsik lemak buatan ganu kite..adoi..manisnya tak tertahan..last2 aku minum air banyak2..

and then pergi jalan - jalan kat besut..cari ikan, cari makanan, merasa kepok lekor..hahaha..sedap..sedap..lapo plak aku kat sini...petang tu plak aku mcm sotong tersalai kt dlm rumah tu, panas, last2 aku dok kt pangkin..duk lah situ sampai kul 5..kul 5 masuk mandi..hahaha...malam tu plak pergi psr mlm..nothing interesting..but only one je yg wat aku bengang..de budak2 sane panggil aku anak bandar???

"apasal neh??rse nk mencarut je..mencarut dan belasah bdak hulu tu..BELASAH je bdak hulu tu"

esoknya plak g air terjun..lata belatan..sejok dowh air dier!!menggigil2 aku...

"wey, kita kat LB yeh..bukan LA.."
"hah?pe tu LB?"
"Lata Belatan"

aku n adik aku tergelak mcm org giler smpi bdak2 len panggil kiteorg neh org darat..rasa mcm nak belasah je bdak2 tu...

"belasah je..belasah je..BELASAH je jantan tu!!!"

tapi aku terus mandi dan bermain gitar..sebab aku bwk gitar aku g LB..men gitarlah kerja aku tuh...lpas tuh mlm aku g mkn mee rebus..diakibatkan not my taste ( kte org puteh ), atau BM nye, x kene pd selera, aku tak dpt nk habiskan mee tuh, baby fruit aku, akim ksik habiskan je..x lrt dh sy..esok paginya, last day kt ganu, aku g psr dgn mak n abg Mie, abg ipar aku..aku jumpe beraneka kuih lah..pelik2..akok la, ufo lah..ntahlah..abg Mie suruh beli sumer n rse sumernye..perut aku dh memulas mse tuh n 1 je terlintas difikiran aku, MANIS..semua kuih ganu n kelantan manis..akibatnya perut aku memulas..sakit perut..hahaha...

kt umah kakak aku tuh, ade byk rahsia..antaranya, akak aku yg lyn kucing ganas gler..ade die men baling je ank kucing tuh kt rumput mcm baling bola..nseb tak mati ank kucing tuh,lepas dh baling boleh plak manjakan semula kucing tuh, mcm pyscho dowh..hahaha...aku tak pernah campak kucing aku..apatah lagi nk pukul diorang..tak sampai hati..tp klu mrh2 selalu r...hahaha

sudah, sampai cneh syazyan merepek....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

sila - silakan untuk berkomen...segala kritikan anda saya amat hargai