heartbeat

Sabtu, 28 April 2012

Mohon Maaf

as salam dan selamat sejahtera semuanya. 



mohon maaf sebab tak fulfilled janji aku sebelum neh iaitu update blog sekerap mungkin. jadual sangat packed dan buzy dengan assignment kowt. mohon kemaafan semua. 



well, hari neh sebenarnya, aku menerima satu berita yang sangat mengejutkan. wokayh, mula - mula pagi tadi ada kelas OSHA. kepada semua pelajar UTM Skudai, anda diwajibkan menghadiri kelas yang dikelola oleh UTM SPACE supaya anda boleh grade. cara - caranya ialah mudah sahaja iaitu tekan saje link dibawah ini. kemudian, disitu anda registerlah kelas yang anda inginkan. pastikan anda print slip setelah register ea. sekian, khidmat pesanan daripada salah seorang pelajar UTM Skudai untuk semua pelajar UTM Skudai yang lain. 






dalam kelas OSHA, kiteorang diberi briefing tentang segala safety and healthy dalam opis or kawasan kerja tak kira diluar atau dalam. dia tak kira, sama ada keselamatan tuh mengenai opis atau diri sendiri, contoh macam penggunaan kasut yang lebih proper ke. tak pown, pemakaian topi keselamatn yang sama ada warna putih or kuning tuh ha kalau pergi construction site. eh, jangan ingat aku amek kos GIS, aku tak tahu pape peraturan dalam site. sama aja dong, lagi pown, aku ada basic pengajian kejuruteraan awam tahu. 



lepas tuh, Encik Azahari, die pown showlah gambar - gambar mangsa renjatan elektrik. Ya Allah, ampun! menakutkan, sebab tuhlah aku takut dengan elektrik, sangat - sangat. lepas tuh, lega aku apabila kelas tamat awal, maka cepat - cepatlah berkemas, sebab nak tanggalkan lens neh haaa, after that makan,sebab lapar yang amat kowt. pulak tuh, boleh pulak orang belakang tuh membising, seyes, annoying! aku tak gemar!



petang tuh pulak, Teem ajak aku pergi JJ, sekali daaaa, tengah syok - syok pilih cereal ( aku tak makan cereal, sebab aku tengok cereal tuh macam makanan hamster aku je ), tiba - tiba adik ( ShahBad ) col aku. aku jawab, suara die macam mengah or macam baru abis berlari, tapi gua tahu, adik aku tak berlari. tapi, panggilan adik aku mengejutkan. 



adik aku : tatan! aku nak bagi tahu kat ko neh sumtink
aku : apa? ade orang suke kat ko agi? ( untunglah adik aku kan? )
adik aku : ngengs ko! seyes neh, bende seyes 



aku pulak tengah tengok - tengok cereal agi time tuh. 











aku : ape dienye? ( aku berhenti gelak - gelak )
adik aku : tatan! ko ingat agi x kat TUT ???
aku : haaa ... kenape dengan dia? ingat
adik aku : die dah meninggal dunia



aku terdiam sekejap. innalillah, aku tak jadi pandang dekat cereal, aku punyer terkejut tuh terus teringat segala kenangan aku dengan arwah. even sekejap sahaja waktu perkenalan aku dengan arwah, tapi cukup mengejutkan aku berita tuh. lepas tuh, aku jadi macam blur, macam tak percaya pulak. 



tak sempat aku nak mohon kemaafan kat arwah. Ya Allah, aku mohon, kau tempatkanlah arwah di kalangan roh - roh terbaik, walau bukan nama aku disebut di saat - saat akhir, aku redha dan pasrah, bukan aku pilihan dia. Ya Allah, ampunkan dosa aku, semoga roh arwah dicucuri rahmat. 



agak emo di akhir - akhir entry ini, aku bukan meminta belas kasihan, tapi cuma, berita neh telah menyedarkan diri aku bahawa kematian boleh datang kepada kita pada bila - bila masa. 


gambar hiasan semata - mata



3 ulasan:

  1. datang dari jauh menjenguk belog anda ! nice :)

    http://heartylolipop.blogspot.com/

    BalasPadam
  2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam

sila - silakan untuk berkomen...segala kritikan anda saya amat hargai