heartbeat

Ahad, 1 Mei 2011

10 Harta Karun Syazyan

as salam dan selamat sejahtera kepada semua pembaca


hari neh, secara tiba - tibanya aku nak bercerita mengenai sesuatu yang aku miliki kemudiannya menjadi sangat penting di dalam hidup aku. tanpa kewujudan segala benda tersebut, tak lengkaplah kehidupan aku sebagai manusia neh, :). wokeyh, aku cerita daripada turutan terakhir sekali, iaitu nombor 10.


nombor 10 

rumah ( bakal menjadi hak milik aku neh~~ )



tanpa rumah, bagaimanalah aku nak hidup, aish, macam manalah mak aku nak memasak jugak kan? even kat hutan pon perlukan rumah, at least gua lah. tak caya? aku tengok dalam cerita " Two Brothers ". that tigers have their own home, an old temple in a jungle with their mother. so, terbuktilah manusia sangat - sangat memerlukan rumah, lagi pon rumah tuh kan salah satu keperluan asas dalam hidup kita, :P

nombor 9

handphone Samsung




enfon tuh lah pengganti fon aku ( K530i ) yang hilang, isk, isk, isk, sangat berjasa taw enfon tuh, :P

nombor 8

buku ( anything genre )




aku suka membaca, semua benda kalau boleh aku nak membaca, hahaha. even pembalut bungkus nasi lemak pon aku boleh baca taw, :P

nombor 7 

tafsir Al- Quran



aku beli taw tafsir Al - Quran neh dengan duit sendiri taw. aku harap, aku akan membaca setiap hari tafsir Al - Quran eventhough sehari semuka aku baca. insyaAllah!

nombor 6

sebuah diari berwarna biru




ouhhhh, diari neh sangat aku sayang, dan sekarang neh, diari neh ada kat seseorang. aku dah paksa orang tuh hantor, tah biler nak sampai, agak - agak aku dah kawen, dah ada cucu, mungkin baru dapat diari tuh kowt. aish, teruk betol.

nombor 5

kucing - kucing




hahhahaa, neh memang nyawa aku, takde diorang , aku memang buntu gegiler :P

nombor 4

Honda EX5




hahahaaha, neh motor aku maaaaa. sebab tuh aku sayang giler - giler.

nombor 3

guitar acoustic morrison



wah, sudah semakin ke kemuncak neh, :P. guitar neh memang aku sayanglah, separuh nyawa aku membelinya taw, :P

nombor 2

laptop Acer



even aku dah bagi kat adik aku, aku masih teringat dan masih menyayangi laptop itu , :P

nombor 1

...

...

...

...

...

cubelah teka ~~~~

....

....


....

....


....


dah dapat teka???????? without that thing, susah aku nak buat kerja taw ~~~

...

...

...

...

....


hehehe, jawapannya, laptop Compaq Presario CQ42



sekianlah untuk harta karun milik aku, hehehe, jadi, kepada anda semua, silalah menyayangi segala barang - barang kepunyaan anda sendiri, :P

neh harta karun aku sentiasa ketika di UTM

6 ulasan:

  1. hahhaha!!!lawak ar kad matrik yg lama..huhu

    BalasPadam
  2. harta karun berupa orang tade ke ?
    yang macam ehem ehem tuh ;P
    hehe

    BalasPadam
  3. nad : aishhh, retro tuh, :P, hehehehe

    BalasPadam
  4. gadis bunga : hehhe, die dh bukan hak milik sy agi, maka, bukan harta sy agi, die harta Allah S.W.T, :P

    BalasPadam
  5. gOOd....bak satu kucing ko,boleh?hehe @_@.---> bloG aku cuti sempena eXam. peace no study

    BalasPadam
  6. habistu, blog nie tak masuk senarai harta jugak ke =)

    BalasPadam

sila - silakan untuk berkomen...segala kritikan anda saya amat hargai