heartbeat

Sabtu, 28 Mei 2011

GIS Survey Camp I ( part 2 )

second part untuk GIS survey camp I, tapi yang neh kiteorang ada lawatan ke Ground Receiver Station Temerloh untuk melihat laluan / lintasan satelit di atas negeri Malaysia. secara live tuh aku tengok, ada yang panchromatic, ada yang multi-spectral. apakah itu panchromatic dan multi-spectral??? let me explain a little bit.

a panchromatic image / multi-spectral is about the color, the value of gray scale will representive the color of the satellite image. panchromatic is a black white image and multi-spectral is a color image.

sekian keterangan aku di dalam english, tak de option lain, tak kan tak paham english aku yang band 7 tuh?? hahahahhahaa. so, di bawah, silalah melihat picture - picture yang aku upload neh, :P













































3 ulasan:

  1. jauhnye..kiteorang survey camp dekat-dekat je

    BalasPadam
  2. susah tak survey camp ni akak ? cer citer ..hihi ;)

    BalasPadam
  3. happy nye dia..hehe..sorry la sbb alief lama tak jenguk..alief ada exam dan sekarang exam dah abis.yay!!!

    BalasPadam

sila - silakan untuk berkomen...segala kritikan anda saya amat hargai