heartbeat

Rabu, 12 September 2012

Kisah Latihan Industriku

as salam mualaikum dan selamat sejahtera semua






maaf, lama sangat nak hapdet blog, yelah, aku buzy sangat dengan life aku sampai terabai blog aku neh, maaf, aku lupa yang aku ada pembaca, :) 






hari neh aku nak bercerita tentang kisah latihan industri aku sepanjang 3 bulan neh. well done kepada diri aku sebab berjaya menghabiskan latihan industri dengan jayanya. tersenyum aku dibuatnya apabila teringat kisah - kisah lalu. 






hari pertama adalah perkara biasa jika nampak janggal di opis, hehehe. waktu tuh, aku agak lambat untuk adapt dengan suasana kerja disitu. tapi, apa yang best dan cun nya, aku dapat MC seminggu. wahahahahaha, heaven siooot! padahal guwa MC sebab demam campak. tercampak aku dekat atas katil selama seminggu. dulu, aku praktikal pown cuti seminggu jugak, tapi yang tuh kes eksiden, keh keh keh, lawak betul. 


lepas demam campak, aku terus "dicampakkan" pelbagai kerja di opis, hehehe, takpelah, demi ilmu, aku ambil semua kerja tuh. alhamdulillah, ilmu baru diperolehi daripada kerja - kerja tuh semua. dalam pertengahan merangkak untuk menghabiskan masa praktikal, ade muncul beberapa masalah, dan aku juga mengenali orang baru, means, bukan calonlah. 






senang cerita, praktikal kali neh banyak kerja dan ilmu aku perolehilah, kompem. penuh dah lappy aku neh dengan hasil kerja. eh, report tak start pape neh, ape nak jawab neh? slide langsung tak tengok. tajuk PSM pown takde lagi. 






suasana praktikal kali neh juga berbeza bagi aku. dahulu aku boleh buat perangai sendiri, dekat sini, aku kene jaga imej aku dengan lebih proper. kadang - kadang aku neh degil gedegak, jadi, aku ikowt kepala aku sendiri je. orang marah aku, aku buat dek je. janji, aku setelkan semua kerja aku. inshaAllah. semoga, perkhidmatan aku memuaskan mereka semua di sana. 






tak tipu juga, kadang - kadang, suasana kerja tuh sangat stress, hehehehe, tapi semua orang cakap, tuh adalah realiti dunia yang harus aku hadapi apabila berkerja, jadi, aku tabahkan hati. :). aku bernasib baik dilahirkan untuk terusan independent. 






yang penting, praktikal kali neh banyak mengajar aku perkara baru. banyak pengalaman aku dapat, dan aku seronok. paling penting, aku dah dapat apa yang aku mahu. 

namun, paling sure, sekarang aku gembira, sebab secara teknikalnya, aku discharged daripada sebarang pemerhatian klinik Gynae HSAJB, :). syukur dan seronok tak terkata. cuma, aku nak mintak solution, ada tak penawar untuk orang yang takut darah SENDIRI? adessss!




selamat tinggal, :)



Tiada ulasan:

Catat Ulasan

sila - silakan untuk berkomen...segala kritikan anda saya amat hargai