heartbeat

Selasa, 2 Oktober 2012

Entry Khas

as salam mualaikum dan selamat sejahtera semua, :)



nak minta maaf, sebab tak dapat nak promote entry neh di dalam mana - mana group blog Facebook tuh ea. ini adalah disebabkan saya telah di blok kan kerana tak add kawan atau pun dengan erti kata lain, tak aktif, sekadar bukak untuk baca notification. 



so, nak mintak maaplah dekat budak - budak kelas aku yeh. yelah, hari tuh, aku dah upload note dlm emel kelas, tapi tak dapat pulak nak announce dalam group 4SGG. maaf dipinta. aku di blok selama 5 hari, maka, hari Khamis neh baru aku boleh announce dalam group untuk papehal. 


yeaahhh!!! nak like


so, yeah, entry neh adalah khas di tulis untuk menyatakan perkara di atas. fulmaakkk! terasa macam press conference dengan wartawan daripada media lah. minggu neh adalah minggu untuk submit bidang dan sedikit ringkasan tentang kajian untuk PSM 4SGG. 



tak tahu apa itu PSM? PSM ialah Projek Sarjana Muda, projek khas untuk mereka yang sudah masuk ke tahun terakhir atau final year. untuk pemahaman lebih, di dalam English, FYP, Final Year Project. PSM neh kira perkenalan kepada research la dekat kita - kita neh bagi sesiapa yang mahu sambung ke Master kelak. aku rasa, aku tak mampu nak sambung sampai ke Master, kerja dulu, timba pengalaman. 




ouh, bagi sesiapa yang masih tidak mengenali saya atau aku, ( ehem, guna Kata Ganti Diri Pertama yang lebih proper ), saya merupakan pelajar tahun akhir untuk Jabatan Geoinformatik di Fakulti Geoinformasi dan Harta Tanah ( FGHT ) di Universiti Teknologi Malaysia Skudai Johor. ada yang tak mengenali saya, hehehe, especially Nadirah Farhanah Ohsem punya kawan. inshaAllah, saya masih lagi sedang mencari - cari bidang kajian yang masih saya minat untuk di kaji untuk PSM ini. bukan mudah ye untuk menjadi final year student, walau bagaimana pun, perkara ini harus dihadapi oleh mana - mana pelajar tahun akhir yang mengambil degree. 


yes, gambar neh kitar semula daripada entry raya


tetapi, final year bukan bermakna saya sentiasa berada di hadapan komputer, duduk di dalam postur badan ' C ' dan memakai spek mata untuk silau. ini bermakna, final year neh, banyak perkara perlu di peroleh sebelum bakal meninggalkan negeri Johor yang besar. antaranya ialah : 



  • menjejakkan kaki ke JPO ( jangan gelak deeeyhhhh!!! )
  • menjejakkan kaki di Puteri Harbour ( tak perna pergi lagi Tebrau weyhhhh )
  • menjejakkan kaki ke Nusajaya dan setempat yang lain
  • bergambar dengan semua budak kelas aku
  • bergambar dengan lecturer - lecturer aku
  • jogging sampai ke kolej kat belakang - belakang sane
  • menghabiskan PSM I dan PSM II dengan jaya dan tepat pada masanya
  • menjilidkan PSM
  • mendapat sign Supervisor
  • tenang ketika presentation, inshaAllah




semua perkara di atas harus di kecapi before pergi meninggalkn Johor dan kembali semula ke rumah di Kinrara ini. it will be the great moment. ( sudah berangan - angan )



okayh, diharapkan, penerangan di atas, sedikit sebanyak memberi beberapa informasi pasal saya yeh. sekian, terima kasih, kerana saya perlu membuat sedikit research di dalam internet mengenai tajuk saya, iaitu LIDAR. 


2 ulasan:

  1. LIDAR? *gulp* kan ke lidar paling susah nk dpt data. kalo dpt ok la.

    geoinformatik ek? awk punya senior dua orang skang jd classmate sy. :) maybe awk kenal kot. girls.

    BalasPadam
  2. nizam : sy x knl cnior2 sy, hahahha, x kirela, die femes ke x, pandai ke x, bhahhahahaha, :D

    eyup, sy buat tajuk psl LIDAR, data sememangnya sudah ada, drpd lect, lect tuh mmg bidang LiDAR, hew hew hew

    BalasPadam

sila - silakan untuk berkomen...segala kritikan anda saya amat hargai