heartbeat

Sabtu, 31 Mac 2012

Kenapa Ikan Tak De Lidah

as salam dan selamat sejahtera. 



minggu neh buzy sangat dengan kerja, sampai tak ter-update blog aku dibuatnya. hanya mampu view sahaja setiap hari. dengan hari Isnin yang pack sampai ke pukul 6 petang. walaupun hari Selasa kelas hanya 2 jam iaitu pukul 11 sampai pukul 1, tapi kerja yang ada menyebabkab aku rush hour buat kerja. sekali daaaaa, boleh hantar next week, tetapi aku masih rasa beban. 

sedap tak?? terliuh tak??? tengok, ade lidah tak?

hokayh, kembali kepada tajuk, kenapa ikan takde lidah? aku pown pelik gak, masa aku kecik, aku suka bukak mulut ikan, lepas tuh aku cube tarik lidah, sayangnya, aku perasan takde lidah. persoalan tuh aku biarkan sehinggalah aku besar dan akil baligh sehinggalah mampu digelar sebagai isteri orang, cuma belum mampu bergelar, sebab takde calon lagi. 



cuba korang pikir, kenapa ikan takde lidah?? ke tak pernah terfikir? aku terfikir, tapi sekejap je, lepas tuh aku mula fikir nak makan apa. hehehehehe, tapi aku tak berapa minat makan ikan kat UTM Skudai, or makan kat luar, jarang aku pilih menu makan dengan ikan. tak kiralah, ikan masak kukus ke, ikan masak sambal, ikan bakar ke sekali pown, aku tetap tak minat kecuali kalau dekat rumah. dekat rumah, kalau terhidang ikan kembung goreng sekali pown aku tetap akan makan. cuma aku tak minat pandang ikan yang banyak duri, ape ikan tuh? aku lupa, ikan tuh sedap kalau kita bakar je and cicah dengan air lada. haaaaa, ikan terubuk, taaarraaaaaa. bhahhaha, cakap makan, memang perut aku lapar sekarang neh. 

aku gerenti, peminat ikan terubuk bakar musti terliuh air liuh beb

wokayhlah, aku pown sebenarnya baru tahu jugak kenapa ikan xde lidah neh. kesiankan kat aku neh? dah 23 tahun hidup, neh baru tahu, mashaAllah. dont worry, kita hidup harus belajar. 



rupa - rupanya, ikan takde lidah neh ada kaitan dengan kes iblis diusir daripada menetap syurga yang diakibatkan tak menuruti perintah Allah S.W.T. selepas iblis di usir, makhluk pertama yang dia jumpa ialah ikan, sebab iblis turun ke laut dulu di Bumi. iblis menceritakan perihal buruk tentang Nabi Adam A.S kepada sang ikan, lalu sang ikan pown sebarkan berita palsu itu dengan cepatnya. oleh kerana Allah .S.WT. tak suka, maka lidah sang ikan pown ditarik.



begituhlah cerita teladan yang mahu aku sampaikan. oleh itu, jagalah pertuturan kita seharian, jangan sampai kena tarik nikmat lidah kita tuh, tak dapatlah nak rasa masakan kita karang, hehehehehe. cerita neh aku dapat daripada 1 blog. nanti aku letak link dia dalam entry neh, paling bawah sekali. 



tapi masa aku kecik dulu, aku buat andaian tahu kenapa ikan takde lidah. laut tuh kan masin? so, ikan takde lidah untuk merasa masin, kalau tak, nanti daging ikan tuh rasa masin, kah kah kah, itulah andaian aku zaman kechik - kechik. bhahahahahahahahahaaaa. 



jadi, lepas neh ada yang nak makan ikan tak? makanlah ikan patin, orang cakap sedap, tapi aku tetap tak minat. 



neh linknya : http://www.borakkosong.com/2010/07/kenapa-allah-menghilangkan-lidah-ikan.html?spref=bl

Ahad, 25 Mac 2012

Jom Shopping Online!!!

as salammualaikum dan selamat sejahtera. 



hari neh, seperti yang dijanjikan di dalam twitter, aku akan promote pages Facebook kawan - kawan aku yang meniaga online. yeeeeaaahhhhh! shoping online, kepada sesiapa yang suka shopping online, seperti aku, silakan melihat kepada beberapa page yang aku promote, tapi ade sesetengah yang korang kene add, sebab diorang buat account, bukan fanpage ( macam aku, hehehe ). 



ada kelebihan kita shopping online, salah satunya, kita tak perlu beratur bagai nak rak kat kaunter tuh haaa, lagi - lagi kalau korang dapat cashier yang baru belajarkan?? mesti korang kat belakang mengumpat - ngumpat. you dont dont lie to me, hehehheeeee. ada experience maaaa



lagi 1, shopping online neh tak payah keluarkan cash, so takdelah nampak duit not rm50 tuh diserahkan ( secara menggigil ) kepada cashier. ouuuhhh! =.=" aku ada satu tabiat buruk, aku suke cium bau duit, lepas tuh baru bagi kat cashier, or sesiapa je lah, hehehehe. 



setiap kelebihan, harus ada keburukan, cuma kita kene pandai - pandailah kannn??? aku pown selalu shopping online, biasanya aku nak beli lens or pakaianlah. 



orait, orait, orait, musti korang tak sabar kan?? sila tekan link ea, :)




list pertama : 

O' Bello Belle

kawan aku yang neh jual perfume, kain, and VCO, yang pemes tuh, hehehe.

antara barang - barang yang dijual



Dira House

yang neh banyak jual baju, cardigan, clutch, kiranya aksesori wanita

antara contohnyalah




Look So Honey

yang neh sama je, jual pasal aksesori wanita, shawl, dan sebagainya

contoh :)




Selendang Warna - Warni

owner page Selendang Warna - Warni

yang neh, korang bolek klik like, hehehhee



Iqa Creation 

yang neh jual VCO, and shawl jugaklah

owner Iqa Creation



care nak pergi ke page mereka??? cube gerakkan cursor tuh ke mana - mana gambar, kalau keluar tapak tangan ( bukan pointer ), haaaa, tekanlah, terus ke page mereka, jangan risau, keh keh keh, tapi sebelum tuh, likelah page tuan punyer blog dulu, bhahahahaa, baik punyer promote neh, takdelah, gurau - gurau saje, hokayhlah, nak memasak neh. 


selamat ber - shopping semua, :)


Rabu, 21 Mac 2012

Wordless Wednesday #3

as salam mualaikum dan selamat sejahtera




tahniah kepada yang berjaya, yang tidak berjaya, ini bukan pengakhiran hidup korang, tetapi permulaan untuk menunjukkan yang korang boleh!

 

Khamis, 15 Mac 2012

Ketawa Unutk Hilangkan Penat

as salammualaikum dan selamat sejahtera semua, :)



semalam aku menaip pasal cerita di Sekolah Lukman Hakimkan?? hari neh, aku nak bercerita mengenai beberapa part yang mungkin lawak ( bukan untuk gelak - gelak sampai tak ingat dunia ). kita gelak - gelak untuk hilangkan tension. almaklumlah, akak neh study kat UTM tensen sangat, :). 



sepanjang program tuh, memang ada je kisah lawaknya. yang paling fresh sekali ialah denda - denda untuk abang KO mereka. aku listkan semua kisah lawak ea, :)



  • aku hilang idea macam mana nak berkenalan dengan group sendiri. almaklumlah, berdebar mendapat adik - adik baru. sampai nak ingatkan nama sendiri pown berfikir lama. 
  • adik - adik neh jenis tak sabar taw. ada sekali, time tengah berebut ambil air, masa tuh hingar - bingar. sekali, lalu je si Rauf ( KO ), terus jadi senyap. aku heran, rupa - rupanya pusing, tengok - tengok si Rauf atas pentas dengan muka ketat dia. 
  • sewaktu sesi perkenalan fasi - fasi, si Rauf, menahan gelak dengan abang Kachak and abang Nsem. memang lawak diorang memperkenalkan diri, so Rauf yang tengah lalu lalang tuh berlari menyorok dekat belakang, gelak berdekah - dekah. hahahahaaa. 
  • aku tersalah adik, hehehe, sorry! 
  • aku tertidur sampai terhantuk kepala dekat kerusi, sangat sakit, masa tuh YB tengah berucap. entah macam mana, mata neh berat sangat sangat sangat sangat sangat, aku tertidur, nasib baik cameraman tak berjaya snap picture aku tengah tidur. 
  • KO kene denda kaw kaw punye, terbaik! 
  • asalnya, kami ( fasi - fasi ) nak lead senaman aerobik pagi Ahad tuh, last - last, adik - adik neh yang lead, berpeluh aku ikot diorang bersenam. 
  • menahan diri daripada memegang mic. kenapa? sebab aku alergik dengan mic, nanti kerjanya menyanyi je, kalau suara sedap takpe, hehehe. 
  • batry camera si kaia boleh habis pulak masa tengah syok syok snap. posing baik punye, sekali, bateri mati, adoiii =.="
  • batry camera aku pown kong!!!! yang king kongnya, aku ade batry stand by, tapi lupa nak masukkan dalam vest =.="
  • semasa menjadi penyambut tetamu, aku sebenarnya tak nampak apa - apa, silau sahaja. 
  • yang sebenar, semasa sepanjang program berlaku, pandangan aku tak seberapa baik, lagi - lagi waktu malam, aku cuma nampak warna kuning di dahi adik - adik neh and aku cam melalui suara mereka. 
  • paling lawak, aku nak sapu tepung kat muka adik - adik neh, tapi badan aku yang penuh dengan tepung, macam mana tuh?? sila terangkan


tuh la perkara yang agak menggelikan hati berlaku. bila teringat, aku memang sengih sorang - sorang je. kadang - kadang, kalau lecturer mengajar kat depan, kepala aku agai merewang, hehehe, lalu teringat kat Prokid, hahahhaa, macam tuh la aku. standartlah, aku neh memang cepat merewang, hahahaaaaa. 

neh masa kat Sekolah Sri Aman
neh la present, sila lihat pada eye bag tuh???

 

Rabu, 14 Mac 2012

Prokid Sekolah Lukman Hakim Felda Lok Heng

As salammualaikum dan selamat sejahtera. 

Lama dah aku tak menulis dalam blog aku neh. Ohmai, perut aku sakit, aku tak tahula kenapa kan? Perut aku neh asyik sakit je dari semalam agi. Tensenlah! Naik jerawat ini macam. Hokayh, hokayh, aku taknak distraction. 


Well, minggu lepas, 9,10,11 hb 3, aku ada join 1 program KTDI ( dulu Kolej 11 ) iaitu PROKID. Alah, yang jadi fasilitator tuh??? Tahun lepas aku pergi Sekolah Sri Aman, so, tahun neh aku pergi Sekolah Lukman Hakim, Felda Lok Heng. Felda tuh kat Kota Tinggi. Rugi siapa yang tarik diri, student kat sekolah tuh sangat sporting. Siap buat fanpage agi tuh untuk kakak or abang fasi kesayangan mereka. 




Orait, before aku proceed kepada cerita yang lebih lanjut, aku mahu beri amaran. Entry kali neh lebih panjang daripada entry sebelum ini. Entry ini juga dipanjangkan sebab gambar – gambar yang akan aku attached. Rasa – rasa tak mampu nak habiskan bacaan, bolehlah tekan “ X “ kat atas tuh, hehehhehe. 


neh hari kedua sebenarnya, hahaha
 

Hokayh, aktiviti tersebut bermula pada petang Jumaat ( 9hb3 ), dimana, kami, fasi – fasi sampai dalam pukul 4 petang macam tuh. Sekolah tuh atas bukit, so, agak cantik permandangannya. Warna cat sekolah tuh pown boleh tahan, kalau tak salah aku, warna kuning and oren. Sampai – sampai je, terus kepada acara penyerahan murid sekolah. So, masa tuh boleh dikatakan agak eksaited, dan aku dah start pakai vest warna biru tua. Selepas acara penyerahan, aktiviti pown bermula dengan operasi spot check! Bhahahhaa, sebenarnya, aku tak sampai hati nak meraba anak dara orang. Aku tengok, murid – murid ( selepas neh aku akan panggil mereka adik – adik ) pown macam geli – geli kene sentuh gtuh. Aku cuma melakukan tugas aku. 


tuh dia group aku, posing, memang hebak


Bermulalah peranan aku sebagai fasi setelah ketua fasi mengagihkan kumpulan. Aku dapat 6 orang adik perempuan dan 3 orang adik lelaki. Partner aku untuk sepanjang 3 hari itu ialah Kaia, seorang pelajar tahun 1 kalau tak silap aku. Bukan dari fakulti yang sama dengan aku. Nama sebenar dia ialah Zakaria. Silalah berkenalan kalau mahu tahu lebih lanjut. Untuk malam itu, sekadar sesi pengenalan dengan kumpulan masing – masing. Adalah sedikit membuat cheers dan semua adik harus memakai headband berwarna kuning di kepala mereka. 



Sebenarnya, aku agak nak ketawa bila tengok diorang kene pakai headband tuh. Dah semua aku tengok pakai, ikat dekat kepala. Warna kuning pula tuh, kalau diorang semua berhimpun dekat astaka tuh, memang macam Perhimpuan Bersih 2.0, hehehheheeee, just joke around. Ouh, lupa pulak nak memperkenalkan adik – adik aku. Ada 9 orang semuanya, Aini, Fath, Ira, Iemah, Izzati, Maisarah, Ulik, Bari, dan John. Yang John neh paling aku nak gelak, sebabnya, nama panggilan dia jauh beza dengan nama sebenar dia. Hahahahhaaaa. Overall, adik – adik aku sangat baik dan mendengar arahan.



mereka neh la


Hari kedua, bermula keseronokan. Pagi merupakan aktiviti Explorace. Dalam aktiviti tuh, ada beberapa check point yang harus setiap kumpulan tempuhi sebelum berada di penamat. Aku kena jaga check point yang namanya “ Slamdunk “ iaitu tempat orang bermain bola keranjang ( sebenarnya tuh gelanggang main bola jaring ). Bhahahhaa, yang neh aku nak cerita. Kat situ, diorang kene angkut gula – gula dalam mangkuk yang telah kiteorang campurkan tepung jagung + tepung ubi ( kowt ) bersama dengan air. Hambik kooo! Sambil diorang tiup ( dah likat macam tuh nak tiup hapekan? ) kiteorang sapu masker ( tepung + air ) ke muka mereka. Bhahhahaha, memang hantu tepunglah diorang semua. Kalau tengok, dah macam winter sonata. Siapa si tukang sapu masker tuh? Siapa lagi kalau bukan si fasi – fasi, hehehehe. 


ko lihat tuh? masker terbaikkk

neh aku tak ingat group mana, tapi memang best kenekan diorang

semua happening, takde yang marah

aku tak buat kat group aku, =.="

fath kene, aku tukang tangkap gambar jew

dah macam lukisan aku wat, =.="


Petang tuh pulak, diikuti dengan aktiviti telefon buruk. Aktiviti neh ialah aktiviti dimana adik – adik akan  menyampaikan mesej secara berangkai. Aktiviti neh yang lawaknya bila mesej tuh dah sampai ke orang hadapan. Serius jadi lawak habislah. Yang belakang semuanya betul, tapi bila sampai ke orang hadapan, memang berterabur, hahahaha.  Kebanyakan aktivit berjalan dengan lancar, maybe sebab mereka mendengar arahan, sebab tuh semua aktiviti kelihatan smooth je. Malam tuh pulak aktiviti meluahkan masalah. Memang banyak masalah yang mereka hadapi, aku sangat – sangat bersimpati dengan mereka. Nak tolong, tapi apekan daya, aku mampu menjadi good listener sahaja. Namun, aku boleh tolong, iaitu menyimpan rahsia itu sama – sama. Aku turut sama – sama menangis ( hey! Air mata aku bukan palsu, real taw ) dengan adik – adik aku. 



posing, :) bersama dengan partner aku




Keesokan paginya, akak – akak fasi agak mental. Hahaha, tak tipu, termasuk aku sekali mentalnya sekali. Yelah, nak berpisah dengan adik – adikkan??? Hahhaaaa. PROKID berakhir pada pukul 6 petang. Setelah habis sesi autograph ( sesi neh paling aku lemah, sebab aku jeles orang lain banyak je peminat, hahaha ). 



Bus sampai dalam pukul 8 malam. Boleh pulak kan adik – adik tuh semua blok taknak kasi bus kiteorang gerak. Adik, jangan buat macam tuh. Abang – abang and akak – akak rasa sedih dan terharu sangat – sangat!!!! Siap ada yang ikut bus tuh and ade adik yang eksiden. Serius rasa nak keluar air mata neh taw bila dapat tahu sampai tahap macam tuh sekali adik. Adik – adik Lukman Hakim memang Lebih Hebat. 





Well, akak ada sedikit ucapan taw untuk adik – adik kat Lukman Hakim.

kalau tak nampak, tarik cursor, highlights text tuh, :)



“ adik – adik sangat beruntung ada program macam PROKID, dapat menambah semangat dan jati diri. 1 permintaan akak, akak taknak adik – adik habiskan masa depan adik dengan perkara sia – sia. Akak taknak adik semua pilih jalan yang salah. Kalau sekali pown adik takde rezeki nak berjaya di dalam pelajaran, ade lagi jalan lain yang lebih baik yang boleh adik ambil, jangan singkatkan pemikiran adik. Well, akak percaya adik – adik akak semua neh pandai berfikirkan? Buat keputusan yang terbaik dalam hidup adik. Mana yang tahun neh dia SPM dan PMR, akak ucapkan good luck and all the best for you! Lupakan seketika masalah hidup adik, focus on your study, inshaAllah, adik boleh mencapai kejayaan adik. Akak doakan kejayaan adik. Doakan juga kejayaan untuk akak – akak dan abang – abang disini. inshaAllah, ada masa, kita berjumpa lagi. Ada 3 perkara di dalam hidup ini yang kita tak boleh jangkakan daripada Allah S.W.T , iaitu rezeki, maut, dan jodoh. inshaAllah ada rezeki, kita semua akan bertemu semula. “



Tak sempat nak berucap, just mampu menulis dalam blog, harap – haraplah ada wakil dari Sekolah Lukman Hakim yang baca tuh ( harapan yang tinggi, hehehe ). 




Haaaa, kepada blog readers yang lain, memang panjangkan entry aku kali neh? Aku dah cakap, degil nak baca sampai ke last perenggan, hehehehe. Well, aku rasa, Kota Tinggi memang best kowt? Hari tuh FYE pown dekat Kota Tinggi jugak. Memang seronok, lepas tuh PROKID dekat Kota Tinggi, hhhuuurrrmmmmm ( dah pikir nak cari jodoh dekat Kota Tinggilah teww ), hahahhaaaa. Hokayh, sampai disinilah aku nak bercerita tentang aktiviti PROKID neh. 


Rabu, 7 Mac 2012

Wordless Wednesday #2

as salam mualaikum dan selamat sejahtera



sekarang pukul 1.06 pagi untuk tarikh 7hb3tahun2012

Ahad, 4 Mac 2012

Mini Zoo

assalammualaikum dan selamat sejahtera

hari neh tak tahu nak bercerita tajuk apa. tapi nak berkongsi sesuatu, hehehee. iaitu aku nak berkongsi dengan korang mengenai haiwan yang aku bela. 


kiri ( atas ) : markona, garang, and hemo
kiri ( bawah ) : tuxedo, vindu, luna




hamster pertama aku bela, nama dia hemo - hemo


die memang suke tidur mcm kene renjatan letrik

hamster neh aku baru nak belajar membela. cuma aku selalu takde untung nak bela hamster betina, selalu mati.

dah macam mini zoo pulak. aku ada mak kucing, bapak kucing, anak kucing, and hamster. so, rasanya, aku boleh buka mini zoo. aku boleh bagi kemasukan free. bahhahahaaa, merepek tol!


Jumaat, 2 Mac 2012

Wedding Planning


Assalammualaikum dan selamat sejahtera semua. 


Hokayh, hari tuh aku dah troll korang, aku mintak maaf dan ampun dan sebagainya. Aku cume berniat untuk bergurau, yelah, bosan time tuh, tuh yang buat entry yang mendebarkan semua orang. Well??? Aku minta map dan ampun untuk segala – galanya. 


Korang marah lagi kew?? Hehheee, jangan marah~~~ rileks maaa, aku bergurau, kite stress, maka hilangkan stress tuh yeh.  Hurrrmmm, hari tuh aku ada bercerita pasal kisah romantiskan?? Hari neh aku nak bercerita pasal sesuatu yang berkaitan dengan entry yang troll tuh, hehehee. Aku nak bercakap pasal perancangan perkahwinan aku. 



Heeeyhhh! I bukan gatal yehhh, kang aku nyanyi lagu Be Mine – Tasha Manshahar tuh. Well, setiap wanita di dalam dunia neh akan sentiasa memikirkan ( maksud aku berangan – angan ) tentang rancangan perkahwinan diorang. Maksud aku ialah seperti memikirkan tema perkahwinan, nak buat kat mana, nak baju warna apa, nak buat pukul berapa dan sebagainya ( tapi tak pernah memikirkan bajetnya ). Kalau ada yang advance, mulalah fikir nak bajet pulak ( tuh kalau dah tahap serius yang tak seberapa lagi ). 



Tapi ada juga yang kata “ ringkas pown takpe, yang penting, kita dahulukan perkara wajib “. Orait, aku taknak sentuh hal hukum – hakam neh, sebab pengetahuan aku tak tinggi untuk menjawab semua persoalan tuh.  Ada juga yang kata “ buat apa nak tiru retis “, hahaha, apelah, daripada artis terus jadi retis. Hokayhlah, tuh sebahagian pendapat orang ( yang berjaya aku korek – korek, gali – gali, and then timbus semula ). 



Lain pulak dengan pendapat aku. Aku seboleh – bolehnya taknak bajet mahal – mahal ( karang laki aku pergi buat pinjaman dengan shark loan ), kalau bolehlah, bajet tuh sedang – sedanglah dengan simpanan ( padahal simpanan takde, hangan – hangan Mat Jenin ). Lama dah aku plan taw, sejak aku sekolah menengah ( masa tuh cikgu tak masuk dalam kelas, so aku dengan geng mula ber-kepochi ). 




Antara perancangan aku ialah, aku nak buat 1 montaj taw. Masa tetamu tengah makan – makan tuh, mereka semua disajikan dengan tayangan montaj. Montaj tuh, aku nak isi dengan gambar – gambar aku and hubby aku daripada baby sampailah saat perkahwinan aku tuh. Lepas tuh, nak selitkan video yang dilakonkan semula oleh sesiapa ( nak pikir duit upah pulak ) and edit, masuk dalam montaj tuh. Musti tetamu akan terhibur dengan tayangan montaj tuh, hehehehe ( dah berangan neh time menaip entry neh ).



Lepas tuh, aku bajet, aku nak buat shoot gambar dekat tempat hijau – hijau. Dekat situ, aku nak posing habis, dengan hubby akulah ( kesian laki aku, kene jadi fotogenik ), yelah, hijau – hijau kan tenang, seronok tuh. Pasal tema pulak, aku nak tema warna, hehehehheee, aku nak warna cokelat. Baju pengantin nak warna cokelat, kasut hitam, jenis makanan pulak, sudah semestinya nasi minyak, tak sah orang Melayu makan hidangan selain nasi minyak semasa hari perkahwinan. Beg goodies pown aku nak warna cokelat jugak. 



Design kad kawin? Design kad kawin, aku tak fikir lagi, tapi kalau boleh, aku nak yang simple, dan mudah orang nak sampai ke destinasi tuh. Peta harus betul ( mentang – mentang budak GIS kan?? ), sebab boleh mendatangkan masalah kalau peta salah. Warna cokelat jugak, hahahahahaa. Tapi, aku ade buat kelainan sikit dekat kad perkahwinan, untuk orang ramai, aku gunakan kad yang ringkas, untuk family dan sanak saudara YANG TERDEKAT ( aku caps lock sebab aku neh banyak sedare, yang tak kenal pown ade jugak ), aku akan design yang molek – molek sikit. Untuk diorang special.


Design untuk pelamin??? Ouh, aku tak fikir yang tuh pulak, susunan meja?? Ouh, kejap, kejap lagi aku fikir. Bajet tetamu? Bajet makanan???? Tempat nak buat???? Dalam dewan or luar dewan???? Need air cond or not?????


HAH SUDAAHHHH!!!! CHEESSSSSSS!!! BALIK MAKAN KEK SECRET RECIEPE LAGI BESTTT!!!!!



Susah jugak nak plan kahwin neh, ingat senang, setakat, conceptual design tuh masih mudah lagi. Boleh dicapai dek akal neh. Apabila masuk ke logical design, mulalah aku merapu – rapu, neh nak masuk pula physical design kann?? Hahahhaa, takpelah, dah mula mencapai conceptual pown dah kira bagus.


Lepas neh, kene fikir duapulohempat kali untuk berkahwin, banyak tugas, tengok status kawan – kawan aku dekat FB pown dah tahu banyak perkara harus disettlekan untuk mengecapi malam pertama ( oouuppss! ) tersebut tanpa sebarang keresahan. Bak kata Jejaka Anggun dalam twitter, kene fikir 25 kali dulu. 



Well, setakat tuh aku mampu menulis pasal wedding planning neh. Hehhee, jumpa lagi, salam.