heartbeat

Rabu, 2 Januari 2013

My Soldier


Buat awak di luar sana, mungkin sudah kembali ke Kem Majidee untuk mendaftar, untuk jadi Koperal. Saya sangatlah sakit hati, tetapi hari neh, saya ingin bercerita.




Ketika ada rakan rakan saya bercerita, mereka tidak percayakan kekasih hati mereka, saya disini pulak sentiasa mempercayai awak. Siapa lagi memerlukan kepercayaan awak, jika bukan daripada saya.

Semasa rakan rakan saya berborak dengan kekasih hati mereka, saya sentiasa memandang telefon dengan harapan awak akan call saya pada waktu itu.

Apabila melihat SMS awak, saya cepat – cepat membalas walaupun awak takkan balas lepas tuh, tidak pon awak balas lambat.

Saya sengaja tidur lambat, menunggu panggilaan awak pada pukul 3 pagi, hampir setiap malam saya menunggu.

Awak call saya pukul 3 pagi, dan setiap kali awak tanya saya sedang buat apa, saya akan cakap “ tengah tunggu awak call “.


Saya senyum bila rakan – rakan saya cakap boyfren dia milik dia, saya cuma cakap awak hak milik Allah, Kerajaan, dan orang awam. Awak berkhidmat untuk Negara, mempertahankan kedaulatan Negara, mempertahankan keselamatan orang awam dan termasuklah saya. Saya bangga mempunyai kekasih seperti awak.

Awak cakap awak akan jaga saya, takpe, cukuplah awak jaga Negara yang saya tinggal neh, seolah – olah awak menjaga saya juga.

Saya sengaja call awak, sebab saya rindu, tapi bila call, saya saja cakap menyampah dekat awak.
Saya sentiasa kuat, sebab saya taknak awak fikir saya tak boleh hidup tanpa awak.

Awak cakap dekat saya “ Abang sayang Awak “, saya hanya mampu balas senyuman, saya taknak harapan.

Satu saat itu, saya ambil keputusan tinggalkan awak tanpa sebarang khabar berita. Awak masih call saya, tetapi saya biarkan. Hati saya hancur, menangis. Tak tahu kenapa saya buat macam tuh.





Sekarang, saya gembira dengan kehidupan saya. Maafkan saya selama kita berhubungan ini. 






8 ulasan:

  1. Balasan
    1. sedeyh sebenarnye nad, tp kene hadapi dgn tabah dan senyuman sentiasa di bibir

      Padam
  2. Yes u have to be a strong women to love a military man..

    BalasPadam
    Balasan
    1. thank you, i guest that im not enough to fall in love with military man, :)

      Padam
  3. Pada saya awk x sepatutnya tinggalkan dia kalau dia baik pada awak, sebab menjadi kekasih sorang tentera patutnya berbangga kerana kekasih kita berkhidmat demi negara. Awk kena tau, tentera juga perlukan teman dan perhatian. Kalau awk tinggalkan dia, mcm mana la boleh dia berjuang dengan sokongan kuat di belakang dia dah takde, Saya cuma memberi pendapat. Fikirlah elok2...

    BalasPadam
    Balasan
    1. yes, ramai org ckp mcm tuh kt sy, kenape sy tgglkn die sewaktu die berada di dalam hutan,

      rmi yg bertanye, kenape sy tgglkn die? adekah sbb die xde mase melayan sy? adekah sbb die terlampau bz? mungkin faktor usia, pangkat dan sebagainya.

      rather than answering those Q, sy sekadar mendiamkan diri, n sy fikirkan semula kenape sy tinggalkan die,

      sy sendiri takde jawapan yg sah kenape putus,

      tp rsenye, sy nak buat keputusan utk diamkn diri shj, :)

      sy percaya, die mampu pergi jauh tanpa sy disisi, :)

      Padam

sila - silakan untuk berkomen...segala kritikan anda saya amat hargai