heartbeat

Sabtu, 20 Disember 2014

Prairie Dog

Hye! Assalammualaikum!

Semalam pergi pet store. Aku ternampak prairie dog dan ferret! Ahmaigad! Diorang memang comel. Apekebendenya alah tuh? Korang neh musti tengok Astro Citra je kan?

Tuh la, sekali - sekala kene tengok Discovery Channel. Hari itu aku tengok Secret Files ( Discovery Channel ) episod Secret Russian File. Ada salah seorang doktor militari diorang buat kajian untuk hidupkan balik bende dah mati taw. Dia buat kajian ke atas anjing, ada yang dia sambung kepala anjing jadi 3 kepala, ada yang 2 kepala. Monster weeeyhhh! Seriau aku tengok, aku pulak tak sanggup tengok anjing tuh berkepala 2.

Bukak Animal Planet, ada banyak dokumentari menarik kita boleh tengok. Aku suka tengok Bad Dog, 101 Cats, Animal Renjer kowt tajuk dia. Best, tak rugi tengok. Ye, aku taw, harganya mahal giler babeng, tapi berbaloi. Aku ada tengok cerita pasal Komando Tentera kita Malaysia kat dalam National Geographic. Bagus, membuka mata kita sikit. Aku ada gak subscribe MTV, Animax tuh semua. Itu yang mahal semacam, tapi berbaloi.

Okayh, berbalik kepada Prairie Dog dan Ferret. Ferret tuh kalau korang ade tengok cerita Beastmaster, ingat tak ada haiwan yang ikot Beastmaster tuh? yang comel bunyi - bunyi tuh? yes, itulah ferret. Ferret sangat comel. Harga boleh menjangkau sampai ribuan ringgit bergantung pada breed. Aku tengok harga Prairie Dog dalam 5 ratus lebih. Prairie Dog bukan anjing, tapi tupai tanah. Yes! Tupai tanah yang kerjanya korek tanah. tinggal dalam tanah, boleh dijadikan sebagai pet jugak.

Kenapa nama dia Prairie Dog? sebab dia gali tanah macam anjing, thats why nama dia Prairie Dog, hehehehehe.

Sebenarnya aku mencari landak hedgehog, tapi sayangnya sudah habis stok, haddoii. Mengigau aku, sediakan dulu rumahnya la ye.



ini Mozila Firefox, hahahah! Tak lah, ini Fox, Red Fox kowt.

ini kucing nade - nade, hehehehe.

ini cougar, sedara - mare dengan cheetah, puma tuh sumer, kire nenek moyang kucing nade - nade kat atas tuh

inilah ferret kawan - kawan!

ini prairie dog yang kepenatan korek tanah, cari emas untuk tuan dia, hahahaha!



aku suka haiwan, hahaha, sebab tuh suka pergi pet store, cari pet store.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

sila - silakan untuk berkomen...segala kritikan anda saya amat hargai