heartbeat

Sabtu, 6 Disember 2014

Thinspiration

Hye! Selamat sejahtera, assalammualaikum.

Baca tajuk, macam nak ajak kurus je kan? Takde la, orang macam aku neh la paling malas nak korbankan makanan. Aku siap pernah tinggalkan orang sebab lapar, sebab prinsip aku ialah "kita mesti makan".

Cuma tadi aku ada tengok movie kat astro, channel diva 702, tajuknya "Thinspiration". Kisahnya ialah Hannah Warner taksub nak kurus, so dia masuk website "Thinspiration", website untuk orang yang anorexia, dia obses sampai tak makan, sampai simpan makanan jd busuk dan berulat dalam almari baju dia. Parent die punyer risau sampai bawak die jumpe psikoligist, dan dia menghidap penyakit disoder makanan. Kire die dah susah makan, bukannya anorexia. Tanpa disedari oleh ibu bapa Hannah, anak lelaki mereka, Leo Warner sebenarnya penghidap anorexia. Hal ini disedari apabila Leo collapsed tiba2 semasa hari perlawanan gusti dia. Hannah yang sedar melalui 1 id chat yang suruh dia jangan puja ana ( singkatan untuk anorexia ), tapi sayang nya, Leo tak dapat diselamatkan. Selepas itu, barula Hannah sedar dan mula selamatkan diri.

Aku tengok cerita tuh, aku rase geli pulak tengok orang anorexia. Kurus kering sampai nampak tulang. Eeehhhyyyy, aku tak bernapsu tengok orang kurus kering weyyhhhh! Lelaki mahu pon pompuang. Lagi pon kurus sangat neh tak cantek sangat. Bila pakai dress, nampak sangat lidinya. Bila pakai seluar, nampak sangat gap between peha.

Entahlah, aku tak taw. Aku bersyukur dengan body aku sekarang. Ye aku taw, orang gemuk banyak penyakit, bila kahwin, susah nak mengandung, senang daoat penyakit yang serius. Aku senang dengan body aku sekarang. Kalau aku diet pon untuk sihat, bukan kurus melidi.

Ohoi orang kurus, korang jangan nak banned aku cakap korang tak cantik, aku cuma nak cakap berisi tuh lebih cantik. So, jangan nak marah bila baca entry neh. Tapi aku tak suruh korang pergi makan 5 kali tambah nasi kan, kalau memang body tuh kurus melidi, biarlah. Nanti dah kawen, body naiklah, orang selalu cakap camtuh.

Last word from me, people are just beautiful, like the way there are. Dont change it, just be yourself, dont take seriously on your body changes.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

sila - silakan untuk berkomen...segala kritikan anda saya amat hargai