heartbeat

Ahad, 30 Oktober 2011

Sang Rusa Menanduk Sang Penyu

as salammualaikum dan selamat sejahtera. 

seawal pagi yang mungkin aku nak hapdet blog neh dengan kemenangan Negeri Sembilan haaaaa. haih, dapek juo nogowi monang ehy. mati - matilah den ingat Ganu monang dongan 1-0. alhamdulillah, jorit den nogowi monang. rozoki, rozoki. 

wokayh, stop mumbling n bubbling in dialek Nogowi, masuk kepada bahasa kebangsaan, Bahasa Melayu.
kepada Terengganu fans, jangan marah kat Sharbinee, aku rasa, dia dah buat yang terbaik kowt. cuma malam tuh Terengganu takde rezeki. takpe, tahun depan ada lagi. aku agak terasalah bila Sharbinee dipersalahkan, he already do the best for his team for me, :). 
nogowi plak, jangan naik tanduk rusa, kono asoh laie skills tuh. kono buek terbaik laie. jangan nak mongak - mongak peminat ekau neh haaaa. jangan buek kiteorang sokong angin yo, berlatih! bersemangat cikit! hahahahaaa, sedikit pesanan daripada manusia yang meminati sukan bola ini. 


oh, di sini saya nak bagi sedikit pesanan kepada sesiapa yang tak suka sukan bola. tengok bola, memang tak sah kalau tak haruk - pikuk 1 nogowi tuh, tak caye?? heloowwww! orang pekak bisu pon buat bising taw, sebab aku pernah nampak diorang sokong team bola, bukan ke main agi bising diorg dengan menepuk tangan, dengan reaksi wajah mereka yang sangat ....  urgggghh, menakutkan. so, kalau kami bising semalam, terima sajalah, bukannya tiap - tiap malam kiteorang memekak pown. saya cukup marah bila konon bisinglah, tak dapat nak studylah. alasan semata - mata. kalau suasana sunyi, membuto! habis cerita, tuh yang saya mengamuk sangat semalam wokayh? sekian. memang salah kami sebab terjerit - jerit macam pontianak jumpa mangsa, tapi, hanya untuk 90 minit sahaja. sekian. 


sekian sahaja post pagi ini, :)


Sabtu, 29 Oktober 2011

Hobin Jang Hobin

as salammualaikum dan selamat sejahtera...

seperti yang anda tahu semua, hari neh ada matching bola dekat stadium Shah Alam, dan team yang berlawan ialah Terengganu dan Negeri Sembilan. korang dapat agak tak aku sokong team mana?????

ehem, ehem, ehem, ehem..



yeahhh!!!! aku sokong RUSA!!!! Negeri Sembilan, hak hak hak hak. nak kasik semangat lagi neh, taraaaaa, :)



 Lagu Kebangsaan Negeri Sembilan lagi tuh aku sediakan, hehehe, sebab aku anak nogowi, hehehhe, tapi bosar kek KL, hahaha, sekian.


kepada team Negeri Sembilan, do u'r best, :)

tak sabar - sabar malam neh nak tengok kat bilik tv, aku arap, takdelah makhluk lain kat dalam bilik TV tuh, hehehee, :)

baru aman sikit nak tengok kew, teriak kew, sorak kew, menjerit kew, hehehe, :)

Ahad, 23 Oktober 2011

Perancangan Kerjaya Aku

as salam mualaikum dan selamat sejahtera kepada semua pembaca.


hehehe, ye, aku tahu, lama dah aku tak update blog neh, takde idealah korang - korang semua. hahaha, takde idea nak menulis, so hari neh, kebetulan aku nak buat pasal research untuk career planning neh.

aku cadang macam neh taw : sila lihat elok - elok , :)



  • GIS technician, 
lebih kurang kerjanya pasal draftmen r, yang qualification die just memerlukan kelulusan diploma sahaja KOWT. hahaha, saje capitalize kan perkataan kowt tuh. tak sure agi kelulusan dia macam mana. tapi yang penting, gaji dia dalam rRM1700 lah. tuh 1st kerja aku. mungkin aku kerja lebih kurang 3 tahun, nak ambil pengalaman orang kata, :)

  • GIS Project Manager ( PM , bukan Perdana Menteri r! )
haaa, daripada technician terus nak ke PM, sebabnya, long term career aku  nak jadi System Designer, tapi hari tuh, suruh nye buat URA ( User Requirement Analysis ) pon dah terencat akal pikirnyew. hahahhaa. mungkin aku akan lama dalam position neh. mungkin dalam 5 tahun, or 6 or 7 tahun. sebabnya aku nak kumpul pengalaman, and kalau boleh aku nak lebihkan pengalaman dalam projek yang berkaitan dengan system development neh.

  • GIS System Designer
yang neh lah kerja aku!!!! hahahahahaaaaa, aku nak jugak kerja neh!! susah macam mana pown, aku tetap mahukan kerja ini!!! matlamat guer!!!

  • System Designer
yang neh long term aku. aku tak nak hookup ngan 1 bidang jew, aku nak kembangkan lagi kelebihan aku neh untuk orang lain, so, aku nak keluar daripada bidang GIS semata - mata je, insyaAllah.

  • open a Sytem Design company
insyaAllah, dipanjangkan umur, aku nak bukak 1 company, jadi director bukak company pasal system neh, mungkin aku boleh jadi consultant, hehehe, :)



insyaAllah, aku akan cuba dapatkan kerjaya tuh, hehehe,

ooooppps! kalau ada system designer yang terbaca blog aku and nak bagi pandangan kat aku pasal kerja neh, apa salahnya kalau ringan - ringankan tangan anda untuk meng-add aku di Facebook, hehehe, :) search nama Kotaq Musik, hehehe, :P

:), doakan aku weyh pasal kerjaya aku neh, :)




Ahad, 16 Oktober 2011

Tutorial : Tagged Nama Facebook Jawi or Unik ID dalam Facebook

as salam dan selamat sejahtera, ya aku tahu, mende neh dah lama tersebar, tapi aku tetap nak berkongsi juga ilmu neh, manalah tahu, dapat pahala, :), jom mulakan tutorial kita???

mula - mula, cari dulu geng kita tuh ( open in a new tab ). contohnya macam aku neh, ade kawan aku sorang neh guna Jawi, aku tak sure nama Cina boleh tak guna?? try r, mana taw jadi, :)

lepas tuh korang buatlah ayat macam aku neh dalam gambar, 


 

letak sign " @ ", and then, kita kena copy nama kawan kita tuh, contohnya, 
 copy nama dalam tulisan Jawi tuh, aku rasa tulisan lain pon boleh jugak, :), arahan short untuk copy ialah ctrl+c.


atas permintaan, aku kasik padam wajah dia, hehehe, :P, bila korang dah copy nama fren korang tuh, paste dekat tepi sign " @ " tuh. nanti akan keluar hasil dia macam neh, so kerja korang tekan enter je lah, tahu tak button enter??? haaa, taw kan. shortcut untuk paste ialah ctrl+v


 tengok, hasil dia dah biru tulisan tuh, maknanya, sudah linked, hehehe, :P, ayat aku memang nak gempak sajew, hehehe, :), OKB, Orang Kaya Baru, tuh yang nak bazirkan duit, hehehe, :P


 



hasilnya, sudah menjadi tulisan biru nama kawan aku yang dalam Jawi tuh, hehhee, :P

korang trylah, menjadi, hehehe, :)



 owh, DP aku picture dengan Fizo Omar, aku gila bayang dengan dia!!!





awak ensem Fizo!!!!!!!!!!

Sabtu, 8 Oktober 2011

Teater Transform

as salam dan selamat sejahtera.


tadi UTM ade buat persembahan teater sempena program menggerakkan minda kanan. seronok!! sampai Dato' Onn pandang aku!











..........



..........







tuh je nak bagi tahu, hehehee, sowey kalau macam merepek je, :P

Rabu, 5 Oktober 2011

Kes Buli

as salam dan selamat sejahtera kepada semua pembaca. hari neh aku nak bercerita pasal kes buli. sebab tiba - tiba nak bercerita ialah kerana aku sangat minat dengan lagu Taylor Swift - Mean. lagu neh memang untuk pembuli dan mangsa buli. lagi pon, Taylor pon mangsa buli jugak. orang jeles dengan dia, tuh je. 



sebenarnya, aku pon pernah juga menjadi mangsa buli, aku tak tipu!!! masa tuh aku kechik agi r, lebih kurang dalam umur 7 - 8 tahun. masa tuh, aku memang takut dengan orang taw. mak aku pulak masukkan aku ke dalam sekolah agama berdekatan dengan sekolah rendah aku. sekolah agama tuh waktu pagi, aku pulak sekolah sesi petang. so, adelah 1 ari tuh aku demam melarat sampai 3 hari, disebabkan aku malas nak pergi sekolah agama tuh, so, aku ponteng dalam seminggulah. aku ada sebab taw kenapa ponteng. 



budak - budak dalam sekolah tuh suka buli aku. mentang - mentanglah aku baru baca iqra, diorang buli aku. diorang kata aku neh bodohlah, tak reti nak baca Al - Quranlah nanti. sedap diorang je jatuhkan hukum kat aku. yelah, aku taw r time tuh budak - budak, mulut tak taw nak cakap ape, cakap je ikot suka ati kan????



tapi, agak - agak r kan kalau dah sampai macam nak sabotaj orang neh. and then aku neh senyap je taw masa kechik - kechik dulu. ustazah tuh pon 1, kalau aku baca perlahan, bukan main lagi aku ditengking - tengking suruh kuatkan suara. kalau budak - budak lain menjerit, tak pulak tengking - tengking suruh diam. makin dibiarkan naik lemak adelah. tuh semua time tuh r. 



kemuncak yang menyebabkan aku nak keluar daripada sekolah tuh ialah daripada peristiwa aku ponteng sekolah agama tuh. memang mak aku ade marah kenapa tak nak datang kan. dah bayar mahal - mahal tapi tak nak datang, rugi r. so aku cakap je kat mak aku yang budak - budak sana buli aku. senang cerita. pastuh mak aku tak delah marah aku sangat. 



nak dijadikan cerita, aku datanglah lepas dah seminggu tuh aku tak datang, pontenglah katakan. sekali sampai kat sekolah tuh, memang lain gilew r, konon, baru cat lah katakan. and then aku pon masuklah dalam sekolah tuh. budak - budak terus meluru dekat dengan aku. semuanya pandang aku macam nak makan je. tiba - tiba semua cakap macam neh kat aku : 

" ko apasal lama sangat tak datang? ustazah marah ko weyh "

" weyh, ko taw, ustazah nak suruh ko baca ayat Kursi sebab ko sorang je tak bace agi neh "

" ko memang malas kan nak datang"

" kiteorang semua dah baca depan ustazah, ko je,padan muka ko! "

memang shial r!!! time tuh, memang air mata aku mengalir. tak baiklah diorang buat macam tuh kat aku. diorang syko aku gile - gile. mana boleh macam tuh. aku baca Iqra pon baru masuk no 3 taw, tiba - tiba nak suruh aku baca surah Kursi, memang tercengang - cengang r aku. korang yelah, aku masuk je sekolah tuh, korang dah de yang masuk Al - Quran. aku lambat masuk sekolah tuh. 



disebabkan aku takut, sebab ustazah tuh memang garang weyh dengan aku, aku amek beg aku, aku larik daripada sekolah tuh masuk ke dalam dapur tadika tempat mak aku kerja. alah, dekat je tadika tuh dengan sekolah agama tuh. hahahahhahahaaaaaa. so, aku menyorok. mak aku tiba - tiba tanya apasal neh?? aku pon jawab r, diorang buli adik. menangis - nangis aku menjawabnya. sampai cikgu tadika tuh siap tarik aku pergi keluar jumpa dengan ustazah tuh. 



ustazah tuh pulak ade kat depan tadika. agaklah sedikit kecoh kat luar tadika tuh. nasib baik budak - budak tadika dah balik. ustazah tuh pujuk aku masuk balik sekolah tuh, tapi punyerlah aku taknak. siap aku menjerit - jerit agi. ustazah tuh suruh pulak budak - budak yang buli aku minta maaf. sikit pon aku tak nak. masa tuh hati aku memang terhiris. memang aku dah tak nak pandang muka budak - budak tuh. 



mak aku sampai pening dengan perangai aku. ustazah tuh pulak dah naik malas nak layan aku. mak aku cakap kat ustazah tuh yang pasal budak - budak tuh cakap kat aku. rupa - rupanya budak - budak tuh memang nak menakutkan aku je. ustazah tuh pon memang kata kat aku yang dia tak kan suruh aku terus baca surah Kursi, sebab dia tahu aku baru baca Iqra buku nombor 3. 



tapi, entah kenapa, aku bengang punyer pasal, aku terows cakap kat ustazah tuh macam neh , dalam keadaan menangis tuh taw : 



" kalau betul, kenapa ustazah tak marah diorang? ustazah marah saya tak kuat suara masa mengaji, tapi diorang buli saya, ustazah tak marah " 



ustazah tuh diam je. aku terus masuk dalam dapur and terus menangis. mak aku just tergelak - gelak je. sejak daripada tuh, kalau aku nampak budak - budak tuh, memang aku kasik penumbuk free kat muka diorang. bajet diorang handallah sangat kan?? pandailah sangat kan??? hahhahaaaaaa. 



tuh je lah kes buli aku. sebenarnya banyak je aku kene buli, tapi neh yang paling menarik sekali, :), and paling aku ingat sekali. hahahaaa... tapi percayalah, Taylor Swift juga merupakan mangsa buli sebelum dia menjadi seorang penyanyi yang sangat cantik sekarang neh. Kimora, hot model, hot mama tuh, tuh pon mangsa buli juga. hanya kerana mata dia tinggi, sepet, dan berwarna kulit gelap, dia digelar zirafah gelap. hahahahaaaa, semua mangsa buli, tetapi, mereka berjaya melawan tuh semua dan akhirnya, mangsa buli tuh yang ternganga tengok diorang berjaya. 



insyaAllah, i'm coming soon. korang tengoklah, hehhee, :)

tuh dia, cantik kan die???

neh pulak cerita pasal buli. last2 warden diorang yang buli diorang, de ke patut???


neh kimora dgn anak2 die, :)

Ahad, 2 Oktober 2011

Proses Menggugurkan Janin ( Abortion )

assalammualaikum dan selamat sejahtera,...

hari neh aku nak jadi doktor sakit puan, walau pun selama neh aku tak pernah hamek biologi, maka aku search/google untuk semua pengetahuan tentang seks neh. aku buat research pasal neh sebab aku tak nak aku sendiri terjebak dalam hal neh, insyaAllah.

so, melalui tajuk, aku tertarik dengan proses menggugurkan janin dalam kandungan. yang neh merupakan proses bukan untuk saje - saje taw. ade wanita yang terpaksa menggugurkan janin die. yeahhhhh, FYI, aku masih ingat lagi mayat pertama yang aku uruskan ialah mayat bayi perempuan yang berusia 6/7 bulan dalam kandungan ibu dia. bayi tuh meninggal sebab lemas dengan tali pusat dia. masa tuh, aku lihat, mayat bayi tuh dah sempurna, ada tangan, jari - jari, kaki, aku sentuh taw, ( chewah, masa tuh naluri ibu sangat kunun ).

wokayh, stop for that. mari kita tengok gambar tuh, :)




so ade yang sana nak rasa - rasa dengan BF / GF korang ker???

korang yang sedang nak mencuba or berjinak - jinak untuk menghampiri perbuatan maksiat tuh, korang lihat bagaimana doktor tuh menarik janin tersebut 1 by 1. siksa dan sakit. buat pengetahuan anda, doktor tuh tak bersalah bagi aku, yang bersalah pelaku tersebut. :)

so, renung - renungkan, aku neh pon tak sempurna jugak.

Monyet



assalammualaikum dan selamat sejahtera, :)


nampak??? neh baru 2 ekor monyet. aishh, aku takut nak bukak tingkap, :)
ade banyak makanan dalam bilik aku neh, :)

aisshhhh~~~~~~~~~~~