heartbeat

Ahad, 16 Oktober 2011

Tutorial : Tagged Nama Facebook Jawi or Unik ID dalam Facebook

as salam dan selamat sejahtera, ya aku tahu, mende neh dah lama tersebar, tapi aku tetap nak berkongsi juga ilmu neh, manalah tahu, dapat pahala, :), jom mulakan tutorial kita???

mula - mula, cari dulu geng kita tuh ( open in a new tab ). contohnya macam aku neh, ade kawan aku sorang neh guna Jawi, aku tak sure nama Cina boleh tak guna?? try r, mana taw jadi, :)

lepas tuh korang buatlah ayat macam aku neh dalam gambar, 


 

letak sign " @ ", and then, kita kena copy nama kawan kita tuh, contohnya, 
 copy nama dalam tulisan Jawi tuh, aku rasa tulisan lain pon boleh jugak, :), arahan short untuk copy ialah ctrl+c.


atas permintaan, aku kasik padam wajah dia, hehehe, :P, bila korang dah copy nama fren korang tuh, paste dekat tepi sign " @ " tuh. nanti akan keluar hasil dia macam neh, so kerja korang tekan enter je lah, tahu tak button enter??? haaa, taw kan. shortcut untuk paste ialah ctrl+v


 tengok, hasil dia dah biru tulisan tuh, maknanya, sudah linked, hehehe, :P, ayat aku memang nak gempak sajew, hehehe, :), OKB, Orang Kaya Baru, tuh yang nak bazirkan duit, hehehe, :P


 



hasilnya, sudah menjadi tulisan biru nama kawan aku yang dalam Jawi tuh, hehhee, :P

korang trylah, menjadi, hehehe, :)



 owh, DP aku picture dengan Fizo Omar, aku gila bayang dengan dia!!!





awak ensem Fizo!!!!!!!!!!

2 ulasan:

  1. salam singgah..tq tutorial yg pendek tapi membantu ini..;-)

    BalasPadam
  2. hehehee, same2, :),

    sy cume membantu apa yg sy mampu,

    BalasPadam

sila - silakan untuk berkomen...segala kritikan anda saya amat hargai