heartbeat

Ahad, 23 Oktober 2011

Perancangan Kerjaya Aku

as salam mualaikum dan selamat sejahtera kepada semua pembaca.


hehehe, ye, aku tahu, lama dah aku tak update blog neh, takde idealah korang - korang semua. hahaha, takde idea nak menulis, so hari neh, kebetulan aku nak buat pasal research untuk career planning neh.

aku cadang macam neh taw : sila lihat elok - elok , :)



  • GIS technician, 
lebih kurang kerjanya pasal draftmen r, yang qualification die just memerlukan kelulusan diploma sahaja KOWT. hahaha, saje capitalize kan perkataan kowt tuh. tak sure agi kelulusan dia macam mana. tapi yang penting, gaji dia dalam rRM1700 lah. tuh 1st kerja aku. mungkin aku kerja lebih kurang 3 tahun, nak ambil pengalaman orang kata, :)

  • GIS Project Manager ( PM , bukan Perdana Menteri r! )
haaa, daripada technician terus nak ke PM, sebabnya, long term career aku  nak jadi System Designer, tapi hari tuh, suruh nye buat URA ( User Requirement Analysis ) pon dah terencat akal pikirnyew. hahahhaa. mungkin aku akan lama dalam position neh. mungkin dalam 5 tahun, or 6 or 7 tahun. sebabnya aku nak kumpul pengalaman, and kalau boleh aku nak lebihkan pengalaman dalam projek yang berkaitan dengan system development neh.

  • GIS System Designer
yang neh lah kerja aku!!!! hahahahahaaaaa, aku nak jugak kerja neh!! susah macam mana pown, aku tetap mahukan kerja ini!!! matlamat guer!!!

  • System Designer
yang neh long term aku. aku tak nak hookup ngan 1 bidang jew, aku nak kembangkan lagi kelebihan aku neh untuk orang lain, so, aku nak keluar daripada bidang GIS semata - mata je, insyaAllah.

  • open a Sytem Design company
insyaAllah, dipanjangkan umur, aku nak bukak 1 company, jadi director bukak company pasal system neh, mungkin aku boleh jadi consultant, hehehe, :)



insyaAllah, aku akan cuba dapatkan kerjaya tuh, hehehe,

ooooppps! kalau ada system designer yang terbaca blog aku and nak bagi pandangan kat aku pasal kerja neh, apa salahnya kalau ringan - ringankan tangan anda untuk meng-add aku di Facebook, hehehe, :) search nama Kotaq Musik, hehehe, :P

:), doakan aku weyh pasal kerjaya aku neh, :)




2 ulasan:

sila - silakan untuk berkomen...segala kritikan anda saya amat hargai