heartbeat

Sabtu, 26 Mei 2012

Malam Rasa Sayang Part 2

assalammualaikum dan selamat sejahtera semua pembaca. kali neh, aku kotakan janji aku iaitu menghapdet pasal dinner SGG pada 23hb5 bersamaan dengan hari Rabu. 


aku rasa macam Fatin Liyana pulak, =.="

malam tuh, secara jujurnyalah aku mengaku, aku gementar, sebab nak buat show kan? sebab sebelum tuh, mereka semua berbincang / bergaduh / berusrah / berdiskusi / bermanja / bercakap / berjerit / ber semua lah antara satu sama lain untuk persembahan malam dinner tuh. 



mula - mula nya, berbincang nak buat drama sepi / drama bisu / pentomen ( ea kew ejaan tuh ? ). aku rilek je la, siap aku reka jalan cerita tuh jugak . aku pown tak ingat sudah jalan cerita drama bisu. kemudian, untuk hari seterusnya, aku tak dapat datang latihan ( atas sebab kesihatan ), maka ada pertukaran lagi setelah berbincang / bergaduh / berusrah / berdiskusi / bermanja / bercakap / berjerit / ber semua lah. bhahahahhaa, jangan marah Adam. 



akhirnya, sepakat suara mengatakan, marilah kita menyanyi. maka, persembahan kami pada malam itu ialah nyanyian. lagu yang dipilih ialah Laskar Pelangi dan Sinaran. perggghhh, pulak tuh, aku nyanyi solo utk Laskar Pelangi verse 2. aku memang cuak kowt, siap aku hafalkan skrip and ingatkan part mana aku kene nyanyi. 



ilusi menunjukkan aku sudah kurus

hokayhlah, dipendekkan cerita, malam dinner tuh, aku cuma pakai sederhana je, kiranya cukup syaratlah. shawl je la pink, selebihnya hitam, mata pown hitam gak, aku takde idea nak bercantik or nak berhias pada malam tuh. sebenarnya, ingatan aku agak terganggu malam tuh. aku asyik ingatkan DIA. nak bergambar pown aku tak seberape mood. hilang moodlah. buktinya, semasa Haziq nak snap picture aku dengan Pak2, aku memang tak pandang kamera, aku takde moodlah time tuh, hormon tak betollah tuh. 



masa makan, aku makan sikit je, mebi tak sedap kowt, memang tak sedap, tapi kenyanglah jugak kan? selepas dah makan - makan, turn untuk persembahan. memang aku cuak, terus pergi toilet, entah macam mana, lepas keluar daripada toilet, nombor aku naik!!!! menjerit aku "SAYA!". hahahaha, sengih memanjang aku ambil hadiah cabutan bertuah, 1st time weyhhhh!!! 



mereka penyanyi

sampailah turn kiteorang untuk membuat persembahan. lagu Laskar Pelangi dimulakan. Jahidi main peranan, tapi aku terus tepuk dahi. 


" Y U NO SING THE SONG? "


tergelak - gelak dibuatnya. memang sampai part aku, mic tak berbunyi, terus tukar mic, entah macam mana, masa aku nyanyi tuh, aku pandang MGH, =.=""""" . hahahahaa, agaknya dapat sumber inspirasi kowt???? lepas tuh turn Adam nyanyi solo, walaweeeyhhhh!!! Adam keluarkan suara dari perutnya.


" Y U NO SING LIKE THAT WHEN TRENING? "


Adam, the singer

bhahahahaa, suara Adam, Noji, Ayong, and Ina memang sedap pada malam tuh. tak sangka semua lecturer terhibur dengan persembahan kami. huhuhuhu, segan betol bile aku tengok balik video kiteorang nyanyi tuh, =.=", BTW aku dah edit video tuh and aku akan upload dalam neh. 


video


sebenarnya, banyak lagi gambar yang tak dapat, tapi aku curi daripada FB sape - sapelah. hahahaha, aku ada hak nak curik kowt, :)



ehemmm, mohon Nur Azalidah tak jeles, =.="


warga SGG

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

sila - silakan untuk berkomen...segala kritikan anda saya amat hargai