heartbeat

Selasa, 1 Mei 2012

Ubat Oh Ubat

as salam dan selamat sejahtera semua


jadual baru PK UTM, pintu masuk pown baru gak, kat belakang sanun


semalam aku ada ceritakan aku pergi klinik? or nama lebih glemer die PK ( Pusat Kesihatan ). well, neh haaa aku nak cerita kan. setelah makan dalam kul 11 lebih macam tuh, aku pergi ke PK dengan lyn. sebenarnya, aku berdebar, so nak tunggu doktor tuh, aku main game fruit slash dalam fon lyn, best pulak slash buah - buah tuh gune screen touch. 



tapi dalam penantian, aku ternampak pulak Jenal, Liang, and Jahidi dekat PK, tapi bahagian Gigi. well, mungkinkah mereka sedang mencabut gigi? or pape je lah kan? lepas tuh nombor aku naik. masa tuh berdebar yang amat. 



dalam bilik doktor tuh, aku terangkan ke semua masalah or penyakit yang aku ada neh. dan doktor tuh pown panjang berjela menerangkan aku punca sakit, tanda - tanda penyakit aku neh haaa. lepas tuh, doktor pown menerangkan dekat aku macam mana nak makan ubat spesel aku neh. bila dia cakap, dia nak bagi ubat tuh, aku dalam hati cakap " aku dah agak ". 



aku dapat 2 jenis ubat dari PK. 2 jenis ubat neh pown ada masa - masa untuk makan. tak boleh skip or teranjak, kalau tak, bertambah penyakit aku. sebenarnya, masa aku tulis entry neh, aku tengah pandang ubat yang lagi 1, ubat yang kalau aku cakap, semua jadi pelikkan? =.=" 1 ubat tuh aku kene makan 2 biji sehari, waktu pagi dan malam. 1 lagi ubat tuh aku kena makan bila dah habis ubat yang pertama or penyakit aku tuh dah berhenti. yang ubat kedua tuh, aku kena makan 21 hari berturut - turut tanpa skip dan berhenti makan selepas 21 hari. kenapa berhenti? sebab nak tengok perubahan penyakit aku tuh. 



well, ubat oh ubat. sekarang neh aku dah ada komitmen terhadap ubat. kalau komitmen terhadap cinta, aku boleh tahan lagi, neh komitmen terhadap ubat. kenalah aku berdisplin, makan ubat tuh semua. setiap hari aku ada tanggung jawab untuk makan ubat, aku pandang ubat pown, haaaiihh, tak boleh tak boleh, aku kene makan gak ubat, kalau tak susah. 



neh lah contoh ubat aku, sekian. 


well, neh link yang akan menceritakan kebaikan ubat neh. 


tapi, aku bukan mengandung.
kucing aku ye mengandung. :) 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

sila - silakan untuk berkomen...segala kritikan anda saya amat hargai