heartbeat

Jumaat, 30 November 2012

November Babies


Assalammualaikum dan selamat sejahtera semua.


Hari ini bertarikhkan 30 November 2012, hari Jumaat. Kene setelkan hal PSM dengan En Zamri secepat mungkin. Mungkin balik pukul 7 malam, jadi, pada waktu pagi neh, aku on9 dulu. Lepas tuh, baru sentuh PSM. Jilaka betol aku neh.


November’s babies!!!! Happy Birthday alls!!!!


source = Aina, 2012


Semalam, ada sedikit majlis kesyukuran yang diadakan untuk meraikan hari kelahiran bagi sesiapa yang lahir bulan November. Alhamdulillah, perasaan itu macam terimbas semula ketika berada di sekolah teknik PD.


Sebelum Maghrib sudah berada di surau. Duduk sama ada di saf pertama atau saf kedua ( janji dekat dengan kipas ). Menunggu azan Magrhib sambil termenung. Yang si lelaki senior pulak dok ushar junior perempuan. Junior perempuan pulak tertunduk malu ( kunun ). Kadang – kadang senior perempuan menghingar – bingarkan keadaan, ushar junior lelaki pon ada jugak.Hurrrrmmmm, rindu saat itu. Betul cakap Hanis Rashdan, kenangan paling manis ialah ketika kita sedang belajar. Selesai solat Magrhib, bacaan Yassin diadakan di surau MA3. Memanglah suasana tuh menggamit memorikan? Aku membaca Yasin mengikut yang lain – lain. Selesai bacaan Yasin, doa Selamat dan menunggu untuk azan Isyak pulak.Haaaiiihh, kalaulah masa boleh diputar semula, kembalikan aku semula ke zaman sekolah. Banyak perkara yang mahu aku tukar. Antaranya keputusan peperiksaan. Mahu belajar bersungguh – sungguh. Kepada pembaca luar yang masih bersekolah, belajar rajin – rajin. Time dekat sekolah je kau boleh show off or berlagak yang kau memang pandai. Dalam universiti, orang yang copy paste tuh la paling pandai and smart!


Aku ada jantung
Jadi aku bernyawa

Aku ada hati
Jadi aku ada perasaan

Aku ada otak
Jadi aku berfikir

Kau ada jantung
Kau ada hati
Kau ada otak

Jadi kita sama

Tapi kenapa kau tak bernyawa?
Tapi kenapa kau tak berperasaan?
Tapi kenapa kau tak berifkir?

Nah, ambil pisau ini
Robek, toreh jantung , hati, otak kau
Supaya kau rasa jantung, hati, dan otak aku.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

sila - silakan untuk berkomen...segala kritikan anda saya amat hargai