heartbeat

Rabu, 25 Januari 2012

Aku Dan Survey Camp 4

as salam dan selamat sejahtera

well, masuknya hari ini, bermakna, ada lagi 13 hari untuk struggle macam budak - budak PALAPES UTM struggle untuk camp diorang. sedangkan aku, struggle untuk survey camp. takpe, takpe.

well, aku peliklah, sejak 2 menjak neh, aku ternampak hamster sesat, tiba - tiba ade je yang keluar. so, aku mula keluarkan macam - macam teori. sampailah ke teori kencing tikus. siap aku search wikipedia agi pasal wabak kencing tikus, hahahahha, hamster punyer pasal, :). hebat pengaruh hamster neh dalam hidup aku. so, tadi, masa aku bawak cik Tam ( siapa cik Tam??? ). cik Tam tuh seekor kucing yang telah aku adopt, secara mutlaknya, cik Tam hak milik aku, even aku tak bawak dia masuk dalam bilik, sebab dalam bilik neh ade 2 orang buat sementara waktu neh. so, entah macam mana, aku dengan Nabila pown sekodeng bilik sebelah, memang ada makanan hamsterlah!!! so, hamster dia lah neh. kene pulangkan balik, tapi awak dah bela, kenapa tak bawak balik?? kalau tak dapat nak bawa balik, cakaplah dekat saya, saya boleh tolong jagakan, :). saya jiran bilik awak je.


neh cik Tam, dia jantan



kemudian, aku terfikir untuk habiskan sisa - sisa cuti hari neh. nak buat apa ea??? nak twit untuk sepanjang hari neh?? boleh gak, dah Fesbuk buat hal, aku beralih kepada Twitter. lepas tuh, bila aku bukak Twitter, tiba - tiba ade seorang twtitter neh, dia twit pasal Rasulullah. puas punyer fikir, rupa - rupanya, 5hb2 neh Maulidur Rasul. Nasib aku cuti hari tuh, kite sebagai umat Rasul, kita kene tahu dan mengambil iktibar. menyesal aku sebab tak alert mende - mende macam neh. aiiihh, malu Rasul kalau tahu perangai aku neh.


jadi, aku pown search kat YOUTUBE lagu Rasulullah yang dinyanyikan oleh Hijjaz. tenang hati aku sekejap, ilang sakit kepala atau kemarahan atau tension di hati ini. lupakan sementara. ouh, sudah masuk waktu Zohor bagi kawasan Johor Bahru dan sewaktu dengannya. Kuala Lumpur lewat sedikit, dalam 5 minit gituh, :).




jom, kita berselawat ke atas Rasul kita, Nabi Muhammad S.A.W, :)



aku nak sign out, solat, lepas tuh, buat kerja, hehehehe, :)

2 ulasan:

  1. hidup berjiran (walaupun berjiran bilik) tolong menolong kan? memang murni niat tu.. harap hamster tu sihat.. :)

    Pavilion CNY Deco.

    BalasPadam
  2. bella : hamster tuh dh return balik ke bilik tuan die, hahaha, yg penting, i dh ksik hamster tuh mkn n minum

    BalasPadam

sila - silakan untuk berkomen...segala kritikan anda saya amat hargai