heartbeat

Sabtu, 28 Januari 2012

Group Facebook

as salam dan selamat sejahtera 


hari neh berkesempatan untuk update blog. terima kasih kepada matching bola malam ini kerana kami sebagai kaum Hawa dapat beristirehat di dalam bilik untuk 2 hari, :). aku memang sayangkan kaum Adam 3SGG taw, hahahahaa, sayang bangat!


jadi, dapatlah aku update blog yang lari daripada bercerita pasal survey camp. bosanlah asyik bercerita pasal survey camp, so, hari neh bercerita mengenai yang lain. tiba - tiba aku nak update blog pasal group - group yang aku join dalam Facebook. 


seperti yang korang semua tahu, lately, banyak group dalam Facebook. contoh group untuk ping entry - entry blog. tuh merupakan group yang bagus especially untuk blog aku yang selalu kurang readers neh. ade juga group yang merepek - merepek. dengan group merepek - merepek tuh lah aku dapat frens sampai seribu lebih kat FB tuh, sampailah ramai yang cuba mengorat aku. errrkk??? sudah, lupakan. 
tapi, ada 1 group yang aku suka, iaitu group kelas aku, iaitu group 3SGG salah cakap..tershasyul puler~ .
group tuh merupakan group paling best bagi aku, tapi sorrylah, orang lain tak boleh request, sebab group dia cuma budak kelas aku jew, :). 




neh lah tujuan sebenar group 3SGG salah cakap .. tershasyul puler~ diwujudkan. hanya sekadar suka - suka. bila aku nampak group neh, aku dah bajet, tak nak nama aku jadi mangsa dalam group neh, fulamak! aku memang dah simpan angan - angan tuh. jadi tukang post, boleh, tapi mangsa tershasyul, tidak sesekali. 


namun, apekan daya, kusangka panas hingga ke petang, rupanya hujan di tengah hari. sepandai - pandai tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah jua, begituhlah keadaannya aku. aku tak dapat nak pegang rekod tersebut, malah 2 kali namaku direkodkan. hahahahhaha, puas aku menahan mulut agar tidak shasyulkan????? ppfft~



ini kes aku tersasul, nak sebut nama Fain actually, entah macam mana, mulut aku tershasyul sebut FATIN. aduhhh, terus masuk dalam group neh, hehehheee, rekod kedua neh sebenarnya, :P


 

yang neh memang lawak, sebenarnya dalam chat neh. aina tanya kenapa macam banyak barang kat area bilik aku. aku nak jawab "PALAPES lautlah tuh, siap basuh bilik air" , so aku telah shortform, terus PALAP air, hahahhaa, gila lawak, entah macam mana boleh buat kesilapan tuh. 
well, banyak je group yang aku join, tapi banyak aku leave, sebab merepek sangatlah group tuh. yang paling aku bertahan pown, sekadar group Persatuan Single Mencari Cinta ( PSMC ). tuhlah group paling aku bertahan selama neh. hahahaha, kalau group lain, 3 minggu je bertahan, selebih, aku terus leave. hahahahhahaaaa, :D


cuma, sekarang neh, aku lebih suka meluahkan perasaan di twitter. twitter sangat best, even dia kelihatan terbuka, tapi jangan risau, sebab twitter neh TimeLine, lama - lama twit kita tuh akan hilang macam tuh jew. bila ada twitter neh, aku rasa macam bercakap seorang diri, dan aku suka sebab takde respon. tak macam FB, sebab sekarang neh FB dah de Kaki Like status orang, entah mereka baca ke tak aku punyer status tuh. ngengs, hehehheee, lagi 1, tolonglah, aku tak pernah percaya cinta muka buku. dan, sememangnya aku takkan percaya, hokkayhh????


lastly guys and girls, Facebook memang best, Twitter pown apa kurangnya, :) . silalah follow twitter aku, taip shahsyaz dan korang akan nampak twit aku, followlah aku ea, tolong, tolong, tolong, tolong, hehehhe, :D. 


peace yaaww , Y


camera tuh bukan aku punyer, yang lelaki bercermin mata punyer, :)



Tiada ulasan:

Catat Ulasan

sila - silakan untuk berkomen...segala kritikan anda saya amat hargai