heartbeat

Ahad, 11 Disember 2011

Gerhana Bulan

as salam dan selamat sejahtera. 

sebagaimana yang korang semua tahu, semalam gerhana bulan. dapat tengok tak?? yes! alhamdulillah, first time aku dapat tengok macam mana proses bulan tuh gerhana. memang cantik dan subhanAllah, tak rugi aku sumbat lens grey aku kat mata untuk pandangan lebih jelas!


dari mula lagi aku perhatikan, sampailah bulan tuh betol - betol tutup and warna macam warna oren. lagi satu, pak guard UTM pown tak check agi main gate. diorang pown asyik menangkap gambar gerhana bulan. aku paham, diorang maybe buzy selama neh. dah ada peluangkan?? so, tak mengapa kalau tinggalkan sekejap waktu kerja untuk menikmati pemandangan indah yang jarang berlaku. lagi syiok kalau dapat tengok gerhana matahari, memang tuh lah yang aku idam - idamkan selama neh!


kebetulan pulak, malam tuh Nasir and Daus, ex DDL belanje aku and the geng, almaklumlah, dapt biasiswa, hehehehe. belanje makan kat Cek Mek. aku memang datang tujuan nak makan je. sepanjang masa tuh, memang aku asyik perhatikan bulan, tapi telinga aku mendengar perbualan family kat belakang meja kiteorang 


anak : papa, nak BB.
bapak : khok khok khok ( tersedak kunun )
anak : ala papa neh, nak BB
bapak : okayh, papa kasik Blueberry
anak : mana ada henset Blueberry papa neh
bapak : ada henset Blueberry, yang papa pakai neh
anak : alah BB gak, Blackberry
anak 2 : ehh, baik mintak i phone
bapak : bertuah~~


hahahha, tergelak aku time tuh, dasyat jugak penangan budak - budak zaman sekarang neh, nak BB terus. aku memang teringin nak pakai BB, tapi mimpi je lah, macam tak best jew, lagi pown qwerty pad, aku macam tak suke pulak, lain r kalau lappy or android kew. 



lepas makan - makan, kiteorang terus pergi naik balai cerap. nak tengok gerhana bulan, and then snap - snap picture. kegemaran kowt~~~~ sampai sana, memang projek snap picture dimulakan. tapi masa gerhana, kiteorang dirikan telur. berjaya!!! bukan aku buat, tapi Radzi ( dan siapa - siapa yang Imannya tegar dan kuat! ), cheh, ayat, tak boleh belah. budak - budak tuh lah cakap. kene ada Iman yang kuat baru boleh tegakkan telur tuh, hehehehheeeee. 


kemudian, Aza cadangkan pegang huruf sebab nak wish kat Nadia ( ex DDL ) birthday dia semalam. so, kiteorang semua ambil 1 huruf dan snap picture. auuuwww, so sweet, nanti birthday aku, korang buat macam tuh boleh tak??? request neh, hehehehee, tak malu. 


hepy burfday nad!!!


lepas tuh, geng perempuan buat kerja gila, karoke sampai tak ingat dunia. hahahhaha. kiteorang pergi My Idol and booking bilik 7, karoke sampai pukul 1.30 pagi. hamboi ko!!! hahahhaha. memang kami semua karoke tak ingat dunia kowt. aku nyanyi lagu apa ea?? tak ingat, jap2. aku cuba list. hehehehe


  • anggapanmu 
  • lagu omputih, tak ingat tajuk
  • akulah kekasihmu
  • baldu biru
  • season in the sun ( yang neh koir, ramai - ramai nyanyi )
  • mengapa ( lagu nak berak! kah kah kah )
  • tak mungkin kerana sayang

banyak jugak aku nyanyi. last but not least, aku and Nurul jadi suara latar untuk lagu Siti yang Ya Maulai, apa tah tajuk lagu tuh,. hahahhaa. tak lupe jugak lagu Generasi. hehehheheeeee, :)
aihhh, lepas dah karok tak ingat dunia, balik ( kene scan matrik kad, tapi sistem rusak, hehehehe ) pergi N24, order roti canai, paling penting air Teh O Ais. hahahahha. menu wajib untuk air kowt. 


kemudiannya, aktiviti gila itu berakhir dan tamat. aku sampai bilik, cabut lens, sejukkan mata sekejap, chat dengan inchik aku, hehehhe, lepas tuh dah tak larat, cabut, baring atas katil. tidur tak hingat dunia. pagi neh bangun pukul 10.54 pagi. 


10.45???! ( gasp !



aku taubat dan bangun segera untuk mandi ( tuh pown setelah mendapat SMS daripada Rehan ajak makan ). 


sekian, itulah cerita peristiwa semalam, rindu pulak zaman DDL dulu. 


p/s : rindu pulak kat mamat tuh. tiap kali view page die ( even die block aku, aku pakai acc lain ), dia tak ubah pown profile pic, wall die pown macam sunyi jew 


9 ulasan:

  1. erk....10.45 ato 10.54 pgi bgn? =P

    BalasPadam
  2. errkk, tuh r, dh bce buat kali ke 2, baru pasan, error typing, atoiii!!!


    10.54 am bangun tadi, keh keh keh

    BalasPadam
  3. tmbah lah huruf R dengan H..jadi NADIRAH! nak jugak! huhuhuh

    BalasPadam
  4. errrkkk, nanad, ciannye, :), nnt crik uruf H, hehehe, :)

    BalasPadam
  5. my niece yg umo 2 tahun tuh,lagi la. "mama, mana Ipad Sara tadi?"
    gua pun takde Ipad.

    BalasPadam
  6. x de snap gamba ke??kat sini hujan...x dpt tengok...;(

    BalasPadam
  7. Anyyss Shuhaimi : hahaha, budak2 zaman skg mmg mcm tuh kannn?? hahaha, nseb lah diorg budak2,


    cik suka menyibuk : gambar ade, tapi belom amek lagi kat budak laki, almaklumlah, diorg pki DSLR, akak neh pakai Corby 2.0 jewwwww, :P

    BalasPadam
  8. bestnya dapat clebrte bufday mcm nih . msti terharu gler ..

    ala kite xdpat tgk pom gerhana bulan sobs sobs sobs ;(

    BalasPadam
  9. niamarlisa : agakla tuan NADIA tuh terharu, hehehe, :P

    BalasPadam

sila - silakan untuk berkomen...segala kritikan anda saya amat hargai