heartbeat

Ahad, 4 Disember 2011

Sambungan Night Walk Kolej 11

as salam dan selamat sejahtera. 

entry ini adalah sambungan untuk entry sebelum ini. aku memang nak sambunglah neh!!!

wokayh, semalam, lebih kurang pukul 11.30, group aku dilepaskan. mula - mula, selipar aku tercabut, last - last aku bengang, aku bukak selipar and jalan kaki ayam. masa jalan tuh entah macam mana, tiba - tiba orang depan aku menjerit kuat, aku pulak dengar bunyi babi. ikut hati, nak je aku jerit BABI! time tuh, tapi aku tahan. rupa - rupanya, makhluk yang ditugaskan untuk mengacau peserta tuh kacau dalam bentuk hantu. 

perjalanan diteruskan lagi kali neh. terjerit lagi sebab ada makhluk yang melayang kat atas, ape lagi, semua menunduk konon takut, aku terkejut sebab dengar menjerit. entah macam mana, group aku terhenti, sebabnya, orang depan takut sangat sampai tertarik tali tuh kuat sangat sampai tercabut pokok tuh r. orang yang jaga check point tuh boleh tergelak terkekek, hahaha, aku sendiri tergelak time tuh. entah siapalah badang sampai tumbang sebatang pokok, hahahaa. dasyat sungguh ketakutan dia tuh. 

lepas tuh, dari jauh, aku nampak macam hantu pocong, rupanya, batang pokok yang dibungkus kain putih, hahahahaa, tiba - tiba berhenti lama, rupanya orang depan nampak lembaga macam penanggal. agak lama berhenti. takut punya pasal. aku dah lah second last, memang tak tahu pape. agak lama berhenti, sampai aku nampak situ terang. 

dah jalan jauh, nampak agi nenek ( bersuara parau ) meminta pertolongan. bukan kemain lagi menjerit - jerit diorang semua. aku sendiri terkejut dengar diorang menjerit - jerit. lepas tuh jalan lagi, kali neh aku rasa muka aku kene langgar macam kain putih, tapi tuh lah, aku sepanjang dalam perjalanan nite walk tuh, aku pikir positif jew. last gangguan ialah suara wanita minta tolong, orang belakang aku, Niesah mencari - cari mana makhluk tuh. aku dengar juga suara perempuan tuh, tapi aku malas nak layan, sebab dah penat. 

last - last, akhirnya, kiteorang habis dalam hutan rekreasi tuh jugak, and keluar dalam pukul 12.30 tengah malam tuh. aishhhh, lama gilew dalam hutan tuh!!!! seluar Rehan sampai terkoyak - koyak ( aku pijaklah tuh ), atoiiii!!! ampun Rehan sayang!!!!!! 

atcually, masa night walk tuh, aku banyak senyap, sebab aku neh jenis melatah. tapi, sampai bila aku nak senyap kan?? last - last tuh terkeluar jugak amende yang aku tahan nak melatah. zikir tah kemana, asyik melatah jew, dah lah aku melatah bende yang memalukan. omaigad!!! malu betol!!! 

dan yang sebenarnya, aku tak nampak apa - apa malam tuh. yang aku nampak hantu pocong a.k.a batang pokok yang dibalut dengan kain putih, and nenek ( suara parau ) minta tolong tuh jew and rasa langgar dengan kain putih kat muka. tuh jew, yang Rehan cakap hantu ala - ala penanggal, kubur, batu nisan, 1 mende aku tak nampak, maybe, bagus juga aku tak pakai lens malam - malam buta tuh, alhamdulillah, takdelah hormon ketakutan aku dirembes secara melebih - lebih, hahahahhahahahahhahahahahhahahahaaaaa. lagi satu, aku memang +ve think, hehhehehe, :)

hasilnya, kaki aku kejang, perut aku kejang, seluruh kaki aku kejang, telapak tangan aku melecet, tracksuit aku hancur!!!! tapak kaki luka, 

tahniah lah kepada JKM kolej 11, memang gempaq!!!!! gempaq sampai tercabut pokok, sekian~~~


nampak gelembung tuh???????????


2 ulasan:

  1. mcm best nanad??? tidakkkk, bek karoke dr nite walk, hahahaa

    BalasPadam

sila - silakan untuk berkomen...segala kritikan anda saya amat hargai