heartbeat

Sabtu, 19 Februari 2011

Aku Kembali

i'm back! back again with a new spirit, with a new refreshment, new way, new ' balak ' ( eh, tuh x! ), new supporters!!

i'm back with another muncung! alief muncung, ko jangan marah taw! hehehehe

atas khidmat nasihat daripada seorang blogger yang baru aku kenali di twitter ( sebenarnya, aku selalu jd silent reader blog die, almaklumlah, internet kt UTM neh macam siput sedut je ), aku bangkit daripada tidur ku! amboi, ayat, tak boleh kasik pro lagi ker? hahahaha. dengan nasihat dia ( walaupun seketul ) sangat berharga. so, aku tak kan lari lagi.

yang pertama - tamanya, aku mengaku kesalahan aku dan aku mahu mohon maaf. kalau si anynomous tuh membaca entry aku terbaru neh, aku dah buat 1 keputusan. aku dah delete entry itu kalau dia mengatakan entry itu sudah megaibkan dia dan rakannya. aku turunkan ego aku yang bagaikan gunung Kinabalu ( tempat kelahiran ibu aku ) dengan mengambil keputusan drastik iaitu delete entry tersebut kerana aku mendapati tiba - tiba bilangan pembaca entry tersebut meningkat kepada seratus lebih secara tiba - tiba. sebelum neh, takde sesiapa pon yang nak baca entry tuh.



yang keduanya, aku sudah tak berapa nak aktif dalam dunia Facebook, sebabnya, ada orang selalu pm aku. entah siapa dia pon aku tak taw. tiba - tiba je muncul dekat FB aku, and aku terasa terlalu semak. apabila orang suruh online, baru aku online kowt FB tuh. sekarang minat aku lebih kepada twitter. twit! twit! twit! kalau pakai twitter lebih syok sebab korang semua boleh update status/ tweet tuh bila - bila masa je. kejap - kejap tweet, takpe. takde orang nak marah. kalau FB neh lembab semacam. and 1 yang aku tak suka dengan FB ialah notification die banyak sangat. menakutkan aku je.

gaduh, jangan tak gaduh, aish! aku neh tak baiklah!


so, secara ringkasnya, aku susah kembali ke dunia blog. jangan risau, aku takkan tinggalkan dunia blog. cuma aku sudah buat beberapa perubahan. antaranya, aku telah buat ' disable right click '. aku terpaksa buat. lagi 1, aku disable anynomous comment. aku minta maaf, aku terpaksa buat jugak. kalau tak, aku juga yang makan hati lama - lama kang.

12 ulasan:

  1. gahahaha..tak marah pun...malah alief suka tgok org muncung bibir.comelll..huhu...alief pun sama,,alief paling benci anonymous..x suka..alief dah disble comment for anonymous..diaorang melemahkan semangat alief utk berblog..waahh..maju dah awk sekarang ye..ada twitter,ada fb,ada blog..alief je masih kuno..tak ada twitter..huhu

    BalasPadam
  2. alief : huhuhu.. thanx..xde lah maju sgt pon.. FB tuh dh jarang update..selalu twit je skg neh..huhuhu.. jgn lemah semangat taw alief dgn anynomous neh..kite kene kuat!!

    BalasPadam
  3. qaseh : cuma ade sedikit masalah..tp rase nye dh terkawal kowt.. mungkin??? xperlah...sy still ade korg2 sumer!! sayang kt korg!!

    BalasPadam
  4. shahsyaz,,ni dia cara2 nak disable anonymous tu..

    1)pergi kat dashboard..
    2)leps tu gi kat setting...
    3)lepas masuk setting tu,,sila pilih bar comment..
    4)lepas tu,,pilih registerd user include open ID kat bahagian "who can comment" tu...and then save..siap..kalau ada apa2,bgtaw alief taw..huhu

    BalasPadam
  5. alief : sowey sgt2 lmbt reply komen alief kt post alief tuh..ngh kemas bilik neh..huhuhu..tq taw!! shaz dah buat...

    BalasPadam
  6. nelly the strange : hehehe, awk mmg pelik taw..
    pape pon, sumer blogger suker dgn blog..

    BalasPadam
  7. hehe. bagus kamu ni tak bermakna kamu menaglah kamu kalah. buang post sendiri utk jaga hati orng? sangat bagus an sangat baik. thums up utk anda! :)

    BalasPadam
  8. r-5 : klu itu yang terbaik, sy sanggup buat..sy x ksh klu tuh membuka kelemahan sy sendiri, pe yg sy taw, sy x suker org berdendam n mendoakan sy yg mcm2..

    BalasPadam

sila - silakan untuk berkomen...segala kritikan anda saya amat hargai