heartbeat

Khamis, 10 Februari 2011

Pengakuan Berani Mati

aku lihat, traffic blog aku semakin merudum, but still lagi half daripada bilangan follower akulah. follower aku dah memuncak kepada 130 orang, so dalam 1 hari, adelah dalam 30-40 orang yang view page aku, takpe, dulu - dulu aku runsing jugak. runsing sebab takde orang nak baca ke blog aku neh? tapi bila aku membaca 1 entry seorang yang aku follow neh, aku rasa, aku dah x kisah. sama ada ramai or tak follower aku, ramai or tak yang membaca entry aku, ramai or tak yang tukang meng-komen, aku dah tak kisah.

yang aku tahu, aku akan terus menulis. aku dah tak kisah pasal buffer kat nuffnang tuh. sebab aku selalu baca, strategi nak meninggikan traffic, tulis mengenai isu semasa. aku tengok, blogger terkenal takde pon cerita pasal pergolakan bumi Mesir. still cerita pasal diri diorang je. cerita diorang makan kat sana lah, sini lah, situ lah. tak pon cerita pasal photoshoot merata - rata. takde pulak aku baca yang diorang cerita pasal BN menang besar kat Tenang tuh. well, bagi aku, kalau blog tuh dah ramai follower, cerita pape pon, memang traffic die akan tinggi.


so, aku buat keputusan yang aku akan bercerita mengenai diri aku, kehidupan aku, everything mengenai diri aku. sebab aku dah malas nak ikut strategi amende nye tah tuh. bukan tak menghasil, cuma malas dah. lagi pon, aku semakin buzy. account nuffnang aku dah buat bodoh. aku nak fokus pada study. study lebih penting daripada blog or dunia alam maya ini. lagi pon, bila aku dah berada di rumah, lagi susah aku nak online. 


so, bila korang dah baca statement berani mati daripada aku neh, kalau rasa - rasa nak unfollow, aku tak kisah. aku tak kisah, apa yang aku tahu, kalau korang unfollow aku, aku tak rugi dan korang pon tak rugi.


sekian, terima kasih kerana ada juga yang sudi membaca entry aku neh.


malas dah aku, tengok muka - muka kucing tuh semua..hahahhaha

2 ulasan:

  1. silakan menulis apa yang kamu suka (selagi tidak memudaratkan akidah dan akhlak kita semua) dan tulislah demi kepuasan diri juga maslahat semua :) jangan risau, saya tak unfollow :)

    BalasPadam
  2. izuan : tq atas sokongan awk selama neh

    BalasPadam

sila - silakan untuk berkomen...segala kritikan anda saya amat hargai