heartbeat

Khamis, 17 November 2011

Aku Jadi Super.... Superlah Sangatkan???????

as salam dan selamat sejahtera, hari neh nak buat 1 laporan mengejut.

Pak Pak



 kereta kawan aku, Pak2, mati batry, atoiyai!!!!!!! mati pulak atas bukit. memang macam anak ayam kat ctuh. sedehy aku, aku nak marah, tak de feeling. hahhahahaaaaa, tapi muka aku gelak jew, yelah, bukan kereta aku, memanglah takde feeling takut, hahahahahahahahaaaaaaa. tapi, ada perasaan takut, kalau orang tuh cakap, cara aku bawak salah. masa tuh, aku tanggung kesalahan yang amat berat, dan aku tak mahu drive lagi kereta Pak2.




kisah dia macam neh, nak sampai ke simpang fakulti Awam, yang tepi KTDI tuh, tiba - tiba aku perasan radio mati. aku pelik. lepas tuh enjin tiba burk burk burk. aku dah panik, tengok - tengok sign batry ada. aku sejujurnya buta pasal kereta neh. aku just taw bawak jew, tapi pasal tukar minyak hitam, aku memang terer, setakat bukak, tadah minyak hitam lama, sampai kering, lepas tuh masukkanlah. tapi pasal kereta, batry, enjin, memang jawapannya "0". telur ayam, hehehehehehhehehehehehehheeeee, :P

lepas tuh, memang matilah enjin itu. 1st time, seumur hidup aku, enjin mati, aku yang bawak kereta tuh. kalau pancit tayar, aku ada lagi experience, kalau mati enjin sebab minyak takde, aku ada sangat - sangat experience tuh, tapi mati sebab batry kong, tak pernah. neh kiranya experience pertamalah. hahahahahhaa. ayah aku adalah experience macam tuh.



Ina tudung kelabu tuh, depan sekali
lepas Ina datang, cerita pasal batry, die tanya kat Pak2, " batry ko apa? dry cell kew? kew pakai air? " . masa tuh tiba - tiba hati aku jadi sangat - sangat - sangat - sangat - sangat kecil ( maaflah salah penggunaan kata ). memang terus aku rasa jadi dwarf. adoi. rasanya, kalau boleh transform, memang kompem diorang tak nampak aku. masa tuh lah, baru aku terfikir bahawa aku sangat lemah di dalam pengetahuan. aku tak taw amende yang aku kuasai selama aku hidup neh. tiba - tiba rasa terpukul dan untuk mempelajari tentang selok - belok kereta. tuh lah, betul cakap orang laki pasal perempuan. kalau kereta 2ndhand pompuan, jangan beli, sebab biasanya cepat rosak, sebab perempuan tahu bawak jew, tapi tak taw jaga barang - barang dalaman.



eh, ade Ina lah kat belakang
nasib ada Chiang dan jumper felo kolej 11, dapatlah kereta tuh bergerak. sampai pulak cabaran di bukit kolej 11 nak naik MA1, memang masa tuh kereta semput. dalam kepale hotak aku, yang ada cumalah 1! nak naik sampai ke atas bukit dan lepas masuk ke dalam blok tuh. apa yang terlintas di dalam kepale hotak aku ialah kereta tuh ringan kalau aku sorang jew, maka dengan itu, aku pown bagi arahan, " keluar ", and Pak2 ( sowey Pak2, even keta kau, tapi kau kene turun, tuh jew jalan terbaik ), Puraq, Syuk, n Che Tah turun macam ada bomb dalam tuh and aku dengan pantas, tekan klac, masuk gear 1, aku tekan minyak, control klac, dalam kepale hotak nak sampai ke atas, bantuan diorang tolak, aku control je klac and minyak, Amin!!!! berjaya naik ke atas babeh CAN9584 !!!!!!!!!





Syuk

Che Tah
Puraq


 thanx korang - korang semua. tak taw macam mana nak ucapkan terima kasih. sangat - sangat berbangga mempunyai sahabat macam korang dan 2 orang lelaki yang aku tak kenal tuh. entahlah, sayu hati ini dan menyebabkan aku nak belajar lagi pasal kereta neh, dan jangan panik, hehehhehehe, :). thanx untuk jumper!!! thanx untuk tenaga korang, thanx untuk masa korang. semoga aku dapat membalas jasa korang 1 day, :)

thanx to Allah S.W.T juga kerana memberi cubaan ini.


tukang tolak kereta


p/s = lupe nak masukkan gambo Jah, heheheheee, :P


2 ulasan:

  1. haishh..
    hati2..
    naseb bek kat jalan utm jer..lengang..
    hihihih

    BalasPadam
  2. hahahahahahahaaa, nseb lade org tlg, :)

    BalasPadam

sila - silakan untuk berkomen...segala kritikan anda saya amat hargai