heartbeat

Isnin, 30 Ogos 2010

IstilahMerdeka!~

istilah merdeka??1 tajuk yg menarik untuk dibincangkan pada post ini..sesungguhnya, aku nk berjujur pd korg2 yg pembaca setia blog aku.....okay2,..aku nk jujur r...sbb selama neh org ckp muka aku neh muka jujur..agk r kowt???entah....


cantek gambar yg aku upload neh...
okay2..aku nk berjujur ngn korg ea...

  • aku x pernah membaca novel yg berkaitan dgn patriotik ( busan )
  • aku selalu disuruh menderma utk tabung hari pahlawan ( pdhal ayah aku pesara tentera )
  • aku neh x suke tengok citer2 patriotik
  • aku x suka dgn golongan tentera and polis
  • aku pernah ponteng sbb xnk sambut hari kemerdekaan kat sekolah
  • aku pernah buat2 tidur biler nk countdown
  • plg hebat, aku teka umur mak aku pki merdeka je..

begituhla aku..betapa ketidakwarganegaraannya aku ini....aku bukannya apa...aku tidak hipokrit..apabila bercerita, ceritakan sahaja mengenai yg benar and bukannya mendabik dada ( kdg2 de gak aku buat2 citer ), aku memang benar seperti di atas...novel masa form 2 n 4 aku x baca satu hape pon...


*************************************

ayah aku pon jarang bercerita psl tentera ngn aku??so, aku x berape nk patriotik r..tp ayah n mak aku suke bercerita saat mereka kecil...ayah aku dgn cerita kampungnya di Perak...mak aku dgn cerita kampungnya di Sabah...sewaktu kecil - kecilan, aku rasa mereka berdua bahagia, walaupun kesempitan dr segi wang..sbb masa tuh, wang xde memberi impak yg sgt besar kpd sesebuah keluarga itu..tetapi sekarang???even sehengget pon memberi impak yg sgt besar...


*************************************

cilake punye betina r..sape r kuang ajar sgt psg mercun neh???crik maut ker???neh 1 agi buduh!g main mercun...watpe???bakar duit sendiri aje..buduh!!!!

marah sy neh!!!!

*************************************

sambung kepada tajuk kita tadi...aku jujurnya x minat kpd patriotik neh...eh..nk mrh aku plak???dr org len yg hipokrit x tentu psl..dpn org rmi die berceritany dgn gah psl merdeka, dlm hati????hanya Tuhan sahaja yg tahu...jd x baek menjadi org yg hipokrit...

*************************************

tp dgn berbanggany aku nk ckp, aku sebenarnya hepy,,sbb negara Malaysia neh sudah merdeka, klu x, xdenye aku dgn amannya mengutuk org2 di dlm blog x rasmi aku neh...sesungguhnya, aku sangat2 menghargai pengorbanan mereka..infact, aku pernah menyimpan cita2 utk mnjd perajurit negara...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

sila - silakan untuk berkomen...segala kritikan anda saya amat hargai