heartbeat

Khamis, 26 Ogos 2010

KelasKartografi!~

p/s:gambar tiada kaitan langsung dgn post ini..

MSM:Ye murid - murid....hari ini kita akan belajar mengenai data matching...saya nak kamu semua buat dalam kumpulan dan cuba masukkan autocad drawing awak tu ikut nombor lot kamu...saya bagi contoh ye..

( maka lecturer pon membuat demo utk kisah itu, terkejut aku..)

MSM:lihat, ade pe kat lukisan tu???

( kelihatan drawing tu ade yg bertindih, ada yang terpesong jauh cket lari, ade yg masuk pada garisan sebenar )

MSM:jadi, saya nak kamu buat, dan kita lihat isu - isu apa yang timbul...jangan buat apa - apa..sekadar gabungkan semua lukisan itu...

( baik!!!!)

( yang sebenarnya, satu kelas membuatnya..lot aku nombor 38, so group aku x lain x bukan, aza n ashraf...menjadi kisahnya, drawing aza cantek, tp x masuk ngan line aku, drawing ashfar sebijik mcm arkitek, yg bestnyer drawing ashfar masuk ngan line aku..jd kiteorg terpana...masing2 terdiam..ashfar ialah senior tahun 3 DDL, tetapi x berape femes dimulut org..tp aku mmg cam die cnior..sbb aku pena nmpk die kt UTM kl...alkisahnya, drawing tuh x matching, jd otak kami agak giler...ashraf suruh aza buat balik..amboi..mcm die lecturer plak..hahahahaha. )

( yang syok tengah dok kalut tuh, ade plak lawak bdak kelas aku buat... )

LIMWEYLIANG:kelate campo utara
:awat demo jadi lagu tui????

( kahkahkah..aku x tahan gelak, terus gelak jerk...boleh r pendekar bujang cina tuh buat lawak kat ctuh..kemudian, seorang agi pendekar bujang cina, chiang..agaknya dah busan sangat, dia ajak kiteorg mengembara..travel around dgn menggunakan Google Earth..terima kasih Google Earth, kerana membawa saya balik sebentar ke rumah... )

TANCHEECHIANG:ca'ol, rumah ko kat mana???
SHAHSYAZ:kat Kinraralah ( tgn chiang sdg skrol mouse pc tuh )
TANCHEECHIANG:jom, aku nak pergi rumah ko..

( aku tarik kerusi n duduk sebelah dia ngan lyn n nabila sekali, dia taip puchong kat search engine tuh )

SHAHSYAZ:atas agi neh..neh puchong.. ( skrol agi mouse tuh )
TANCHEECHIANG:ish, biar betol ca'ol??neh dh sampai kesas...
SHAHSYAZ:eh, ke kiri ke kiri..dah nak hampir... ( skrol agi )
TANCHEECHIANG:yaaaa, dah jumpa...
SHAHSYAZ:yes..dah jumpe..haaaa neh rumah aku.. ( sambil itu mengire rumah yg ke empat )
TANCHEECHIANG:neh rumah ko?? ( jari die pointing kt bumbung rumah aku )
SHAHSYAZ:a'ahlah..rumah aku.. ( aku mengangguk comeyh )
TANCHEECHIANG:haaaa, tuh kucing caol....

( err..mane dia taw aku suka kucing ea????? )

( kemudiannya, mengembaralah kami semua ke rumah - rumah mengikut Google Earth itu..lyn pulak boleh lupa mana rumah dia..ish2 lyn neh..nabila pon same gak tuh... )

SYAZLIN:mana ea rumah aku.. ( mata melilau mencari kat skrin )
TANCHEECHIANG:len kali ko cat bumbung rumah tuh len dr wane yg len..sng nk knl...

( kiteorg gelak terus )

NABILA:rumah aku bukan ctuh, tepi lombong...
TANCHEECHIANG:cnehla... ( skroll mouse ), cneh r lombong tuh..
NABILA:haaa, ea r tuh...

( ish2 nab2 neh..heee!~ )

kesimpulanya, aku nak cakap yg hari neh dalam kelas kartografi, aku cuma belajar bagaiman memasukkan drawing autocad ke dalam autocad..sekian, terima kasih.....

2 ulasan:

  1. bukan kelas karto blaja buat website ke? tak eh? ms sy amek karto dulu, kitorang lebih kpd history smpi la teknologi zmn skang dlm pembuatan peta. kira timeline la. bosan la. hahaha. tapi best gak sbnarnya. tiap2 minggu kena paksa design peta guna AI. nak muntah tgk kaler.

    BalasPadam
  2. hahhaa, skrg pown sy masih belajar karto, design karto, agi pening

    BalasPadam

sila - silakan untuk berkomen...segala kritikan anda saya amat hargai