heartbeat

Jumaat, 6 Ogos 2010

SubjekKegemaran!~

tadi baru sahaja aku selesai belajar kartografi...kartografi merupakan seni, sains, dan teknologi dalam pembikinan peta...aku minat ngan kartografi...bdak Archy x belajar...bdak air cond agi r...jauh dr panggang...hahahaha...

pastuh aku ada belajar pasal remote sensing..korang taw ker???remote sensing pon merupakan 1 teknik untuk menganalisis data dengan menggunakan pelbagai software.Imej yang digunakan ialah imej satelit....bdak penyamanan udara ada belajar???sori cket k???


fotgrametry pulak...hape tuh???cuba teka....

foto udara r..ape agi...hehehehe..tengok..kiteorg ade chance nk nek flight taw..korg??nek flight yg kene byr...ape class!!!???

major study aku kt UTM neh sebagai bachelor in science ( Geoinformatics )...
belajar r psl GIS,,sebenarnya, aku mmg minat pon ngan GIS neh..hahahaha....
aku mnt digitize peta, pelan, and aku suka menghasilkan peta..




kepada Prof Madya Safie...
jgn risau...saya akan menggantikan Prof...sbb sy dah jatuh cinta dengan kartografi...terima kasih kerana menaikkan semangat saya utk belajar dalam kartografi ini..saya memahami...sewaktu saya diploma, saya cuma mempelajari bagaimana peta itu dihasilkan...peta dapat dihasilkan melalui ukuran dengan menggunakan pelbagai teknik contohnya fotogrametri...ketika saya degree pula, kartografi diajar lebih kepada bagaimana kita dapat menjadikan peta yang sekeping itu menjadi satu bahan informasi yang sangat berguna kepada semua manusia didunia ini..kerana manusia didunia ini sudah mula ke arah " spatial thinking "

programming pulak???

kepada Tuan Haji Mohamad Ghazali Hashim..
bukan saya x minat ngan programing,,,tapi saya x mampu nak berjiwa linear atau berjiwa analog...saya sangat suka memutar belitkan sesuatu keadaan..lihat je lah apa dah jadi dengan saya sekarang..fon K530i saya dah lesap gituh je...otak saya berfikiran tanpa batas dan tidak mampu untuk berfikir secara logik..tapi logiknya, saya akan mempelajari programming...hahaha

kadaster & ukur kejuruteraan???

oleh kerana degree saya berada di dalam Geoinformatik, maka dengan segala hormatnya saya akan meninggalkan zaman - zaman selekeh, comot, dan tidak terurus itu...hahahaa...but ukur merupakan bidang yang sangat challenger..saya pasti tak dapat tahan dengan setiap dugaan yang ada..mungkin bidang Geoinformatik lebih sesuai kepada saya...saya sangat meminati...

hidrografi???

oh laut!lama dah x g laut...bidang ini termasuk dalam bidang ukur, maka terpaksa saya tinggalkan..tinggal kenangan..bak lagu tinggal kenangan.....

3 ulasan:

  1. wah! tbaek la yan... minat karto ea? haha... besh2!! suke karto sbb MSM sgt2 sporting. haha... harus ade seni ye. ;p

    BalasPadam
  2. tak suke kadaster? HAHAHA. eh, sama. tapi redha je la. sbb amek geomatik kan.

    best la baca blog awk sbb awk kita same bidang.

    :))

    BalasPadam
  3. tengs nizam, tp jgn bace yg belakang2 tuh, sumer x masuk akal, hehhehhee


    tp skrg, sy dh ambil kos geoinformatik

    BalasPadam

sila - silakan untuk berkomen...segala kritikan anda saya amat hargai