heartbeat

Ahad, 3 April 2011

Episod Student Berwawasan ~ Part 1

Assalammualaikum semua!~


Minggu lepas memang merupakan minggu paling buzy, termasuklah minggu neh pon. Cuma bezanya adalah minggu lepas aku buzy dengan assignment, test, dan hal – hal berkaitan dengan study. Minggu neh buzy dengan hal – hal yang berkaitan dengan dinner. Almaklumlah, dinner kos aku semakin hampir. Alamak, sponsor tak dapat – dapat lagi neh. Matilah. Wokeyh, aku cerita one by one apa yang perlu dibuat pada minggu lepas.


Hari Isnin aku dah start buzy dengan berjumpa seorang lecturer iaitu lecturer Remote Sensing, salah satu subjek aku. Jumpa tak silap aku dalam pukul 9.30 pagi. Jumpa untuk ambil markah report aku bersama – sama dengan 2 orang kawan aku. Dah berjumpa, memang tak rasa lamalah, mendengar Dr. Shahidah memberi nasihat dalam nak membuat report/academic report writing dengan cara yang betol. Aku rasa macam duduk dalam bilik dia kat situ dalam setengah jam je. Sekali tengok jam, pukul 11.30 kau! Memang burnlah kelas English aku tuh. Hahahahaaa.


Hari Selasa cuma ada kelas sahaja. So takde apa – apa yang menariklah sangat pada hari Selasa neh. Kemudiannya digantikan dengan hari keesokannya iaitu hari Rabu. Chait!! Aku memang nak mengamuklah. Hari Rabu aku ada lab test programing. Aku dah siapkan program aku tuh. Bila aku run, jawapan aku salah. Aku dah cek satu per satu sorce code aku tuh. Tah mana silapnya. Siap aku suruh kawan aku tengok sekali. Kawan aku pon pening, and then kawan aku suruh cek bahagian data yang aku dah key in. Taaraa, disitu sudah ternampak kesilapan aku. Wokeyh, aku salah key in data. Disitu aku telah membazirkan masa SETENGAH jam kerana mencari kesilapan. Itu aku panggil HUMAN ERROR. Thats mean mata aku ada masalah. Kena cek neh, kalau terpaksa, next sem aku pakai spek. Hey, speky gurl, J


Hari Khamis pula mulalah meraban nak ulangkaji untuk subjek Spatial Statistik.  Aku study je ikut dalam slide yang lecturer aku kasik sebab hari Jumaat merupakan test Spatial Statistik. Tapi masa hari Khamis, kelas English ada buat presentation, jadi, nasib baik Pak2 ada ambil gambar, bahagia wajah aku neh, J.



Hari Jumaat, test Spatial Statistik. OMG, Ya Allah! Korang tahu tak berapa soalan aku kene jawab? 20 soalan dalam masa 2 jam sahaja. 10 soalan merupakan solan kira – kira, 10 lagi soalan merupakan soalan teori. Korang taw tak?? Soalan teori tuh langsung aku tak dapat nak jawab. Soalan kira – kira pula ada 3 soalan aku tak sempat nak jawab. Memang butthurt!!!!~  balik tuh memang aku menangis dalam mimpi je. Dah lah markah rendah, memang aku rasa heavy sangat – sangat minggu lepas. Aku rasa macam nak mengamuk je.


Itulah serba sedikit episod aku minggu lepas. Aish, neh part 1 lah, tunggukan part 2. Hehehe J


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

sila - silakan untuk berkomen...segala kritikan anda saya amat hargai