heartbeat

Selasa, 12 April 2011

MEMOIR ~ part 1

Hari jumaat hari tuh ( 08.04.2011 ), merupakan dinner untuk kos aku kat UTM neh, kos Geoinformatik. Masa mula – mula nak start, memang berdebar – debar espacially si Ina, ketua unit protokol. Lepas neh Ina kene rilek je, tak boleh menggelabah. Kene cool je. Hehehe. And then aku pulak jadi runners, tapi malam tuh, aku rasa aku jadi multitasker. Semuanya aku bolot. Tiba – tiba je aku jadi photographer. Kebetulan pada malam tuh ada persembahan daripada setiap tahun kecuali tahun 2, sebab kiteorang jadi AJK. Jadi, aku memang snap r kerjanya, nak makan pon tak terfikir. Chewah ko, lepas dah habis bergambar, aku makan, habiskan segala makanan kat dalam hotel tuh. Memang perut aku yang ksong tuh terus full dengan dessert seperti cheese cake. Hehehe, J. Alah, gambar still tak dapatlah, yang ada cumalah gambar gerak kerja. Jadi aku upload sedikit gambar untuk entry kali neh yeh. Nanti aku update, macam biasalah, part 2, hehehe dan aku nak bercerita kesan – kesan daripada dinner malam tuh. Banyak seyh kesan – kesannya, dan kebanyakkannya adalah positif.

Namun paling aku terharu ialah hasil karya aku iaitu skrip pada malam itu. Aku bangga apabila Prof Md. Nor bercakap mengenai jeans lusuh yang dimiliki oleh dia. Jadi, malam tuh aku rasa amat bermakna bagi mereka semua. Jeans lusuh yang menyimpan semua kenangan nostalgia.

Untuk pengetahuan hadirin sekalian, MAJLIS MALAM MENGGAMIT MEMORI MENGUSIK JIWA ini bertemakan retro. Sebagaimana yang kita semua tahu, retro adalah sesuatu yang berkaitan dengan lama atau klasik. Jika fesyen, retro sentiasa dikaitkan dengan sesuatu yang kelihatan lusuh atau lama, contohnya jeans biru yang sudah lusuh. Mungkin jeans biru lusuh itu menyimpan seribu makna atau menyimpan pelbagai kenangan nostalgia kepada pemilik itu. Majlis malam menggamit memori mengusik jiwa bertemakan retro bagi kita mengimbau semula kenangan lalu untuk dijadikan sebagai kayu ukur bagi kita membuat pilihan terbaik di dalam kehidupan yang akan datang. Buang air yang keruh, dan ambillah air yang jernih. Sesungguhnya pengalaman adalah guru terbaik dalam menerajui kehidupan kita yang penuh ranjau dan duri.
 aku rasa malam itu merupakan malam paling indah, kowt, :)


3 ulasan:

  1. syaz comel!!! dalam gambar tu syaz nampak macam adik2...huhu..nak picit pipi boleh tak??haha..jgn lupa upload pcture2 yang lain k..huhu..

    BalasPadam
  2. alief : wahahahaaa...mne de alief..jgn picit pipi, sakit, hahahaaaa. :) :) :), insyaAllah, syaz try upload.

    BalasPadam
  3. hye dear yg comel . anna dh masukkn blog ni dlm bloglist anna .

    BalasPadam

sila - silakan untuk berkomen...segala kritikan anda saya amat hargai