heartbeat

Selasa, 26 April 2011

Tips Mengenai Bulu Mata.

hye and as salam to all my readers


beautiful eye




Lirikan mata boleh mentafsir pelbagai maksud. Maka tidak lengkap sekiranya solekan tanpa bulu mata yang cantik dan memukau. So, disini, aku, sebagai seorang gadis yang sangat teliti terhadap solekan mata, maka aku mendapat beberapa tips mengenai kehebatan mata ini. Bak kata orang, dari kerana mata, jatuh ke hati. Hahahahahahaa, mari berkongsi.




Sebelum memakai mascara, sila lentikkan bulu mata anda dengan menggunakan pelentik bulu mata. Alah, kalau beli dekat kedai – kedai, dalam RM5 hengget dah boleh dapat.




Bagi memastikan bulu mata tak kelihatan gumpal, so sila bersihkan dahulu berus mascara anda dengan tisu untuk membersihkan lebihan mekap.




Kalau pakai pelentik bulu mata tuh, aku panggil eyelashes, korang kena masukkan semua bulu mata ke dalam dan tekan around 10 saat. Then, korang boleh lepaskan, baru dapat bulu mata yang mengancam, awww gituh. Hehehe, J




Sapukan mascara secara ziq zaq untuk mendapatkan bulu mata yang lebih panjang dan lebat.




Jangan masuk, keluar, masuk, keluar berus mascara korang dari botolnya. Aktiviti kurang sihat itu cuma membuatkan anda semua mengeluarkan duit lebih untuk membeli mascara baru sama ada di Elianto, Watson, Guardian, or pape je kedai yang menjual alat mekap kerana, kalau korang degil juga, cecair itu akan menjadi lebih kering dan dikhuatiri masuk bacteria dan segala jenis kuman.





I recommend u all to use black mascara, tapi kalau tiba – tiba rasa nak ubah tabiat tuh, boleh r try warna lain contohnya macam warna ungu ke, cokelat ker. It’s up to you, J





Neh paling bahaya, don’t sleep with your makeup in your face. Wash your face before sleep, okay?




Before put mascara, cuba letakkan sedikit bedak untuk tampak lebih kemas.




Siap sudah tips mekap daripada cik shahsyaz. Simple dan mudah kalau follow betul – betul. Oh, lupa, sekejap, ada benda patut aku cerita. Neh tips terakhir nak berkongsilah. Kan kalau pakai mascara, kena sapu elok – elok berus kan supaya  tak comot, tetapi, hahahahahhahaahhahaha. Mr. Muscle sudah menemui jalan terbaru. Tidak perlu susah – susah lagi memberus, hanya tuangkan sahaja. Hehehhee, wokeyh, abaikan iklan pencuci toilet tuh. Korang gunakan kad sewaktu nak beruskan bulu mata korang yang vogue da bas tuh. Habis cerita, J


neh lah yang aku cakap, letak kad.

Hahhahaaa, sampai disini sahaja cerita mengenai bulu mata. Esok aku ada paper, daaaaa. Wish me goodluck. Omaigod! Kawan aku eksiden, depan UTM plak tuh. Oh, risau nyer.

4 ulasan:

  1. x reti lah nak mekap2...
    tolong mekapkan nad!

    BalasPadam
  2. waa..da lama x pakai mascara.. tggu ade function baru mekap..hehe

    BalasPadam
  3. wah,haha, yul laki lah, ta mau lah mekap2 nie, hee

    BalasPadam
  4. nanad : nnt shaz mekapkan nanad, hehehe, boleh r goda bleh ex nanad, hahahahha



    alya : alah, kite pki mekap pon time function je, nk jge brg mekap, hehehe


    yul : hehehe, maw jd model x???

    BalasPadam

sila - silakan untuk berkomen...segala kritikan anda saya amat hargai