heartbeat

Selasa, 4 Januari 2011

Gara – gara Pintu Stor Tidak Dibuka

Pagi tadi ( 03.01.11 ), aku bukak mata, dalam pukul 5.30 pagilah. Aku ingat nak solat Subuhlah, sebabnya dah subuh kan? Tapi aku terlupa, stor tak buka. Kain solat aku pulak dalam stor... Alah!!!! Aku cuma berbaring je kat atas katil. Sedihlah aku pagi tadi. Tak sedap hati nak tidur. Kain pelikat pon takde nak dibalut jadikan lebih kurang bentuk telekung. Selimut??? Lagilah, semua barang aku dalam stor MA1 aras 2 tuh. Terasa sangat berdosa pagi tuh sebabnya :

  • · Aku dah bangun, kalau tak bangun, takpelah lagi.
  • · Dah memang niat tak nak tinggal solat Subuh.

So, aku berguling – guling atas katil tuh sampai pukul 7 pagi gituh. Sedihnya tak terasalahkan. Ituhlah gara – garanya apabila stor tak dibuka! Jadi kepada kengkorang, kain solat jangan tinggal dalam stor. Maka, terpaksalah aku pinjam kain solat orang lain ( Nabila, BFF aku ) dan bersolatlah, tapi solat Subuh tuh..... adoi..tak tahu nak cakap apa. Sudahlah, stop disini! Geram! Dahlah sejadah takde, terpaksa aku alas dahi aku dengan kain tudung aku! Berjasa kain tudung aku tuh!

Paling aku terkejut ialah, aku tinggalkan kad matrik dalam stor. Nasiblah pagi tadi pak guard takde, kalau tak memang melayang r duit aku kat UTM neh. Dah lah yuran mahal nak mampus. RM1500 kowt kene tarik ptptn aku. Aku nak hidup apa dengan RM 1700 kat Johor neh?? Dahlah barangan kat Johor mahal. Nampak gaya aku kena berdaftar dengan Nuffnang lah, untuk menjana pendapatan aku di dunia internet neh.

So, guys and girls, aku mintak perhatian kengkorang sangat. Aku tak minta mende susah – susah pon. Aku cuma minta korang teruskan, keep on, keep going, keep following, keep blogwalking kat blog aku. Aku tahu blog aku tak berapa nak best macam blog Fatin Liyana or Hanis Zalikha, tapi blog aku neh mempunyai cerita tertentu. Dan sudah pastinya cerita tuh tak sama dengan cerita di dalam blog Fatin Liyana atau Hanis Zalikha. Sebabnya, aku cuma seorang sahaja di dunia ini, dan tidak mungkin aku akan meniru mereka berdua.

Tengok, disebabkan stor tak buka, dah aku mintak kengkorang follow aku. Insya Allah, kalau korang follow aku, nescaya aku akan follow kengkorang, tapi aku neh jenis tak komen, just aku suka membaca. Tuh memang perangai aku, so kalau aku follow korang, korang jangan ingat aku tak baca pulak blog korang. Just aku neh tak suka komen – komen. Aku pon dah jarang bukak Facebook sebab abang aku dah ada akaun Facebook ( aiyo!!! Susah nak upload pic kekasih baru! ). Aku ada akaun Twitter, so twitlah aku ye! ( gune nama @shahrul syazyan )

Sebenarnya, aku teringin nak buat post pasal azam tahun baru neh, tapi entah bila nak post je neh. Aku tak tahu bila nak online lagilah. Minta maaf sangat kat kengkorang selaku pembaca blog yeh. Bukannya apa, laptop aku rosaklah untuk internet dia. Nanti aku bawak g Meranti ( pakai duit agi! Mati aku weyh!!! ). So, kalau korang nak aku teruskan tulisan di dalam blog Pentas Hidup Aku, teruskan membaca.

Bila aku baca daripada awal hingga akhir ayat, aku dapati tulisan aku lari sedikit daripada tajuknya. Ha ha ha ha! Alah, rilekslah korang, aku bukannya apa. Aku asyik baca blog orang and last ayat diorang mesti cakap, :

Tulis ikut hati

So aku pon menulis ikut kata hati aku juga, macam diari jugalah, bezanya neh e – diari! Yeah!!! Tiba – tiba aku hilang idea nak menulis, hehe. :p .

>>>>

>>>>

>>>>

>>>>

>>>>

>>>>

>>>>

>>>>

>>>>

>>>>

>>>>

>>>>

>>>>

>>>>

>>>>

Beb! Kengkorang! U all!! Guys!!!! Girls!!!!

Aku kecewa sebenarnya!!!! Teem, roomate aku cerita yang Fadhli Shas IM BFF dia ( aku tak percaya! Tuh mesti fake Fadhli Shas! ) dan aku tanya kat BFF dia, memang betul, and aku ambil kesempatan tanya pasal Muslim ( sempat lagi tuh! ). Diorang cakap Muslim sudah berpunyer!!!

Huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Macam budak – budaklah aku neh. Melambak lagi jantan lain kat luar tuh. Yang kau menggedik sangat apa hal??? ~!@#$%^&* ( maaf! Aku memang macam neh yeh, memang patah hati dah neh sangat – sangat! Minta maaf! Tapi jangan berhenti baca blog aku! Lepas neh aku akan ceritakan yang lagi best untuk kengkorang )

Sekian terima kasih!

9 ulasan:

  1. sangat obses yee ngn Muslim Ahmad. Heee~

    BalasPadam
  2. eyup!!!! sygnyer die sudah berpunyer!!!
    xper!!!

    BalasPadam
  3. konpem ke nih? haish patah hatiku ;(

    BalasPadam
  4. iye adek!!! percayalah!!!

    huhuhuhu

    BalasPadam
  5. kak, selagi tade gamba jgn pecaye(gigih ni bg tau)HHAHA

    BalasPadam
  6. dh adek...
    die dh approve akak neh...

    BalasPadam
  7. haish yeke? mane2 show sikit. mahu lihat! hahak

    BalasPadam
  8. lihat kt post yg terbaru...
    facebooklah...
    hehehehe

    BalasPadam
  9. hahahahahahahahahha....
    smpi begirtu skali yeee...
    hhihihi...

    BalasPadam

sila - silakan untuk berkomen...segala kritikan anda saya amat hargai