heartbeat

Khamis, 20 Januari 2011

Khufarat Berjaya Membuat Mereka Menjerit

Syamsul Yusof!!! U best!!


1st of all, aku dah cakap dekat diorang, yang aku akan publish post neh, dan diorang pon tak marah. 2nd of all, Khurafat, memang terbaiklah! Tapi, aku macam tak berapa nak berkenan dengan ending dier r. Mungkin, ending dia tak berapa nak syok., 3rd, saspen Khurafat sangat menjadi. Siapa sangka kan??

Wokeyh, yang neh aku nak komen pasal cerita Khurafat dulu. Aku nak cerita apa yang uniknya cerita neh bagi aku. Kalau ade yang cakap tak best, sebab diorang tutup mata masa cik hantu tuh keluar. Senang tak prediction aku?? Hahahahaha. Antara babak yang cukup best bagi aku ialah :
  • Waktu Johan ( Syamsul Yusof ) dukung mayat. Gila saspen, siapa nak carry mayat kan? Aku yang ade pengalaman bersama dengan mayat yang kematian penyakit selama 2 jam pon dah macam nak luruh jantung duduk diam - diam.
  • Ketika Aisha ( Liyana Jasmay ) masuk ke dalam kereta untuk pulang selepas ibu Johan ( Syamsul Yusof ) masuk ke dalam hospital sebab batuk berdarah.
  • Babak ketika mayat didalam kereta jenazah. Serius sangat mengejutkan. Secara tiba - tiba cik hantu tuh menjelma depan driver van jenazah neh.
Huhuhuhu, sekian, ituhlah pengkritik positive yang mengkritik Khurafat. Overall, memang best giler! Lagi pon cerita macam neh memang wujud di alam fana neh. Untuk dapatkan seseorang, dia sanggup lakukan apa sahaja. Aku rasa aku tak nak lah jual mahal sangat, nanti ada orang senyonyoh aku pulak. Warkah kah kah kah kah. Ada juga aku nak terfikir macam neh. So, kepada lelaki diluar sana, tawan hati gadis anda dengan cara yang selamat dan bersih, kalau tak, cerita korang sejibik macam Khurafat.

Pasal outfit, aku dah matang seyh! Tak mau keluar selekeh sangat. Semalam saje aku menggedix pakai makeup. Entah apa yang aku menggedixnya. Bukannya ada Syamsul Yusof kowt. Tapi memang aku kasik mata aku smokey eye. And aku nak buat advertisement neh, sesiapa yang perlukan perkhidmatan aku untuk makeup, silalah hubungi aku. Terhad untuk yang amat - amat mengenali saya. Hahahahaha, bolehlah pulak yek buat iklan. Tapi, kalau setakat makan,jangan haraplah aku nak melawo. Hahaha, eh, mascara aku dah habis. Kene beli yang baru. Korang ada cadangan tak?


neh mascara Maybelline, tapi aku tak suke, nampak comot.

Wokeyh, wokeyh, aku nak sambung cerita lagi pasal Khurafat neh. Aku g dengan classmate lama aku taw and Inchik Pyon. Siapa Inchik Pyon?? Hahaha, kawan Niesah dan secara otomotiknya menjadi kawan aku jugak. Aku dengan Niesah naik kereta dia lah. Kereta Persona warna kundang. Nombor plat? Haram kejadah aku nak ingatkan, nombor telefon dia pon aku tak ingat. Mula - mula kami berdua diambil oleh Inchik Pyon dan dibawa ke Sri Putri dan makan disituh bersama - sama dengan yang lain - lain. After dah sedap and kenyang makan, kiteorang terus bertolak pergi Giant U Mall ( alah, dekat je dengan U kiteorang ). Dalam pukul 10.30 wayang start. Syidee jahat! Dia cakap aku chantek! Hahahaha, sebenarnya terharu. Hahaha, thanx puji aku!

Chantek tak saya???? Cepat cakap chantek!!!!

Start je wayang, sudah ada kejutan. Hahahaha, siapa tak terkejutkan? Masa aku tengok tuh, ada jugaklah aku dengar suara - suara sumbang kat belakang yang melantunkan high pitch mereka ( jeritlah!! ). Yang membuat aku tergelak ialah, orang - orang belakang aku tuh budak - budak laki kelas aku dahulu ( ha??? hahahaha, jangan gelak! ). Aku pula sepanjang cerita tuh memang terkejutlah, menipu r kalau berani sangat kan? Melatah pon ada jugak. Hahaahaha. Niesah tepi aku pula boleh tutup mata masa cik hantu tuh keluar. Aku dah bayar mahal, mesti tengok! Even saspen! Cik hantu dia tak lah seram sangat tengok, tapi saspenlah.

Nak taw kenapa aku tak rasa seram sangat? Sebab aku membayangkan Inchik Farid ditepi aku. Hahaha, aku rindukan dia. Rindu nak keluar jalan - jalan dengan dia and tengok wayang sama - sama dekat Mid Valley. Hahaha, so, takdelah aku rase seram sangat. Balik tuh, memang masa nak tidur, masih terbayang wajah dan senyuman Inchik Farid tuh. Hahaha, tapi aku dah tak menangis lagi. Sebab aku dah lepaskan dia. Oppps! Dah masuk pulak segmen hati ke hati aku neh.

Wokeyh, stop disini, sebab aku ada banyak assigment nak dibuat. Kepada readers aku, aku mintak maap and ampun sebab maybe hari neh aku tak boleh nak blogwalking, sebab buzy nak settlekan assigment. Aku janji, Jumaat malam Sabtu, kita semua dating yeh?

4 ulasan:

  1. hakhak saya tak tengok lagi. tggu je la nanti keluar u tube ke, download ke. pawagam jauh..wuu..


    aah. nuffnang sy pn xleh bukak. ada masalah technical kot..huhu

    BalasPadam
  2. aish... naseb body betol...

    igtkn pe lar tadi...
    igt kene fraud r tadi..adoi...

    BalasPadam
  3. Saya nak pergi tengok jugak... Mmg teringin sgt nak tengok

    BalasPadam
  4. owh, hahahaha..jgn riso...

    cik sunshine buleh tengok...

    kt panggung wayang..
    hehehehe

    BalasPadam

sila - silakan untuk berkomen...segala kritikan anda saya amat hargai