heartbeat

Sabtu, 15 Januari 2011

PC Fair di UTM Skudai

Hari neh ( 15.1.11 ), last day PC Fair kat UTM Skudai. Yang buat aku malas nak masuk DSI ( Dewan Sri Iskandar, tak sure plak nama ) ialah promoter broadband. Bak kata Nabila ( BFF ), suara diorang macam setan – setan kechik, hahahaha, jahat! LOL! Sebenarnya daripada hari pertama lagi aku dah menjenguk/pcwalking/menziarah/melawat PC Fair neh. Dan, untuk pengetahuan korang jugak, selama 3 hari berturut – turut tuh, ada je setiap hari aku membeli ( bajet mcm byk duit je aku neh ). Ada je yang buat aku bermurah hati untuk menderma kepada mereka.

Hari pertama

Aku masuk – masuk je promoter broadband dah serbu, nak buat macam mana, dah ituh kerja diorang, promote barang. Aku bukan tak nak beli, tapi siapalah nak membayar tiap – tiap bulannya?? Mahu tak nye gugur rambut aku neh?? Lainlah kalau ada kekasih yang kaya – raya. Boleh aku tumpang kekayaan dia. 1st day, tak silap aku, aku pergi dengan Haniey adn Niesah. Niesah katanya dah ade aim nak beli apa. Haniey pula memang aim nak beli external hardisk. Aku?? Next sem lah aku beli. Hardisk aku neh pon 500mb, tak tahu nak isi apa, tapi nanti lama – lama penuh r. Aku cuma nak membeli pendrive, ituh pon untuk adik aku. So, punyerlah lama aku survey, akhirnya aku beli UHB Diskdrive jenama Imitation 4g dengan harga RM20. Lepas tuh, aku terpisah dengan geng aku selama 30 minit. Aku col,hampes, tak angkat!!! Grrrrr!!!!! Kemudian, aku tertarik nak beli skin lp. Aku beli, tapi tuh lah, tak pakai. Adus! Buat rugi ja!

ade jugak bentuk gneh ????

Hari kedua

Kali neh aku pergi dengan Nabila. Pergi neh pon aku siap membeli lagi. Beli pendrive jenama Pendrive dengan harga RM20. Aku ingat aku nak ada 2 pendrive. Senang, 1 untuk kegunaan study, 1 agi personal. So, takde r serabut agi. Ya! Tindakan yang sangat bijak.

Hari ketiga ( last day )

Teka aku beli apa???? Aku bagi hint.
  • ·         Bulat separuh, warna merah.
Gerenti tak dapat jawab. Speaker ma.. dah lama kau teringin nak beli, sayangnya, takde duit je. So, neh aku beli dengan harga RM20, sama harga dengan pendrive je??? Kali neh aku pergi dengan Norehan and Haniey ( what?? Haniey again??? ). Percayalah, memang muka aku ada di PC Fair itu. Ketika on the way nak pergi, aku ternampak dia. Lama – lama aku perhatikan, dia memang menarik perhatian aku, tapi baik aku pendamkan sahaja. Hahaha, bukannya apa, dia tak sesuai untuk aku. Dia persis DIA. Sudah! Jangan merepek! Rehan pula membeli ............ macam – macam, sampai aku sendiri tak mampu nak terangkan. Dia beli printer, pendrive, hardisk, aduh..banyak juga duit dia melayang tadi. Kemudian, kiteorang bertiga berjalan kaki ( bersenam baik utk kesihatan! ) ke Meranti and makan disitu. Kiteorang makan chicken chop. Alah, sayang, takde pic r! Maaf korang sumer!

So, ituhlah cerita setakat ineh. Pulak??? Kenapa korang tak suka? Tak best ker? Alah, aku tengah kering idealah, susah nak perah otak, nak cari idea menulis. Hehehehe, tapi aku harap korang jangan mudah putus asa dengan aku taw. Oh, ye! Aku dah tukar lagu, untuk kesesuaian kita yang sedang di dalam mood membaca. Kejap, aku cuba search di internet untuk mencari sedikti gambarlah, bagi korang rasa lega!!

apa kaitan gambar neh dgn post aku??


 aku nak cakaplah, Rehan, balik daripada PC Fair tadi gnehlah..hahahahha, beg besar die bawak daripada DSI, musti Ada terkejut.

eh, kenapa tibe2 wujud picture die neh?? (^_^)

gambar en. muslim neh ada kaitan dengan ayat yang aku merahkan tuh..hahahaha

sekian untuk malam neh, esok aku try mengarang lagi ea!!

6 ulasan:

  1. salam kenal..

    amy singgah sini dan follow , jemput la ke sinar raudah ye!

    BalasPadam
  2. thanx amy, i will visit sinar raudah..

    BalasPadam
  3. chewaahhh yumpp..haha=)..makin b'+ menarik ur post..& last plezz arr ajar aku adobe phtoshop...tlalu nak kuasai ....

    BalasPadam
  4. boleh2...

    xrak hal..

    2nggu mlm neh aku dtg bilik ko...
    aku bg software sekali..

    BalasPadam
  5. eyup... pc fair....

    sampai duit i terbang.. huhuhuhu

    BalasPadam

sila - silakan untuk berkomen...segala kritikan anda saya amat hargai