heartbeat

Sabtu, 12 Mac 2011

Post Mortem Gathering

As salam dan selamat sejahtera kepada semua pembaca blog aku. Well, aku tahu, tak ramai yang nak membaca blog aku neh, tapi aku tetap nak update blog neh.
Hari neh sebenarnya agak mengejutkan aku, kerana pertama kali aku join gathering. Sebelum neh aku paling pemalas nak join mende – mende macam neh. Hati aku memang tegar, tapi entah kenapa kali neh, bila aku berkawan dengan Kak Sunah, Kak Sara, Nanad, memang hati neh terdetik nak join jugak gathering neh. Hasilnya? Tak rugi beb! Siapa kata blogging neh rugi???? Memang rugi, rugi 
kepada sesiapa yang tak join! Ahaks!


Wokeyh, pagi – pagi lagi dah bergerak kami berempat ( Kak Sunah, Kak Sara, and Nanad ) ke Sri Putri cari bus yang menuju ke Ayer Hitam untuk berjumpa di Tesco ( apa tah namanya ).  Sampai kat sane, agak blur yeh. Memang blurrr ( akulah yang blur seyh! ). Kemudian, berlakulah sedikit perbualan di dalam telefon antara Kak Sunah dan Kak Sara. Aku dan Nanad dok diam – diam, budak kechik kene duduk diam – diam. Kemudian perut aku lapar, berbunyi. Buat pengetahuan semua ( semua orang yang mengenali aku di dunia blog ), aku cepat lapar dan kuat makan, sebab tuh body sihat semacam.


And then aku dengar macam – macam nama yang disebut. Ady Budika lah, Cik Mat Gebu lah, Cikali lah, sumpah! Aku tak kenal mereka semua.

 Buat pengetahuan anda, blog aku start popular ketika Malaysia memenangi piala AFF Suzuki. Aku membuat entry pasal Muslim Ahmad. Sejak itu traffic entry aku semakin menaik. Itu maknanya, baru 3 bulan blog aku femes. Pada mula kemunculan blog aku ( pada tahun 2009 ), aku tak menjangkakan yang aku akan aktif blogging macam neh kowt???


After that, aku dibawa oleh Kak Ayu ( sumpah tak kenal! ), juga seorang blogger ke rumah Cik Mat Gebu. Atas permintaan Cik Mat Gebu, aku tak publish picture dia. Aku belasahlah picture sesiapa sahaja yang menjadi mangsa aku. Hahahahhahaha! Sampai di rumah CMG ( Cik Mat Gebu ), aku terus terliuh seyh melihat makanan yang terhidang. Perut yang lapar terus berbunyi dan berkeroncong, dan berterusan menyanyi minta di isikan. Memang tergoda i tengok nyah!!!






saje letak gambar pinggan, hati sangat terpesona melihat corak pinggan tuh


Dengan blueberry cheese cake, strawberry cheese cake, dessert yang sedap, adoiyai! Memang kena lupakan seketika tentang diet! Aku pon rambang mata, tetapi aku dengan langkah bijaknya, makan nasi ayam selepas makan dessert, hehehhe, memang tak ikowt protokol sungguh aku neh. Akibatnya, perut cepat penuh. Selepas acara makan – makan, acara bergambar. Sessi bergambar dengan Abang Ben Ashaari dan blogger yang lain - lain.






Ha! Cerita pasal Bro hebat kita neh, aku tengok, dalam picture dia, muka dia nampak tembam, tapi apabila aku berjumpa dengan dia, memang tak tipu r, die kurus sebenarnya. Isterinya? Wau! Sepadan – madan bagi aku! Dia kacak, isterinya cantik! Sama cantik, sama padan.


So, post mortem daripada gathering neh :

  • Aku mengenali lebih banyak lagi blogger neh.
  • Aku tahu apa function sebenarnya blog list neh.
  • Aku mengenali wajah – wajah sebenarnya blogger kita kerana ada blogger yang tak tunjukkan imej nya.
  • Aku mengetahui banyak perkara yang perlu dilakukan sekiranya mahu menjadi blogger yang tegar.



Well, setakat neh, inilah yang dapat aku update. Tiba – tiba aku teringat pesanan bro Junko :

Korang student lagi banyak idea kalau nak sembang – sembang dalam blog.


Well, aku masih berfikir, apa yang hendak aku bercerita.
Sekian, wasalam!

20 ulasan:

  1. peeewiiiiiiiiiiiitttt! update tu! ops....

    BalasPadam
  2. wahh..best nye..dpt makan2 lagi tu..teringin gak nak tgok muka shahsyaz depan2..mesti dapat byk tips blogging dari abg ben kan??

    BalasPadam
  3. adik..
    terima kasih join sessi vlog cik mat yer..
    kak harap awak happy..
    ehem.........blog kamu best...enjoy di sini

    BalasPadam
  4. bapak ar best giler! nak join jugak tp jauh woooo! huhu

    BalasPadam
  5. OMG! waaa. best gilaaa .. masakan mat gebuu.. pehh. banyak2

    BalasPadam
  6. memg syokkkkkk la caol..jeles niiii..lg2 time tgok mkanan2 tu..kihkhikih..

    p/s --> selamat menjadi blogger tegar!!!!hehehe..caiyok3!!! :D

    BalasPadam
  7. kak sunah : akhirnya dapat gak update psl entry neh..

    BalasPadam
  8. aleif : x ckp2 pon ngn abg ben..sbb nebes yg teramat, tp abg ben luar dgn abg ben dlm blog sgt berlainan..dlm blog,x ensem, tp luar, agi nmpk ensem..hahahhaa..so, alief, x rugi klu join, tp syg, alief duk jauh..nnt bleh kite wat2 gak..

    BalasPadam
  9. kak ayu : sy mntk maaf taw sbb x berape nk knl ngan kak ayu..huhuhu, sbb sy masih baru agi dlm dunia blogger neh...tp lps neh, sy cuba utk berkenalan dgn sumer blogger..

    BalasPadam
  10. r-5 : kecian kt awk..sbb awk blogger utara kan???

    BalasPadam
  11. syed : hahahhaa, mmg sedap, sampai sy neh naik dh berat 2 kilo..

    BalasPadam
  12. nora : tq!!! mmg sonok r nora klu join..

    BalasPadam
  13. wah sudah buat post mortem.. bagus2.. nanti leh copy and paste buat entri haha..

    p/s; bila dak2 utm leh buat bloggers gathering ek..

    BalasPadam
  14. abg kasawari : ehm...copy lah..hehehe, utm gathering??sdg dlm proses...tengah mencari2 utm bloggers neh..

    BalasPadam
  15. hai adik...semalam x sempat nak sembang2 n kenal2 kan...akak sibuk dgn anak2...:D

    harap2 next time dapat jumpa lagi yer...klu t'serempak kat mana2 jgn malu2 tegur tau...agak2 cam x muka akak??? ^____^

    BalasPadam
  16. mama : baik mama!! nnt kite tegur2 mama..hehehhe..than jugak sbb dtg ke gathering tuh..

    BalasPadam
  17. assalamu 'alaikum,

    mmg best makanan yg cik mat sediakan tu... tp yg tk best tu, sbb tk dpt rasa semua, hehehe...

    sori, smlm tk dpt tumpangkan korang...

    salam ukhwah n salam perkenalan yer...

    BalasPadam
  18. cg areef : xpe..huhuhuhu, ari tuh pon bro junko tuh anta smpi ke bilik..huhuhu..baik die tuh..cikgu pon baik gak...len kali jgn lmbt, dpt merasa sumer makanan..hahaha, pesanan penaja..

    BalasPadam
  19. salam..
    alamk.. da masuk kene letak link ek ?
    cmne ek ?

    ooo.. korang gossip pasal cikali ek..
    mase nak g gathering.. patut la..
    terbatuk2.. cikali.. mase drive kete..
    korng rupenyer..
    haha

    papepon.. salam ukhwah..

    BalasPadam
  20. cikali : yeahhh!!!!!
    kene letak link...hehehhe, mmg kitoerg gosip2 pon....g sure heboh x ajk..hehehehe...

    BalasPadam

sila - silakan untuk berkomen...segala kritikan anda saya amat hargai