heartbeat

Rabu, 23 Mac 2011

Result SPM

Hari neh merupakan tarikh keramat bagi adik akulah. Hari dia mengambil keputusan SPM dia. Yelah, dah berhempas pulas dia study, sekarang neh lah masa dia untuk melihat sama ada dia mempunyai kemajuan atau tidak. Well, aku tak kisah berapa pon result dia, yang penting dia ambil result tuh. Itu sahaja. Apa - apa pon, sebagai kakak di dunia ini ( sesi sedeyh cket ), aku memang berbangga dengan kau.




Teringat pulak zaman aku dahulu mengambil result SPM. Aku sekolah dekat PD, so, aku tak nak susahkan parents aku, dengan awalnya, aku bersiap - siap pagi tuh. Kiranya nak datang sekolah dengan bas lah. Aku bertolak daripada Kinrara awal - awal pagi lagi. Sampai kat sekolah dalam pukul 12 tengah hari lah. Dalam perjalanan tuh, hati aku memang berdegup kencang. Aku risau kalau result tak bagus. Aku dah mulalah risau. Sampai di Seremban ( takde bas daripada KL terus ke PD ), aku cari kawan aku bernama Ziera. Aku datang ( bukan melawat ) sekolah tuh dengan dia. Sungguhlah berdegup kencang jantung aku.

Sampai di sekolah, aku kena langsaikan dahulu hutang - piutang. Pihak SPBT kata aku ada hilangkan buku teks diorang. Tahi!!! Bila masa, tolong r, korang yang buat kerja dengan cuai - muai, nak kata aku pulak hilangkan. Habis gaji aku nak membayar hutang korang je. Tapi sebelum sampai lagi cikgu Sejarah aku dah bagitahu result aku berapa, so, memang tak seprise r. Chait..!~ Hahahhaaa..

Habis ambil, aku terus balik ikut kawan aku tuh. Wahai Ziera, tahukah engkau bahawa aku sangat merindui mu!!!~ Itu sahaja kisah aku mengambil SPM. Kini sudah hampir 5 tahun berlalu kenangan tuh. Namun, still segar diminda aku. Aku cuma memakai sehelai t-shirt biru langit dan sehelai seluar jeans yang lusuh. Selipar biasa pulak tuh. Itulah pakaian aku ketika mengambil keputusan SPM. Sekarang berkat usaha dan doa family aku, aku sudah berjaya memasuki ke UTM untuk peringkat Sarjana Muda. Aku harap aku tidak mudah putus asa dan begitu juga dengan adik aku.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

sila - silakan untuk berkomen...segala kritikan anda saya amat hargai